Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

The Teenagers – Reality Check : Καλή και η εφηβεία τους

Το συγκρότημα : The Teenagers
Το ύφος μουσικής : pop
Ο δίσκος : Reality Check (17/03/2008)
Τa singles : “Homecoming”, “Starlett Johansson”, “Fuck Nicole”, “love no
Ξεχωρίζουν : “make it happen”, “feeling better”, “French Kiss”.


Όπως θα έχετε παρατηρήσει, όλες οι δισκοκριτικές του γράφοντα αφορούν δίσκους, που με έχουν κάνει να τους ακούσω αρκετές έως πάρα πολλές φορές. Έτσι έχει γίνει και με το “Reality Check” των Γάλλων «εφήβων».

Είναι λίγες οι ημέρες που έχω ανακαλύψει αυτό το συγκρότημα από τη Γαλλία. Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 2005 και πέρα από το ντεμπούτο album του, έχει κυκλοφορήσει το EP “The World is not Fair” το 2007. Η μουσική τους είναι βέβαια pop, πιο κοντά στη Βρετανική κι όχι στην Αμερικάνικη pop με φωνητικά, που κάποιες φορές ηθελημένα ίσως αφήνουν να φαίνεται η Γαλλική προφορά. Τα τραγούδια είναι ιδιαίτερα χαρούμενα και σου προσφέρουν μια παρεϊστική ατμόσφαιρα. Σε κάποιες περιπτώσεις, φαίνεται λες και τα μέλη τους είναι στο studio και δημιουργούν τραγούδια για την πλάκα τους.

Το album κυκλοφόρησε στις 17 του Μάρτη και ήδη έχει 4 singles, κάτι που νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο. Και τα 4 αυτά κομμάτια είναι super χορευτικά με το “love no” να είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια, που έχω ακούσει φέτος με αρκετά δυνατή μουσική και ξεχωριστό ανέβασμα στο ρεφρέν. Αξίζει τον κόπο να δείτε το video του τραγουδιού, το οποίο είναι το "clip της εβδομάδας" για το “mix grill”.

Όλος ο δίσκος ακούγεται πολύ ευχάριστα και εκπέμπει μια θετική ενέργεια, που χρειάζεται στις δύσκολες ώρες της καθημερινής εργασίας μας.

Στο επίσημο site τους γράφουν ότι αυτή την περίοδο ετοιμάζουν ένα video για το τραγουδάκι τους “feeling better” και δίνουν τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε θέλει να γίνει κομμάτι αυτού του video. Πώς ; Αν δημιουργήσετε το δικό σας video, στο οποίο να κάνετε ότι τραγουδάτε το “feeling better”.

Σήμερα, οι Teenagers παίζουν ζωντανά στην Washington και θα συνεχίσουν να κάνουν συναυλίες όλο το καλοκαίρι σε Αμερικάνικες και Ευρωπαϊκές πόλεις.

Κριτικές Δίσκου : Pitchfork (7/10), Avopolis (3,5/5), ComfortComes (6,8/10).

Δεν υπάρχουν σχόλια: