Δευτέρα, 5 Μαΐου 2008

Last Drive

Όταν άκουσα κάποια στιγμή το Φεβρουάριο του 2007 ότι επανασυνδέονται οι Last Drive αναρωτήθηκα πως θα αισθάνονταν άραγε οι ίδιοι που θα έπαιζαν ξανά τα τραγούδια τους 12 χρόνια από την τελευταία τους εμφάνιση το 1995; Ένα χρόνο μετά την επανεμφάνισή τους στο Gagarin και τις τρεις εμφανίσεις τους εκεί, που τελικά έγιναν τέσσερις, (τα εισιτήρια είχαν προπωληθεί περίπου ένα μήνα νωρίτερα) ένα από τα καλύτερα ever Ελληνικό συγκρότημα εμφανίζεται ξανά στο Gagarin 9 και 10 Μαΐου.

To συγκρότημα από τα Ιλίσια εμφανίστηκε για πρώτη φορά live το Δεκέμβριο του 1983 στο Rodeo, ενώ κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP Midnite Hop το 1985. Ξεκίνησαν ως καθαρά garage rockabilly συγκρότημα και έπαιξαν μαζί με πολλά μεγάλα ονόματα της σκηνής στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όπως Fleshtones, Fuzztones, Creeps. Αργότερα στράφηκαν προς τη νεοψυχεδέλεια και συνεργάστηκαν με τους Dream Syndicate, Wipers, Gun Club, Dead Moon, ενώ το 1995 χώρισαν τους δρόμους τους.

Στο group προτάθηκε να επανασυνδεθεί για το αποχαιρετιστήριο live του Ρόδον, αλλά τελικά πείστηκαν για αυτό το 2007. «Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα» ήταν τα πρώτα λόγια του Alex όταν ανέβηκαν ξανά στη σκήνη και οι πρώτες νότες του midnite hop ακούστηκαν. Η πρώτη τους συναυλία πέρσι είχε διάρκεια τρεις ώρες και εκτός από χορταστικό greatest hits σετ περιλάμβανε και διασκευές σε τραγούδια που δεν έχουν ηχογραφήσει ποτέ - όπως στα Another girl, another planet, Dear Prudence, She cracked.

Στα φετινά τους live στο Gagarin ακούγεται ότι θα παρουσιάσουν και μερικά τραγούδια από το επερχόμενο album τους που θα κυκλοφορήσει στο τέλος της χρονιάς.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ TOP 10

Overloaded
Have Mercy
Gone gone gone
Devil may care
I love Cindy
Black Limo
Killhead Therapy
Valley of Death
The bad roads
The drop

LINKS


VIDEOS


Overloaded @ Gagarin - 12/05/2007

Kill Head Therapy @ Gagarin - 12/05/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: