Τρίτη 15 Απριλίου 2008

"COLUMBIA, 60 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ"


Καμιά φορά σκέφτεσαι να γράψεις για ένα θέμα, και οι εξελίξεις σε προλαβαίνουν. Γυρνώντας απ’ τα Σαββατιάτικα ψώνια, κόλλησα στην κίνηση στην Ηρακλείου, στα Α.Πατήσια και χάζευα -για άλλη μια φορά τον τελευταίο καιρό- το σωρό από μπάζα που έχει αντικαταστήσει το πάλαι ποτέ εργοστάσιο της δισκογραφικής εταιρείας Columbia.


Mιλώντας με το gbal στο τηλέφωνο, για τη θεματολογία της επόμενης εβδομάδας, σχολιάσαμε το θέμα και του είπα ότι σκέφτομαι να γράψω κάτι σχετικό. Ξεκίνησα λοιπόν Δευτέρα βράδυ το ψάξιμο και έπεσα πάνω στο ακόλουθο το δελτίο τύπου:


Η επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη διάσωση και αξιοποίηση του παλιού εργοστασίου της Columbia και η ομάδα Σαρμάκο μας προσκαλούν τη Δευτέρα 14 Απριλίου στη παρουσίαση του βιβλίου Columbia, 60 Χρόνια Ελληνικής Μουσικής
, στις 18.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Βιβλιοπωλείου Πατάκη (Ακαδημίας 65, Αθήνα).
Στο πλαίσιο της παρουσίασης θα μιλήσουν ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Κώστας Σκανδαλίδης, η βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Εύα Μελά, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Γιάννης Δραγασάκης, μουσικοσυνθέτης Νότης Μαυρούλης, ο κοινωνιολόγος Δημήτρης Υφαντής και η Αννα Θεοδόση της Ομάδας Σαρμάκο.
Το βιβλίο αποτελεί ένα χρονολόγιο σημειώσεων με αφορμή το γκρέμισμα του εργοστασίου της
Columbia
το οποίο αποτελεί και την πρώτη εκδοτική προσπάθεια της ομάδας Σαρμάκο. Τα έσοδα της έκδοσης θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στον αγώνα για να αξιοποιηθεί ο χώρος του εργοστασίου στη Ριζούπολη και να γίνει Δημόσιο Μουσείο της Ελληνικής Μουσικής και Δισκογραφίας.

(πηγή: www.otenet.gr, ενότητα: μουσικά νέα).

Δυστυχώς οι εξελίξεις μας πρόλαβαν και δεν μπορέσαμε εγκαίρως να παραθέσουμε
κι εμείς το δελτίο τύπου. Θα επανέλθουμε όμως σύντομα στο
mix grill με σχετική ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: