Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Η Ελλάδα των Kiss, Blue Oyster Cult, Judas Priest και του Rivaldo

Μετά από έναν απογοητευτικό συναυλιακό χειμώνα, μπαίνουμε σιγά, σιγά στο κλίμα του καλοκαιριού και των Festivals, που έρχονται. Κάθε χρόνο γκρινιάζουμε για τις συναυλίες, που βλέπουμε και το επίπεδο οργάνωσης τους. Κάθε χρόνο λέμε ότι κάθε πέρσι και καλύτερα (ένα πράγμα, σαν τον Παναθηναϊκό). Έχουμε άδικο όμως; Κάθε χρόνο περίπου βλέπουμε στη χώρα μας το Moby, τους Placebo, Scorpions, το Nick Cave και βέβαια που λόγος για συγκροτήματα – καλλιτέχνες, που καθορίζουν τη μουσική τα τελευταία χρόνια.

Leonidas from Caravel: Από απογοήτευση σε απογοήτευση… Αλήθεια τι γίνεται με τη γιορτή του βάζελου; Και για μας τους γαύρους πάντως δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά στο Ελληνικό πρωτάθλημα!

Για να δούμε μερικές από τις συναυλίες ξένων ονομάτων, που έχουμε φέτος:

Μάϊος

18/05 : KISS στο Terra Vibe – 50, 65, 75 Ευρώ

gbal :
Μεγάλο heavy rock συγκρότημα από το 1973 με πολύ μεγάλες επιτυχίες…
Leonidas from Caravel: Η προηγούμενη περιοδεία τους το 1999 ήταν από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία της μουσικής! Άσχετα με το αν με ενδιαφέρει, νομίζω ότι πρόκειται για μεγάλη συναυλία που θα κάνει αίσθηση.
anima rerum: Αν και παραείναι γραφικοί εν έτει 2008, πλάκα θα έχει (για όποιον είναι διατεθειμένος να ξοδεύει τα λεφτά του για «πλάκα»)

22/05 : Kylie Minogue στο Terra Vibe – 50, 70, 100 Ευρώ

gbal: Πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία και γενικότερα show από μια ντίβα της pop, που βρίσκεται στη μουσική 21 χρόνια.
Leonidas from Caravel: Η συναυλία έχει ανακοινωθεί πολλούς μήνες πριν, αλλά δεν ξέρω το είδος της «χημείας» που θα αναπτύξει η Kylie με το Ελληνικό κοινό στο συγκεκριμένο χώρο.
Στέλλα: Ξέρω πολλούς που θεωρούν αυτή τη συναυλία εγγύηση για να περάσουν καλά. Δεν πιστεύω ότι σημαίνει κάτι παραπάνω για τους περισσότερους, αλλά είναι αρκετό.
anima rerum: Τέτοιου είδους συναυλίες προτιμώ να τις βλέπω στην τηλεόραση…

23/05 : Spiritualized στο Gagarin 205 – 30 Ευρώ

gbal: Είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή η μουσική των Spiritualized – πολύ ενδιαφέρον live
Leonidas from Caravel: Θα τους δούμε για τρίτη ή τέταρτη φορά, αν δεν κάνω λάθος. Όταν πρωτοήρθαν ήταν στο απόγειό τους.

24, 25/05 : Madrugada στο Gagarin 205 – 40 Ευρώ

gbal: Έστω και χωρίς τον κιθαρίστα τους, οι Madrugada είναι μια πολύ καλή επιλογή σε άλλη μια συναυλία τους στην Ελλάδα.
Leonidas from Caravel: Παρ’ όλο που δεν είμαι fan τους, το Madrugada είναι στα αλήθεια πολύ καλό. Έχω χάσει το λογαριασμό μου με τον αριθμό των εμφανίσεων τους εδώ, πρέπει να πλησιάζουν τις δέκα.
Στέλλα: Την ανάμνησή μου από την εμφάνισή τους στο θέατρο Πέτρας το 2004 την έχει θολώσει ο Iggy που τους ακολούθησε, παρά το ότι μου αρέσουν πολύ. Με το νέο album τους, που μου έχει κλέψει την καρδιά, στις αποσκευές τους, όμως, πιστεύω ότι θα έχουν πολλά να μας πουν εκείνη την ημέρα.

25/05 : Iron Butterfly στο Κύτταρο – 30 Ευρώ

gbal:
Το In-A-Gadda-Da-Vida κυκλοφόρησε το 1968. 40 χρόνια μετά οι Iron Butterfly για 1η φορά στην Ελλάδα. Σίγουρα είναι ενδιαφέρον να τους δεις, αλλά θα προτιμούσα να τους έβλεπα πολλά χρόνια πριν.
Leonidas from Caravel: Πάντως αυτές οι συναυλίες μεγάλων Rock ονομάτων των δεκαετιών 1960 και 1970 συγκεντρώνουν κοινό στη χώρα μας, υπάρχει πλήθος.
anima rerum: Για το κοινό του compact disc club

30/05 : Hooverphonic στο Fuzz – 30 Ευρώ

gbal:
electro-pop ατμόσφαιρα σε μια ζεστή και χαρούμενη συναυλία
Leonidas from Caravel: Έχω βαρεθεί να γράφω τα ίδια.
anima rerum: Ελπίζω να μη θαφτούν κάτω από την χάλια ακουστική του Fuzz…


Ιούνιος

05/06 : Blue Oyster Cult στο Θέατρο Βράχων – 35 Ευρώ

gbal:
Μεγάλο Rock συγκρότημα από το 1967
Leonidas from Caravel: Βλέπε Iron Butterfly.
anima rerum: Βλέπε Iron Butterfly.

07/06 : Nick Cave & the Bad Seeds στο Θέατρο Λυκαβηττού – 45 Ευρώ

gbal: Έχει κυκλοφορήσει φέτος έναν εξαιρετικό δίσκο και ευχαρίστως θα τον ξαναδώ. Έχει έρθει στην Ελλάδα απίστευτα πολλές φορές και είναι ο 2ος πιο συχνός «πελάτης» μας, σύμφωνα με τη σχετική Λίστα του Λεωνίδα.
Leonidas from Caravel: Προβλέπεται traffic προς το λόφο εκείνο το βράδυ. Η σειρά των συχνότερων επισκεπτών μας σίγουρα θα αλλάξει μετά το Σεπτέμβριο.
Στέλλα: Άλλο ένα album που μου έχει κλέψει την καρδιά! Πιστεύω ότι δεν έχουν τελειώσει αυτά που έχει να πει ο ποιητής, οπότε η βραδιά προβλέπεται ενδιαφέρουσα για το ακροατήριό του.
anima rerum: Οι συναυλίες τους, πλέον, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού καλοκαιριού. Και το ενδιαφέρον είναι ότι σχεδόν πάντα υπάρχει νέο υλικό.

07/06 : Dinosaur Jr στο Fuzz – 35 Ευρώ

gbal:
Εξαιρετικό Αμερικάνικο rock συγκρότημα με ζωή από το 1984 – 1997. Επανενώθηκαν το 2005.
Leonidas from Caravel: Από τα επιδραστικότερα σχήματα των Η.Π.Α. με τον φοβερό κιθαρίστα J. Mascis. Δεν θέλω να σκέφτομαι το σενάριο πιθανής αναβολής της συναυλίας λόγω Nick Cave εκείνη τη μέρα.

13 – 15/06 : Synch Festival στην Τεχνόπολη με πολύ ενδιαφέροντα ονόματα, όπως οι Holy Fuck, Happy Mondays, Liars κ.α. – 40 Ευρώ – Τριήμερο: 70 Ευρώ

gbal:
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα Festival του καλοκαιριού.
Leonidas from Caravel: Ίσως το πιο ενδιαφέρον καλοκαιρινό festival – θεσμός, ειδικά η πρώτη ημέρα του θα είναι super.
Στέλλα: Θα ήθελα πολύ να είμαι εκεί.
anima rerum: Αξίζει να γίνει μνεια και για τα ελληνικά ονόματα του Festival: Your hand in mine, Chronik, Elica, Good Luck mr Gorsky, Monica, Fantastikoi Hxoi, My Wet Calvin κλπ. Μακάρι να συνεχιστεί και φέτος η παράδοση της καλής οργάνωσης του fest.

15/06 : Mark Knopfler στο Θέατρο Λυκαβηττού – 40 Ευρώ

gbal:
Ο ηγέτης των Dire Straits
Leonidas from Caravel: Βλέπε Iron Butterfly και Blue Oyster Cult περίπου.
anima rerum: Βλέπε Iron Butterfly και Blue Oyster Cult ακριβώς.

19/06 : James Blunt στο Θέατρο Λυκαβηττού – 45, 50 Ευρώ

gbal: Ο James Blunt όσο κι αν δε με τρελαίνει είναι μέσα στα νέα πράγματα της δεκαετίας μας.
Leonidas from Caravel: Όχι άλλο “You ‘ re beautiful”!
Στέλλα: Ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να τον αντέξω ούτε για ένα τρίλεπτο τραγούδι, πόσο μάλλον για ολόκληρη συναυλία! Ξέρω ότι δεν είναι ευγενικό να το λέω έτσι, αλλά γούστα είναι αυτά!
anima rerum: Boring…

19 – 21/06 : Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής (Ακόμη, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα για τη Γιορτή της Μουσικής)

Στέλλα:
Εγώ πάντως κάθε χρόνο περιμένω πώς και πώς να μάθω τους συμμετέχοντες, μ’ αρέσει πολύ η ατμόσφαιρα των ημερών της μουσικής.
anima rerum: Μακάρι να μη συμπέσει πάλι με καύσωνα, όπως πέρσι, που τα μεσημεριανά live, παραλίγο να καταλήξουν στα επείγοντα με ηλίαση…

25/06 : Linkin Park στο Terra Vibe – 45, 50, 75 Ευρώ

gbal:
Θα μαζέψουν κυρίως μικρές ηλικίες και δεν ξέρω αν θα μαζέψουν πολύ κόσμο, λόγω της απόστασης μέχρι το Terra Vibe. Προσωπικά, δε με ενδιαφέρει το live.
Leonidas from Caravel: Κάπου διάβασα ότι σκίζει η προπώληση.

28/06 : Eject Festival με James, UNKLE, Stereo MCs, Hercules & the Love Affair στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας - 55 Ευρώ

gbal:
Πολύ ενδιαφέρον live, ακόμα κι αν οι James και οι Stereo MCs είναι πάνω από 20 χρόνια στο κουρμπέτι και έχουν ξανάρθει πέρσι στην Ελλάδα. Οι James βέβαια έρχονται με έναν καλό φετινό δίσκο στο τσεπάκι τους. Οι άλλοι δύο έχουν σίγουρα αρκετό ενδιαφέρον.
Leonidas from Caravel: Ενδιαφέρουσα η σύνθεση αυτού του festival, που δεν έχει όμως και το καλύτερο παρελθόν… Δεν θέλω όμως οι James να γίνουν Puressence.

30/06 : PJ Harvey στο Θέατρο Badmington – 40, 55, 60, 80 Ευρώ

gbal: Ένα από τα live που θέλω να δω. Μια απίστευτη γυναικεία παρουσία, μια φοβερή φωνή.
Leonidas from Caravel: Από τις σπουδαιότερες μορφές της τελευταίας εικοσαετίας, έστω και αν το White chalk ήταν ξεχωριστό από τις προηγούμενες κυκλοφορίες της.
anima rerum: nice!

Συνεχίζουμε μεθαύριο Παρασκευή με τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2008.

Επιμέλεια: Στέλλα Σκαμνέλη, Leonidas from Caravel, anima rerum, gbal

Δεν υπάρχουν σχόλια: