Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Roskilde Festival 03 - 06/07/2008 - Δανία

Το Roskilde Festival - ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ μουσικής στην Ευρώπη - ξεκίνησε το 1971 και προσελκύει κάθε χρόνο ένα ογκώδες ακροατήριο από όλη την Ευρώπη σε ένα χώρο 35 χιλιόμετρα δυτικά της Κοπεγχάγης στη Δανία. Πρόκειται για ένα σύγχρονο, φεστιβάλ που οργανώνεται από μια μη κερδοσκοπική ανθρωπιστική οργάνωση (Roskilde Festival Charity Society) με τη στήριξη 25.000 (!!!) εθελοντών. Όλα τα κέρδη από το φεστιβάλ δίνονται σε εθνικούς και διεθνείς φιλανθρωπικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.

Όλα αυτά τα 37 χρόνια, μερικά από τα ονόματα, που έχουν παίξει στο Roskilde Festival είναι οι : Bob Marley & the Wailers, Bob Dylan, Roger Waters, Black Sabbath, Metallica, New Order, Nirvana, U2, Talking Heads, Tool, Arctic Monkeys, Beastie Boys, Björk, David Bowie, The Chemical Brothers, Guns N’ Roses, Kraftwerk, Massive Attack, Oasis, Rage Against The Machine, Red Hot Chili Peppers, The Streets, The Strokes, Underworld, Robbie Williams, Wu-Tang Clan, Kanye West, The White Stripes & Brian Wilson.

Κάθε έτος, περίπου 175 μπάντες παίζουν σε 7 σκηνές κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών από την Πέμπτη 3 έως την Κυριακή 6 Ιουλίου. Το Camping ανοίγει από την Κυριακή (29 Ιουνίου στις 08:00) πριν την έναρξη του Festival και κάθε μέρα διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα τις 4 ημέρες του Festival.

Από την 1η του περασμένου Δεκέμβρη διατίθενται 75.000 εισιτήρια του Festival, τα οποία καλύπτουν όλες τις ημέρες και στην τιμή τους συμπεριλαμβάνεται το parking & το camping. Δεν υπάρχουν μονοήμερα εισιτήρια, εκτός της Κυριακής. Το 50% του κοινού προέρχεται από άλλες χώρες, εκτός της Δανίας.

Οι 25.000 εθελοντές είναι κατά κύριο λόγο μέλη Πολιτιστικών – Αθλητικών οργανώσεων της ευρύτερης περιοχής και βοηθάνε σε οτιδήποτε έχει σχέση με το Festival, από το στήσιμο σκηνών, μέχρι την ασφάλεια του Camping. Για φανταστείτε αυτό στην Ελλάδα… Εδώ μόνο σε πολύ μεγάλα ονόματα μαζεύονται 25.000 fans, σιγά να μη βρεθούν τόσοι εθελοντές. Οι Δανοί όμως δεν το βλέπουν ως αγγαρεία. Είναι μια καλή ευκαιρία για αυτούς πέρα από τη φιλανθρωπική βοήθεια, να παρακολουθήσουν δωρεάν ένα μεγάλο Φεστιβάλ με τόσα πολλά συγκροτήματα στις σκηνές του.

Για να δούμε φέτος ποια είναι τα κύρια ονόματα του Festival. Δεν τα γράφουμε όλα, γιατί θα χρειαζόντουσαν πολλές σελίδες για αυτό το σκοπό…

Radiohead
Neil Young
Judas Priest
Jay-Z
Chemical Brothers
Grinderman
Slayer
My Bloody Valentine
Gnarls Barkley
M.I.A.
The Streets


Τα εισιτήρια του Φεστιβάλ αντιστοιχούν στις εξής τιμές:

221,35 Euro - 1.650 DKK για όλο το 4-ήμερο.
311,91 Euro - 2.325 DKK για όλο το 4-ήμερο + 1 βασική σκηνή.
345,45 Euro - 2.575 DKK για όλο το 4-ήμερο + 1 σκηνή πολυτελείας.

Στις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνονται και οι 4 ημέρες από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου, λίγο πριν ξεκινήσει το Roskilde Festival. Περισσότερες πληροφορίες
εδώ.

Για τη μετάβαση σας στο Festival ψάξαμε και βρήκαμε ότι η πιο οικονομική πτήση με επιστροφή είναι στα 294,33 Ευρώ, μια τιμή όχι απαγορευτική κατά τη γνώμη μας. Με το αεροπλάνο φτάνετε στην Κοπεγχάγη κι από εκεί παίρνετε τρένο και κατεβαίνετε στην ειδική στάση, που έχει δημιουργηθεί για το Roskilde. Αν επιλέξετε να μη μείνετε σε σκηνές, λόγω και των πιθανών πολλών βροχών, που υπάρχουν εκείνη την περίοδο στη Δανία, τότε το φθηνότερο πακέτο για δωμάτιο ξενοδοχείου από τις 3 έως και τις 6 Ιουλίου είναι στα 358,50 Ευρώ (Rossini Hotel). Περισσότερες πληροφορίες
εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Roskilde:

http://www.roskilde-festival.dk/2008/frontpage/
http://www.roskilde-festival.dk/fileadmin/user_upload/documents/pr_rf08_uk_lang.pdf
Roskilde poster

2 σχόλια:

River Phoenix είπε...

Roskilde here we come!!! την κάνουμε αύριο το πρωι..

gbal είπε...

Καλό ταξίδι παιδιά... Να μας πείτε εντυπώσεις σας μετά!!!