Σάββατο 24 Μαΐου 2008

gbal mix grill – Εβδομάδα 17 – 23/05/2008

1. Coldplay – Viva La Vida ( * * * * * ) – Είναι το 2ο single του νέου δίσκου τους που περιμένουμε στα μέσα του Ιούνη. Σίγουρη και μεγάλη επιτυχία το “Viva La Vida”, μιας και πρόκειται για τραγούδι που δημιουργήθηκε στη φόρμα των επιτυχιών των Coldplay. Σύντομα θα το ακούτε συνέχεια στα ραδιόφωνα. Όχι ότι αυτό είναι καλό βέβαια... Παρ’ όλα αυτά, είναι super!!!
2. MGMT – Time to pretend ( * * * * * ) – Και το Αμερικάνικο περιοδικό Rolling Stone και η Βρετανική μουσική εφημερίδα N.M.E. έχουν εδώ και μήνες τοποθετήσει τους MGMT στα συγκροτήματα/καλλιτέχνες, που πρέπει να προσέξουμε μέσα στο 2008. Ο δίσκος είναι αρκετά καλός και το κομμάτι παραμένει στις καθημερινές μου προτιμήσεις. Άλλα τραγούδια που ξεχωρίζουν από το “Oracular Spectacular” είναι τα “Electric Feel”, “Weekend Wars” (θυμίζει παλαιότερες δεκαετίες), “Kids” (περίμενα να είναι το 2ο single του δίσκου), “Pieces of What”, “Of Moons, Birds & Monsters” (πολύ καλό solo), “The Handshaker”.
3. Santogold – L.E.S. Artistes ( * * * * * ) – Ο Τύπος παρομοιάζει τη μουσική και τα φωνητικά της με της Μ.Ι.Α. και η ίδια λέει για αυτό : "We’ve worked with some of the same people and ... have similar influences. But the way we go around implementing those influences are very different, and I am in no way influenced by what the press are saying." Το σίγουρο είναι πάντως ότι τις επιρροές της από Pixies τις δέχεται και μάλλον τις «καμαρώνει»...
4. Death Cab for Cutie – No Sunlight ( * * * * , *) – Οι Death Cab for Cutie είναι μια Αμερικάνικη pop/rock μπάντα, που δημιουργήθηκε στην Washington το 1997. Το πρόσφατο “Narrow Stairs” είναι το 7ο album τους, το οποίο είναι Νο 1 στο Billboard για αυτή την εβδομάδα. Πολύ ενδιαφέρον δίσκος με μουσική, που να προσεγγίζει τους Interpol, σε κάποια σημεία τους Bright Eyes και με τα γλυκά φωνητικά του Ben Gibbard να προσεγγίζουν αυτά των Spiritualized.
5. N.E.R.D. – Everyone Nose ( * * * * , * ) – Πρόκειται για το 1ο single από τον επερχόμενο δίσκο του rapper N.E.R.D. Με αρκετά funky & hip-hop στοιχεία, το “Everyone nose” είναι από τα αρκετά καλά χορευτικά τραγούδια, που έχω ακούσει το τελευταίο διάστημα.
6. Madonna – Beat Goes On ( * * * * , * ) – Είναι πραγματικά πολλά τα τραγούδια του Hard Candy, που έχετε δει και θα συνεχίσετε να βλέπετε σε αυτή τη λίστα. Σίγουρα μέσα στους δίσκους της χρονιάς. Όσον αφορά τα της επικείμενης συναυλίας της Madonna στην Ελλάδα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως μπορείτε να δείτε στη σελίδα της Εταιρείας “Live Nation”, που έχει αναλάβει τις συναυλίες της pop ντίβας, δεν έχει αναρτηθεί το Ελληνικό σημαιάκι ακόμη. Παρ’ όλα αυτά, ακούγεται (χωρίς να είναι διασταυρωμένη πληροφορία) ότι η Live Nation με την Didi Music θα διοργανώσουν τη συναυλία. Ίδωμεν...
7. Santogold – Lights Out ( * * * * , * ) – Ένα remix του “Lights Out” χρησιμοποιείται σε διαφημιστική καμπάνια της μπύρας Bud, ενώ τα “You ‘ll find a way” και “L.E.S. Artistes” ακούγονται σε P/C Games (FIFA 2008 κ.α.)
8. Pendulum – Propane Nightmares ( * * * * , * ) – Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία τους, μιας και έφτασε στο Νο 9 του UK Chart και είναι ακόμη στις προτιμήσεις των παραγωγών του BBC Radio 1. Το “Propane Nightmares” ξεκινάει λες και είναι καινούργιο τραγούδι των Calexico, μεταμορφώνεται στη συνέχεια σε κομμάτι των Fall Out Boy και ανεβάζει τα beats στο ρεφρέν.
9. Van She – Strangers ( * * * * , * ) – Άλλο ένα Αυστραλέζικο συγκρότημα με ένα ομώνυμο EP στο ενεργητικό τους το 2005 και το νέο δίσκο τους “V”, που αναμένεται. Το “Strangers” είναι το 1ο single του album. Αρκετά καλό, πιασάρικο pop/rock κομμάτι.
10. James – Waterfall ( * * * * , * ) – Είναι το 2ο single του “Hey Ma”, μετά το εξαιρετικό “Whiteboy”. Κλασσικό James κομμάτι με εντυπωσιακό ξεκίνημα, μελωδική συνέχεια και δυνατό ρεφρεν.
11. MGMT – Kids ( * * * * , * ) – Ξεκινώντας με ιαχές μικρών παιδιών, το “Kids” είναι από τα κορυφαία τραγούδια του ντεμπούτο album των MGMT. Το χαρακτηριστικό του κομματιού είναι ότι μαζί με το “Time to pretend” έχουν ξεχωριστό ύφος, που ενδεχομένως να προσεγγίζει το στυλ και τον ήχο του συγκροτήματος.
12. The Ting Tings - That's Not My Name( * * * * ) – Στην κορυφή των singles του UK Chart για την τρέχουσα εβδομάδα. Η μουσική τους είναι ένα σύμπλεγμα pop (κατά κύριο λόγο), punk και χορευτικής μουσικής.
13. Neil Diamond – If I don’t see you again ( * * * * ) – Κι όμως στα 67 του είναι Νο 1 και στο Billboard και στη Μ. Βρετανία. Αρκετά καλό το “Home before Dark” του Neil Diamond, το οποίο βέβαια βασίζεται σε φόρμες του παρελθόντος, χωρίς όμως αυτό να μειώνει την αξία του.
14. Paul Oakenfold & Cee-Lo – Falling ( * * * * , * ) – Από τα πλέον χορευτικά τραγούδια, που θα ακούτε σύντομα στα ραδιόφωνα.
15. The Dresden Dolls – Night Reconnaissance ( * * * * ) – Αμερικάνικο ντουέτο από τη Μασσαχουσέτη, το οποίο δημιουργήθηκε το 2001. Το ύφος του είναι punk-rock και έχουν κυκλοφορήσει αισίως 3 δίσκους. Ο πιο πρόσφατος είναι ο “No, Virginia…” και το συγκεκριμένο τραγούδι είναι το 1ο single του δίσκου.
16. The Cure – The Only One ( * * * * ,* ) – Το b-side τραγούδι του συγκεκριμένου single είναι το “NY Trip”, ενώ το “Freakshow” θα ακολουθήσει ως 2ο single στις 13 Ιουνίου.
17. The Roots – Birthday Girl ( * * * * ) – Το “Rising Down” είναι ο 8ος δίσκος του συγκροτήματος από τη Philadelphia και το 1ο single του είναι το συγκεκριμένο κομμάτι, στο οποίο οι Roots συνεργάζονται με τον Patrick Stump των Fall Out Boy. Πρόκειται για ένα καθαρό pop τραγουδάκι, όπως έχει πει ο παραγωγός - drummer τους ?estlove.
18. Foxboro Hot Tubs – She’s a Saint, not a celebrity ( * * * * ) – Λέγεται ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα κάνουν περιοδεία ως Foxboro Hot Tubs, κάτι που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Στο συγκεκριμένο τραγούδι οι Foxboro έχουν χρησιμοποιήσει στίχους από το “She’s a rebel” από το “American Idiot” των Green Day, κάτι που έχουν κάνει και σε άλλα τραγούδια του “Stop, Drop & Roll”. Στο συγκεκριμένο κομμάτι πάντως είναι χαρακτηριστικές οι επιρροές των Ramones.
19. The Last Shadow Puppets – Standing next to me ( * * * * ) – Η αλήθεια είναι ότι μόλις πρωτοάκουσα το τραγουδάκι νόμισα ότι πρόκειται για νέο τραγούδι των Coral. Είναι πολλές οι ομοιότητες. Σύμφωνα με συνέντευξη του ντουέτο στο NME, το 2ο single του δίσκου θα είναι αυτό το τραγουδάκι.
20. My Morning Jacket – I’m amazed ( * * * * ) – Πρόκειται για ένα αρκετά ενδιαφέρον δίσκο. Το “Evil Urges” κυκλοφορεί στις 10 Ιουνίου.





Μπορείτε να κατεβάσετε τις περισσότερες από τις επιλογές του “gbal mix grill”. Περαιτέρω πληροφορίες στα σχόλια…




gbal mix grill προηγούμενης εβδομάδας

2 σχόλια:

gbal είπε...

Σύντομα και το link... Λίγη υπομονή.

gbal είπε...

http://rapidshare.com/files/117349490/m_g_24052008.rar