Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

gbal mix grill - Εβδομάδα 24 - 30/05/2008

1. MGMTTime to pretend ( * * * * * ) – Στο site τους μπορείτε να δείτε το 3D-video του “Time to pretend” και αν κάνετε μια περιήγηση σε αυτό και κουνάτε συνέχεια το mouse θα δείτε διάφορα όμορφα σχήματα να σχηματίζονται. Πολύ έξυπνο σίγουρα… Τα 3 κομμάτια “Time to pretend”, “Kids” & “Electric feel” είναι πραγματικά super και με λίγα ακούσματα του δίσκου νομίζω ότι έχουν μεγάλη απόσταση από τα υπόλοιπα. Οι MGMT πάντως είναι μέσα σε αυτά που θα θυμόμαστε από το 2008.

2. SantogoldSay Aha ( * * * * , * ) – Γρήγορο punk-ska-rock κομμάτι που μοιάζει με τα περσινά τραγούδια της M.I.A. Από τα τραγούδια που σου φέρνουν στο μυαλό το καλοκαίρι.

3. Death Cab for CutieNo Sunlight ( * * * * , *) – Κλασσικό γρήγορο Arcade Fire κομμάτι με λυρικότητα – μελωδίες και γρήγορο - δυνατό ρεφρέν. Από την κορυφή που ήταν, οι Death Cab for Cutie έπεσαν στην 5η θέση του AlbumsChart του Billboard.

4. MadonnaMiles Away ( * * * * , * ) – Οι στίχοι του “Miles Away” είναι προφανές ότι μιλούν για την απόσταση που χωρίζει τη Madonna με τον άντρα της. Μάλιστα και η ίδια το παραδέχτηκε σε πρόσφατη συνέντευξη της στον “Ελεύθερο Τύπο”. Φήμες λένε πάντως (όχι ότι με ενδιαφέρει το θέμα…) ότι το ζευγάρι χωρίζει.

5. The Pigeon DetectivesThis is an emergency ( * * * * , * ) – Πάρα πολύ καλός ο νέος δίσκος των “Pigeon Detectives”, ο οποίος κυκλοφόρησε μέσα στην εβδομάδα. Γρήγορα και χαρούμενα ως επί το πλείστον punk - rock τραγούδια. Πέρα από το singleThis is an emergency”, το album έχει κι άλλα κομμάτια, που ξεχωρίζουν, όπως ταDont you wanna find out”, “I’m not gonna take this way”, “Keep on your dress”, “I’m a liar”.

6. SpiritualizedSitting on Fire ( * * * * , * ) – Από τον πρόσφατο νέο δίσκο των SpiritualizedSongs in A&E”, το “Sitting on Fire” είναι μια από τις πιο όμορφες μελωδικές στιγμές του album. Το βιολί δίνει ρέστα

7. ColdplayViva La Vida ( * * * * * ) – Οι Coldplay ανακοίνωσαν τη Φθινοπωρινή Ευρωπαϊκή τους περιοδεία πριν 3 ημέρες, στην οποία βρίσκονται περίπου όλες οι Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, εκτός της Αθήνας. Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ιταλία, Ελβετία, Αυστρία, Ουγγαρία, Αγγλία (βέβαια – το Δεκέμβρη σε πολλές πόλεις), Ολλανδία, Βέλγιο βρίσκονται μέσα στην παραπάνω Λίστα.

8. Sigur RosGobbledigook ( * * * * , * ) Ο νέος δίσκος τους με τίτλο πάλι ένα ακαταλαβίστικο «μακρυνάρι» κυκλοφορεί στις 23 Ιουνίου και ο συγκεκριμένος προπομπός του είναι ότι καλύτερο θα μπορούσαμε να ακούσουμε για να περιμένουμε με προσμονή το album.

9. SantogoldIm a lady ( * * * * * ) – Η Tori Amos και η Kate Bush σε έγχρωμο περιτύλιγμα. Από τις χαλαρές, αλλά χαρούμενες στιγμές του ομώνυμου δίσκου της Santogold.

10. Elvis CostelloSong with Rose ( * * * * ) – Από το τελευταίο και πρόσφατο album του μεγάλου Elvis CostelloMomofuku”. Στο τραγούδι συμμετέχει η Jenny Lewis των Rilo Kiley σε μια ταιριαστή συνεργασία με ιδιαίτερα όμορφο ρεφρέν.

11. Death Cab for CutieBixby Canyon Bridge ( * * * * , * ) – Πρόκειται για το τραγούδι που ανοίγει το “Narrow Stairs” των Death Cab for Cutie. Πολύ καλό ξεκίνημα, που μου θύμισε τον περσινό δίσκο των Modest Mouse.

12. MGMTKids ( * * * * , * ) – Ξεκινώντας με ιαχές μικρών παιδιών, το “Kids” είναι από τα κορυφαία τραγούδια του ντεμπούτο album των MGMT.

13. Carolina LiarIm not over ( * * * * , * ) – Πρόκειται για το 1ο single των Αμερικάνων rockers, το οποίο ακούγεται και στο παιχνίδι “Euro 2008”. Κλασσικό Αμερικάνικο ροκ κομμάτι στο στυλ των Nickelback.

14. Van SheStrangers ( * * * * , * ) – Άλλο ένα Αυστραλέζικο συγκρότημα με ένα ομώνυμο EP στο ενεργητικό τους το 2005 και το νέο δίσκο τους “V”, που αναμένεται. Το “Strangers” είναι το 1ο single του album. Αρκετά καλό, πιασάρικο pop/rock κομμάτι.

15. PendulumPropane Nightmares ( * * * * , * ) – Το “Pendulum Nightmares” ξεκινάει λες και είναι καινούργιο τραγούδι των Calexico, μεταμορφώνεται στη συνέχεια σε κομμάτι των Fall Out Boy και ανεβάζει τα beats στο ρεφρέν.

16. N.E.R.D. – Everyone Nose ( * * * * * ) – Πρόκειται για το 1ο single από τον επερχόμενο δίσκο του rapper N.E.R.D. Με αρκετά funky & hip-hop στοιχεία το “Everyone nose” είναι από τα αρκετά καλά χορευτικά τραγούδια, που έχω ακούσει το τελευταίο διάστημα.

17. The Ting Tings - That's Not My Name( * * * * ) – Το “Thats not my name” υποχώρησε στη 2η θέση για αυτή την εβδομάδα. Ο δίσκος τους “We started nothing” δεν είναι κι άσχημος, αν και δεν έχω σαφή άποψη για αυτόν ακόμη. Για αυτή την εβδομάδα το album είναι στην κορυφή του UK Chart.

18. Carolina LiarShow me what Im looking for ( * * * * , * ) – Αμερικάνικο pop/rock συγκρότημα με το ντεμπούτο του “Coming to Terms” να έχει κυκλοφορήσει στις 20 Μαϊου.

19. The Dresden Dolls – Night Reconnaissance ( * * * * ) – Αμερικάνικο ντουέτο από τη Μασσαχουσέτη, το οποίο δημιουργήθηκε το 2001. Το ύφος του είναι punk-rock και έχουν κυκλοφορήσει αισίως 3 δίσκους. Ο πιο πρόσφατος είναι ο “No, Virginia…” και το συγκεκριμένο τραγούδι είναι το 1ο single του δίσκου.

20. The CureThe Only One ( * * * * ,* ) – Το b-side τραγούδι του συγκεκριμένου single είναι το “NY Trip”, ενώ το “Freakshow” θα ακολουθήσει ως 2ο single στις 13 Ιουνίου.





gbal mix grill προηγούμενης εβδομάδας
Κατεβάστε τα περισσότερα από τα παραπάνω τραγούδια - Δείτε το link στο Forum μας.

1 σχόλιο:

gbal είπε...

http://rapidshare.com/files/118838720/m_g_30052008.rar