Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

A Pop Eye of Life


Το Mix Grill συνάντησε τα τρία μέλη των Pop Eye τον λιγομίλητο και ταλαντούχο Γιάννη Καλατή, τον ελαφρώς απαισιόδοξο αλλά χειμαρρώδη Μάρκο Καλατή και τον αισιόδοξο και παρορμητικό Δημήτρη Καμπούρη. Το ραντεβού δόθηκε στο πολύ μικρό και ζεστό προσωπικό στούντιο των παιδιών όπου συναντώνται και μεταμορφώνουν σε μουσική και τραγούδια τα όνειρά τους. Μας υποδέχτηκαν με γευστικά σπιτικά γλυκά, βουτήματα και καφέδες. Αλλά κι εμείς για να τους γλυκάνουμε φέραμε ένα απολαυστικό τσουρέκι κάστανο – αν και, έτσι κι αλλιώς, παρακολουθούν τα νέα του Mix Grill. Η συνέντευξη εξελίχτηκε σε μια όμορφη κουβέντα για την ιστορία, την εξέλιξη και τις ανησυχίες των Pop Eye. Στο τέλος ακούσαμε τέσσερα νέα τραγούδια ("The Night falls", "You", "2 late", "Let's pop"), που θα συμπεριληφθούν στο επόμενό τους δίσκο, που πιθανώς να βγει μέσα στο 2009. Επίσης θα έχετε κι εσείς την ευκαιρία να απολαύσετε την επόμενη εβδομάδα δύο βιντεάκια με τραγούδια που έπαιξαν LIVE οι Pop Eye για το Mix Grill για πρώτη φορά στο μικρό τους στούντιο, το “That’s Life” και το καινούργιο “The Night Falls”.

Mix Grill: Ας ξεκινήσουμε με ένα θέμα των καιρών μας. Πόσο έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τους Pop Eye; Θα έχουμε απολύσεις, περικοπές; (γέλια)
Δημήτρης: Γενικότερα, ήταν δύσκολα τα οικονομικά μας οπότε δε μας έχει επηρεάσει και πάρα πολύ.

Mix Grill: Πώς συντέλεσαν οι Interpol στη δημιουργία των Pop Eye;
Δημήτρης: Μέχρι πριν τους Interpol είχα σταματήσει να ακούω αγγλόφωνη σκηνή, ήμουν περισσότερο της ελληνικής σκηνής, και κάποια στιγμή άκουσα τους Interpol σε ένα δισκάδικο και έπαθα σοκ, μου άρεσε πάρα πολύ αυτό που άκουγα. Έτσι ξεκίνησα να γρατζουνάω την κιθάρα λίγο πιο ευρωπαϊκά και να γράφω τους πρώτους αγγλικούς στίχους. Ουσιαστικά ήταν το έναυσμα για να γράψω τα πρώτα κομμάτια.
Mix Grill: Η αρχή όμως έγινε από το Γιάννη;

Γιάννης: Ναι, είχαμε ξεκινήσει χωριστά ο καθένας.

Δημήτρης: Μετά μου έδωσε ο Μάρκος το demo από το Γιάννη, που κι αυτός το είχε ετοιμάσει μόνος του

Mix Grill: Οι υπόλοιποι ακούγατε Interpol;

Γιάννης: Όχι, ίσως κάποια κομμάτια από το Δημήτρη.

Μάρκος: Όχι πάρα πολύ, ήταν λίγο βαβούρα για μένα (γέλια) . Τότε άκουγα πολύ τζαζ και bossa nova. Τώρα ακούω περισσότερο 90’s.

Mix Grill: Πριν τους Pop Eye ποια ήταν η σχέση σας με τη μουσική;

Μάρκος: Ακούγαμε και οι τρεις πολύ μουσική. Εγώ ήμουν παλιότερα με την παρέα μου σε ένα ροκ συγκρότημα με ελληνικό στίχο, τους «Υστερίξ», ο Δημήτρης ήταν σε ένα έντεχνο, τους «Ατραπός», και ο Γιάννης ήταν ο Γιάννης (γέλια)

Δημήτρης: Με καταπληκτικές ωστόσο μουσικές!

Μάρκος: Τελικά ο Γιάννης ήταν ο καλύτερος απ’ όλους γιατί αυτά που έγραφε πιάσανε τόπο μέχρι τώρα. Το deepest sea το έχει γράψει μόνος του σε όλη τη δομή και μετά προσθέσαμε στίχους και μια έξτρα κιθάρα. Αλλά κι αν φύγουν αυτά το κομμάτι πάλι ακούγεται, ήταν έτοιμο. Ό,τι γράφει είναι πιο διαχρονικό τελικά.

Mix Grill: Ως αυτοδίδαχτος έχει πιο ελεύθερο τρόπο έκφρασης.

Μάρκος: Ο Γιάννης είναι τελείως αυτοδίδαχτος, δεν έχει δει ποτέ δάσκαλο.

Mix Grill: Μουσική γράφετε και οι τρεις; Έχετε κάποια εκπαίδευση;

Μάρκος: Ναι και οι τρεις, γράφουμε μουσική με τον ερασιτεχνικό τρόπο.

