Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Το Mix Grill έγινε Site!!!


Από σήμερα Τρίτη 3 Μαρτίου, ένα χρόνο και δύο μήνες περίπου μετά την πρώτη εμφάνιση του ως blog, το Mix Grill γίνεται Site!!!

Η παρέα μένει η ίδια, οι ιδέες ακόμη καλύτερες και το μεράκι ίδιο κι απαράλλακτο...

Κάνε click στο www.mixgrill.gr και μπες στην MixGrill-ο-παρέα...

Συνέντευξη Monsieur Minimal


Το Music is My Radar έχει εκφράσει το θαυμασμό του για το ντεμπούτο album του Monsieur Minimal και χάρηκα πολύ για την άμεση ανταπόκριση του Χρήστου ώστε να κανονιστεί η συνέντευξη άμεσα. Η συνέντευξη έγινε τηλεφωνικά, αφού ο Χρήστος μένει στη Θεσ/κη, και ο ίδιος ήταν εξαιρετικά φιλικός και πρόθυμος. Εκτός από τα παρακάτω συζητήσαμε και άλλα, όπως το τι μουσική έπαιξε ως dj στο party της Πρωτοχρονιάς που πέρασε, eκεί που μεταξύ άλλων ακούστηκαν τα Careless Whisper, κάποια τραγούδια των Snap κ.α. μέχρι τελικής πτώσης.
Το επόμενο ραντεβού μας με τον Monsieur Minimal είναι στον Ianos στις 27 Μαρτίου για μία συναυλία.

- Πότε άρχισες να ασχολείσαι με τη μουσική; Υπήρχε κάποιο άλλο σχήμα πριν;

Ξεκίνησα από τα 14 με μία μπάντα στα Γιαννιτσά που παίζαμε εναλλακτική ροκ, grunge, Nirvana και τα μυαλά στα κάγκελα...

- Πότε ξεκίνησε η ιστορία ως Monsieur Minimal;

Ξεκίνησα από τότε που πήρα το πρώτο μου p.c., αρχικά με αμιγώς ηλεκτρονική μουσική και στη συνέχεια άρχισα να προσθέτω κιθάρες. Το μπαμ έγινε με το Coca Cola Soundwave.

- Χρήστο, τι ακριβώς έγινε μετά το Coca Cola Soundwave; Ποιοι ενδιαφέρθηκαν;

Η αρχή έγινε από τα τοπικά ραδιόφωνα, κυρίως από τον Republic, και στη συνέχεια με τη δισκογραφική The Sound of Everything.

- Υπάρχει κάποια ιστορία γύρω από το όνομα Monsieur Minimal; Πώς ξεκίνησες να το χρησιμοποιείς;

Είναι εύηχο, ακούγεται ωραία. Το Μοnsieur γιατί θέλω να είμαι κύριος και το Minimal γιατί θέλω να είμαι απλός. Μερικές φορές βέβαια ξεφεύγω και από τα δύο, αλλά αυτό φανταζόμουν.

- Τα υπόλοιπα μέλη του σχήματος, παίζουν σε άλλα σχήματα;

Ο Echonomist είναι ο επικεφαλής των Ίνφο με συνεργασίες και παραγωγές με εταιρείες του εξωτερικού, αλλά και με την Klik. Ο Spinnet έχει ένα δικό του σχήμα, περισσότερο πειραματικό. Και οι δύο είναι πολύ καλοί προγραμματιστές.

- Μίλησε μας λίγο για την συνεργασία σου με τους Flying Lillys.

Οι Λίληδες έκαναν το πρώτο βήμα με την Sound of Everything με τη συλλογή City Campers. Γνωριστήκαμε, κάναμε παρέα, είχαμε κοινές απόψεις για το τι θα πρέπει να ακούγεται στον κόσμο και μου άνοιξαν τον δρόμο για την The Sound of Everything. Μετά από όλα αυτά ήθελαν να τους εμπιστευθώ δύο κομμάτια για remix. Μου άρεσαν τα remix που έφτιαξαν και ειδικά αυτό στο Soul. Άλλοι μου είπαν πολύ καλά λόγια ενώ κάποιοι άλλοι μου είπαν ότι δεν έπρεπε να τα βάλω γιατί είναι πολύ διαφορετικά.

- Χρήστο τι άκουγες μέχρι να ηχογραφήσεις τα πρώτα σου τραγούδια; Μίλησες πριν για grunge.

Grunge στην εφηβεία και τίποτα άλλο. Μετά άνοιξαν οι ορίζοντες, κιθαριστική pop όπως Belle and Sebastian, αργότερα άρχισε να μου αρέσει πολύ ο Jay Jay Johanson. Είχα αρκετές επιρροές και γενικότερα παρακολουθούσα ό,τι μουσική έβγαινε, προσπαθούσα να έχω τα αυτιά μου ανοιχτά και να παίρνω ό,τι καλύτερο. Eφαλτήριο ήταν το Play του Moby. Εκεί σκέφτηκα ότι καλά είναι όσα ακούω και σκέφτομαι αλλά αυτός είναι ένας τρόπος που μπορώ να τα εφαρμόσω. Πολύ καλό album και ήταν μόνος του…
Πώς θα γράψεις μουσική αν δεν ακούσεις διάφορα πρώτα; Δεν γίνεται να είσαι ίδιος από την αρχή έως το τέλος.

- Τι έχεις ακούσει τώρα τελευταία και σου αρέσει; Από ελληνικά σχήματα;

Antony and the Johnsons –respect- και συγκεκριμένα πράγματα μου αρέσουν: 2-3 τραγούδια από τον τελευταίο των Portishead, ο οποίος δεν μου άρεσε όμως γενικότερα, το Sex on Fire των Kings of Leon, οι Last Shadow Puppets και από εγχώρια σχήματα οι Abbie Gale με το Love Song, η Monika με το Over the Hill και το Babe, o δίσκος των Pop Eye, οι Mary and the Boy και το You you you. Αυτά τα ζηλεύω και θα ήθελα να γράψω κάτι σαν αυτά.

- Kατά την γνώμη σου υπάρχει Ελληνική σκηνή; Βγαίνει κάτι συγκροτημένο;

Δεν πάει να γαμ... και το συγκροτημένο. Σημασία έχει να βγαίνει καλή μουσική, είδαμε τόσα χρόνια που προσπαθούσε να βγεί κάτι συγκροτημένο… Εκτός από κάποιες προσπάθειες με τα Ξύλινα Σπαθιά και Τρύπες… Και εκεί βέβαια δεν υπήρχε κάτι συγκροτημένο απλά δύο συγκροτήματα με γαμάτες μουσικές. Βέβαια βγαίνουν και πολλά χάλια πράγματα σήμερα…

- Πού σου αρέσει να κάνεις συναυλίες; Σε μικρά clubs ή σε μεγάλους ανοιχτούς χώρους;

Προς το παρόν έχω συνηθίσει να παίζω σε μικρούς χώρους αφού βγαίνω με ένα laptop και μια κιθάρα. Δεν ξέρω σε μεγάλο χώρο πώς θα φαινόταν αυτό στον κόσμο. Σιγά σιγά θα πλαισιώνομαι και από άλλους μουσικούς και όταν γίνει full band θα βγω και σε μεγάλους χώρους.
Γενικά προσπαθώ να πάρω θετική ενέργεια από τον κόσμο και να δώσω ό,τι καλύτερο. Είμαι πολλές φορές σαν παγωτό που λιώνει στη σκηνή, δίνω ό,τι μπορώ, ό,τι έχω…

- Είχες πει σε κάποια συνέντευξη ότι το να βγάλεις δίσκο ήταν ένα από τα παιδικά σου όνειρα. Πώς αισθάνεσαι βλέποντας ότι η πραγματοποίηση αυτού του ονείρου σου αφορά και ένα αρκετά μεγάλο κοινό;

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση. Έτσι το είχα ονειρευτεί. Όταν κάνεις ένα όνειρο, το κάνεις μεγαλοπρεπές. Αν με δεις, είμαι με ένα διαρκές χαμόγελο!

- Χρησιμοποιείς αγγλικό στίχο, έχεις σκεφτεί να γράψεις κάτι με ελληνικούς στίχους;

Ναι. Έχουν βγει κάποιες ιδέες με ελληνικό στίχο εντελώς αυθόρμητα. Δεν έχω κάποιο κόμπλεξ να τις πετάξω. Στην Ελλάδα γεννήθηκα και ελληνικά έμαθα να μιλάω, άρα μπορώ να εκφραστώ και με ελληνικούς στίχους. Σαν αισθητική όμως η αγγλική γλώσσα με αγγίζει περισσότερο, είναι πιο εύηχη, με πιο ωραία φωνήεντα, πιο ωραία σύμφωνα, βγάζει πιο ωραίες μελωδίες. Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ δύσκολη. Γι΄αυτό και από τα 50 τραγούδια που έχω γράψει τα 4-5 είναι ελληνικά, θα κάνω κάτι στα ελληνικά.

- Θα υπάρξει δίσκος με ελληνικό και ξένο στίχο;

Όχι, θα είναι κάτι εντελώς ξεκάθαρο. Αν βγει κάτι με ελληνικό στίχο θα είναι τσόντα, 4-5 κομμάτια.

- Άκουσα ότι υπήρξε πολύ καλή αποδοχή του Lollipop στα blogs στο εξωτερικό. Υπήρχε στις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς που πέρασε. Υπάρχουν σχέδια για το εξωτερικό;

Εκεί χέστηκα στα βρακιά μου στην κυριολεξία! Υπάρχουν σχέδια και τα κυνηγάμε με τα παιδιά από την εταιρεία. Θέλουμε να κάνουμε συγκεκριμένες κινήσεις. Αν υπάρξει κάτι σίγουρο θα το μάθετε!

- Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο για καινούρια δουλειά άμεσα;

Μπα, θέλω να κάτσω να το απολαύσω, άδειασα και έβγαλα ότι είχα να βγάλω. Το album ήταν απόρροια 7-8 ετών. Πρέπει να συσσωρεύσω πολλά, αν δεν είναι κάτι καλύτερο αυτό που θα βγάλω, μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό. Γράφω συνεχώς πράγματα και τα επεξεργάζομαι. Εξάλλου θα περάσει χρόνος για να χωνέψει και άλλος κόσμος το album.

- Πως συνδυάζεται η πρωινή δουλειά σου με τις πρόβες, την προώθηση του album, τα ταξίδια, τις συναυλίες και τις περιοδείες;

Είναι πάρα πολύ δύσκολο και πρέπει να έχεις την ηρεμία και την ισορροπία για να τα κάνεις μαζί αυτά. Το γεγονός ότι έβγαλα ένα album δεν σημαίνει όμως ότι θα παρατήσω αυτό που μου δίνει τα βασικά. Έχω σχεδιάσει του χρόνου τον Σεπτέμβρη να κατέβω στην Αθήνα και να αφήσω την πρωινή δουλειά. Αν μου βγει να ζω μόνο με τη μουσική τότε θα είναι ό,τι καλύτερο… Διαφορετικά δεν έχω πρόβλημα να κάνω και τα δύο παράλληλα.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Στη στέπα του ελληνικού τραγουδιού

Πάγια τακτική των δισκογραφικών εταιριών για εύκολο και σίγουρο κέρδος είναι οι εκδόσεις δίσκων με ζωντανές ηχογραφήσεις ή συλλογών όπως τα "best of" ή οι επανεκτελέσεις παλαιότερων τραγουδιών. Με τον τρόπο αυτό οι δισκογραφικές επιτυγχάνουν να πουλήσουν γνωστά και επιτυχημένα τραγούδια σε δίσκους μικρού κόστους και οι τραγουδιστές καταφέρνουν να μένουν στην επικαιρότητα χωρίς να παρουσιάσουν κάτι καινούριο. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχουν γίνει πολύ της μόδας και οι συλλογές με την "παράλληλη" δισκογραφία ενός καλλιτέχνη, δηλαδή με τις συμμετοχές του σε δίσκους πλην της προσωπικής δισκογραφίας του.

Για μία τέτοιου είδους συλλογή θα μιλήσουμε σήμερα, με τη διαφορά ότι απέχει πολύ από τα προαναφερθέντα ταπεινά κίνητρα της απλής κερδοφορίας και της καλλιτεχνικής επιβίωσης. Και αυτό διότι η συλλογή αυτή έχει αναφορά σε έναν καλλιτέχνη με τη δική του ξεχωριστή πορεία στο ελληνικό τραγούδι, που κατάφερε να μείνει μακριά από επιτήδευση και marketing, προσπαθώντας να δρα πρωτίστως ως καλλιτέχνης. Πάμε να δούμε τον δίσκο αυτό που κυκλοφόρησε μέσα στον Φλεβάρη:

"Ήμουν κι εγώ εκεί"-Νίκος Παπάζογλου (2/2009)

Ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη ο Νίκος Παπάζογλου. Αντισυμβατικός, λιτός, ειλικρινής στη σχέση του με το κοινό, χαράζει τη δική του ήρεμη και όμορφη πορεία που αφήνει τελικά το στίγμα της στο ελληνικό τραγούδι. Σπανίως βγαίνει στα ΜΜΕ, σπανίως κατεβαίνει στην Αθήνα, ενώ επιλέγει τα πιο απίθανα μέρη της Ελλάδας για να κάνει τις συναυλίες του (από βουνά και κατσάβραχα μέχρι ηφαίστεια σε νησιά!) πάντα χωρίς μεσάζοντες και σύστημα προμοταρίσματος. Βγάζει δίσκο μόνο όταν έχει την καλλιτεχνική ανάγκη (ανάμεσα στο "Όταν κινδυνεύεις παίξε την πουρούδα"και την "Μά'ισσα σελήνη" μεσολάβησαν κοντά 11 χρόνια!) και δεν έχει μπει ποτέ σε κανένα λούκι καμίας δισκογραφικής εταιρίας, αφού τα καταφέρνει μια χαρά και μόνος του σαν ηχολήπτης διατηρώντας στούντιο στη Θεσσαλονίκη και όντας άριστος γνώστης των τεχνικών θεμάτων της δισκογραφίας. Μετά λοιπόν από μια μακρόχρονη πορεία στο τραγούδι με πολλές επιτυχίες και πολύ μεγάλη συμβολή στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών δικαιούνταν κι αυτός να βγάλει ένα δίσκο-συλλογή με παλιό υλικό.

"Ήμουν κι εγώ εκεί" τιτλοφορείται λοιπόν η συλλογή του Νίκου Παπάζογλου που αποτελεί το απάνθισμα των καλύτερων στιγμών της παράλληλης δισκογραφίας του. Ο δίσκος αυτός περιέχει αυτό που δηλώνει και ο τίτλος του: τραγούδια από δίσκους άλλων δημιουργών στους οποίους "ήταν και ο Παπάζογλου εκεί" σαν συμμετέχων με μία ή περισσότερες δικές του ερμηνείες. Η συλλογή αυτή παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού εμπεριέχει τραγούδια από δίσκους οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν κυκλοφορούν πλέον στην αγορά. Ο δίσκος περιλαμβάνει κάποια πολύ γνωστά και αγαπημένα τραγούδια όπως η "Κίρκη" από τα "Παραμύθια" του Σωκράτη Μάλαμα, το "Άστρο του πρωινού" από την "Αγρύπνια" του Θανάση Παπακωνσταντίνου, την αρχική studio εκτέλεση του "Πότε Βούδας, πότε Κούδας" των Ρασούλη-Βαγιόπουλου, το χιλιοτραγουδισμένο "Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια" των Ρασούλη-Ξυδάκη σε live εκτέλεση και την υπέροχη "Παράβαση" από τον "Αχαρνή" του Σαββόπουλου. Πέρα από αυτά τα αρκετά γνωστά κομμάτια στη συλλογή υπάρχουν και κάποια αξιολογότατα αλλά όχι τόσο γνωστά τραγούδια σε ερμηνείες Παπάζογλου όπως το "Τσιφτετέλι του Διογένη", η "Πύλη της άμμου" του Λουδοβίκου των Ανωγείων, το "Ολοι δικοί μας είμαστε" και το υπέροχο "κοκτέιλ" του Σαββόπουλου "Χάρτινο το φεγγαράκι" που σεργιανάει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού με αποσπάσματα από εμβληματικά τραγούδια της ιστορίας του.

Σε όλους τους παραπάνω δίσκους, απ'όπου και προέρχονται τα τραγούδια της εν λόγω συλλογής, ο Παπάζογλου δεν ήταν απλά ένας "guest" αλλά στους περισσότερους είχε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τη δική του συμβολή. Αλλού ήταν παραγωγός, αλλού ενορχηστρωτής, αλλού διεθετε το ιστορικό του στούντιο "Αγροτικόν" για την ηχογράφηση και πάει λέγοντας. Συνεπώς, τα τραγούδια αυτά είναι κατά κάποιο τρόπο και δικά του και δικαιούνταν να τα μαζέψει σε μια συλλογή και να μας τα υπενθυμίσει. Άλλωστε ο... αρχηγός της λεγόμενης "Σχολής της Θεσσαλονίκης" (Παπάζογλου, Μάλαμας, Κανά, Περίδης, Θ. Παπακωνσταντίνου) έχει προσφέρει στο ελληνικό τραγούδι πολύ περισσότερα πράγματα απ' ό,τι τελικά του αναγνωρίζονται και η συλλογή αυτή βοηθά στο να έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα για την πορεία του.

Ακούστε και δείτε την "Παράβαση" από παλαιότερη παράσταση του "Αχαρνή" του Σαββόπουλου, τραγούδι που περιλαμβάνεται στο δίσκο:


Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

That’s Entertainment


Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2009: Δισκοεπιλογές


Ας ξεκινήσουμε το Μάρτιο ρίχνοντας μια σύντομη ματιά στα albums που ξεχωρίζω για το πρώτο δίμηνο της χρονιάς.

Από τις νέες κυκλοφορίες, κεφάλι έχει πάρει το "Dance Mother" των Νεο-Υορκέζων Telepathe που έχει ήδη θέσει υποψηφιότητα για την κορυφή της λίστας μου με τα albums της χρονιάς (διαβάστε περισσότερη προπαγάνδα σε προηγούμενο άρθρο). Από κοντά ακολουθεί η καλύτερη ίσως δουλειά των Animal Collective, το "Merriweather Post Pavillion", που δεν χρειάζεται περισσότερη προπαγάνδα από εμένα - έχει βουίξει ο ηλεκτρονικός και γραπτός τύπος για αυτούς και μαζεύουν περισσότερα δεκάρια στις κριτικές από όσα Oscar μάζεψε το Slumdog Millionaire (ακόμα να βγει στις αίθουσες...κοιμάται η κινηματογραφική διανομή ή έχουν πειστεί ότι το κατεβάσαμε όλοι και δεν χρειάζεται βιασύνη;).

Η pop από το νησί (για να μην πω Βρετανική και ξεσηκωθούν οι απανταχού Σκοτσέζοι) αντιπροσωπεύεται επάξια από το τρίτο, με χορευτικές διαθέσεις αυτή τη φορά, album των Franz Ferdinand (με τη βοήθεια βέβαια και ελληνικού DNA - έτσι για να υπερηφανευόμαστε και εμείς). Ο νονός της ευαίσθητης '80s indie-pop Morrissey επανέρχεται δυναμικά συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία στα '00s. Στη λίστα μας θα τον βρείτε περιστοιχισμένο από κάμποσους μαθητές του: Franz Ferdinand, The Dears, The Pains Of Being Pure At Heart. Οι τελευταίοι είναι από τη Νέα Υόρκη και μόλις κυκλοφόρησαν το αξιόλογο ομώνυμο ντεμπούτο τους που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι fans της noise pop (μάλλον οι Wedding Present ή οι Jesus And Mary Chain τους έχουν επηρεάσει περισσότερο από τον Mozfather).

Για περισσότερη noise pop (με δόσεις από Po
gues) ακούστε επίσης το ντεμπούτο των Titus Andronicus από το New Jersey καθώς και τους Καναδούς Land Of Talk που κυκλοφόρησαν το δικό τους πρώτο full album "Some Are Lakes" στα τέλη του 2008 (είχε προηγηθεί το mini "Applause Cheer Boo Hiss") με παραγωγή από τον Justin Vernon, πιο γνωστό ως Bon Iver. Άλλα albums του 2008 στη λίστα (που τώρα αξιώθηκα να ακούσω) είναι αυτά των Secret Machines, White Denim (εξαιρετικό garage-punk ντεμπούτο), The Dears, Why? (απρόσμενη hip hop - folk σύγκρουση) καθώς και η δεύτερη συνεργασία της Isobel Campbell με τον πρόσφατο επισκέπτη μας Mark Lanegan.

Το Top 15 συμπληρώνεται από τους Grand Dutchy, δηλαδή τον αγαπητό κύριο Black Francis μετά της συζύγου του σε πιο pop αναζητήσεις, τους N.A.S.A. (στην περίπτωσή μας σημαίνει North America South America), το πολυσυλλεκτικό project που δημιούργησε ο παραγωγός Sam Spiegel a.k.a. Squeak E. Clean (αδελφός του σκηνοθέτη Spike Jonze), και την καθιερωμένη συλλογή του δισκάδικου Rough Trade με επιλογές από τα καλύτερα του 2008. Περισσότερα για τις δύο τελευταίες κυκλοφορίες στο επόμενο That's Entertainment.


Top 15 albums
  1. Dance Mother - TELEPATHE
  2. Merriweather Post Pavilion - ANIMAL COLLECTIVE
  3. Tonight: Franz Ferdinand - FRANZ FERDINAND
  4. Years Of Refusal - MORRISSEY
  5. The Spirit of Apollo - N.A.S.A.
  6. Rough Trade Shops Counter Culture 08 - VARIOUS
  7. The Pains Of Being Pure At Heart - THE PAINS OF BEING PURE AT HEART
  8. The Airing of Grievances - TITUS ANDRONICUS
  9. Petit Fours - GRAND DUCHY
  10. Workout Holiday - WHITE DENIM
  11. Alopecia - WHY?
  12. Secret Machines - SECRET MACHINES
  13. Some Are Lakes - LAND OF TALK
  14. Missiles - THE DEARS
  15. Sunday At Devil Dirt - ISOBEL CAMPBELL & MARK LANEGAN

Top 15 Tracks
  1. So fine - TELEPATHE
  2. Brother sport - ANIMAL COLLECTIVE
  3. Mykonos - FLEET FOXES
  4. Big man - THREATMANTICS
  5. Ulysses - FRANZ FERDINAND
  6. One month off - BLOC PARTY
  7. Dancing choose - TV ON THE RADIO
  8. I'm throwing my arms around Paris - MORRISSEY
  9. Give me back my heart attack - LAND OF TALK
  10. Come Saturday - THE PAINS OF BEING PURE AT HEART
  11. Airport surroundings - LONEY DEAR
  12. Whachadoin? - N.A.S.A.
  13. Money babies - THE DEARS
  14. Lovesick - GRAND DUCHY
  15. Blood bank - BON IVER

αγούδι της εβδομάδας: "Big Man" από το καινούργιο απόκτημα της Domino, τους Threatmantics - ο δίσκος τους λέγεται "Upbeat Love" και μόλις προστέθηκε στο wishlist της στήλης.







alternamix


Ένα απο τα πολύ καλα συγκροτήματα που έγινε γνωστό στις αρχές του αιώνα μας είναι οι Doves.Οι Βρετανοί απο το Μάντσεστερ μετά το πολυ επιτυχημένο Lost Souls(2000) και το The Last Broadcast (2002) ετοιμάζουν την δυναμική επιστροφή τους αφού το τρίτο τους άλμπουμ Some Cities (2005) πέρασε λίγο απαρατήρητο...Το τέταρτο αυτό αλμπουμ λοιπόν θα ονομάζεται Kingdom Of Rust και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 9-4-2009.Περιμενουμε λοιπόν ...

σήμερα έχει δύο δυνατά ματσάκια άρα νομίζω είναι καλο να ακούσετε ανάλογα(Θρύλε γερά)..

1.Biffy Clyro - saturday superhouse

2.Nine Inch Nails-we're in this together now

3.The Dead 60s-riot radio

4.Monster Magnet - God says no