Γιάννης: Ο Μάρκος έχει κάνει κάποια μαθήματα κιθάρας.

Μάρκος: Έχω κάνει μαθήματα παλιότερα κλασικής μουσικής και μετά κιθάρα.

Mix Grill: Μου φαίνεται ότι στα κομμάτια σας παίζετε με τα συναισθήματα, που θέλετε να προκαλέσετε σε μας κι άλλοτε εμφανίζεστε αισιόδοξοι κι άλλες φορές μελαγχολικοί. Τι υπερτερεί από τα δύο;
Δημήτρης: Ίσως είμαστε περισσότερο μελαγχολικοί, παρότι είμαστε pop. Ακόμα και οι στίχοι νομίζω πως είναι πολύ μελαγχολικοί.

Mix Grill: Αυτό έχει σχέση με την περίοδο που διανύετε, με τις καταστάσεις που υπάρχουν στη ζωή σας ή απλά σας αρέσει καλύτερα αυτή τη μουσική;

Μάρκος: Δεν μας αρέσει καλύτερα, απλά βγαίνει. Έχω έρθει πολλές φορές να γράψω κάτι χαρούμενο και κάτι θα μπει που θα είναι πιο μινόρε.

Mix Grill: Κι όμως έχετε και πιο χαρούμενα τραγούδια.

Μάρκος: Ναι βέβαια, αλλά μέχρι κι αυτά δεν θα σε ξεσηκώσουν τρελά, δε θα πεις να σηκωθώ να χορέψω.

Γιάννης: Θα έχει κάτι μέσα μελαγχολικό.

Δημήτρης: Και είναι και μια δυσκολία που έχουμε με τα live αυτή. Ενώ έχουμε δυνατά κομμάτια και δεν μπορούμε να προκαλέσουμε φοβερό κέφι και το κοινό δυσκολεύεται με αυτή τη μελαγχολία.

Μάρκος: Εγώ θα έλεγα πως τρία πράγματα χαρακτηρίζουν τα κομμάτια μας: το γλυκό-πικρο, αυτή τη μελαγχολία δηλαδή, η ονειροπόληση και η αναπόληση. Έτσι αισθάνομαι όταν ακούω το cd, όσο μπορώ να το ακούσω σαν τρίτος βέβαια.

Mix Grill: Όταν το ακούς τι σκέφτεσαι;

Μάρκος: χαίρομαι που το έχουμε γράψει εμείς. Μετά γίνομαι κριτής αναγκαστικά, και δεν μπορώ να ακούσω συνολικά τα κομμάτια μας. Θα ακούσω αυτό το τσικ που ήξερα πως έχει γραφτεί και γιατί βάλαμε αυτό τον ήχο και θα ξεχωρίσω όλα τα κανάλια στο μυαλό μου, δηλαδή εστιάζω σε πιο τεχνικά θέματα.

Mix Grill: Όταν το ακούς στο ραδιόφωνο;

Μάρκος: Στο ραδιόφωνο είναι πιο ωραία όταν το ακούς, το ακούνε κι άλλοι!

Δημήτρης: Για να καταλάβεις όταν το deepest sea βγήκε στον Best, από το demo κιόλας που είχαμε δώσει, ακούγαμε από το πρωί μέχρι το βράδυ Best. Και κάθε φορά που το ακούγαμε παίρναμε ο ένας τον άλλο τηλέφωνο και λέγαμε: άκου, the deepest sea. Οι φίλοι μας έπαιρναν τηλέφωνο να μας πουν το ίδιο.

Μάρκος: Χαρακτηριστικά, ήμουν στη δουλειά με το αμάξι και σταματάω μες στον Πειραιά, κλείνω τα μάτια, καφέ τσιγάρο με τη μία, κι απολάμβανα το κομμάτι!
Αν ακούσεις ένα κομμάτι τυχαία κάπου τότε είναι τέλειο, αψεγάδιαστο!

Mix Grill: Αν τα τραγούδια δεν είχαν ακόμα ηχογραφηθεί και σας δινόταν η ευκαιρία να κάνετε κάποια αλλαγή, θα αλλάζατε κάτι σε αυτά;

Δημήτρης: Δεν θα αλλάζαμε τίποτα, γιατί δεν θα βγάζαμε ποτέ ούτε πρώτο ούτε δεύτερο cd. Γιατί αν αλλάξεις κάτι με την εμπειρία που έχεις μετά από ένα χρόνο δύο χρόνια, χάνει το συναίσθημα που έχει αυτό το πιο αυθόρμητο κι αθώο της στιγμής που το έβγαλες και πάντα θα βρίσκεις ψεγάδια.

Γιάννης: Πάντα θες να προσθέσεις κάτι και μετά γίνεται υπερφορτωμένο.

Mix Grill: Πόσο "mix grill" τύποι είστε στις μουσικές που επιλέγετε να ακούσετε; Και Χατζηδάκης και Depeche και Franz Ferdinand;

Μάρκος: Ακούμε όσο πιο πολλά μπορούμε. Τώρα έχω κολλήσει με τα 90’s. Η τζαζ και bossa nova είναι κάτι μόνιμο που τα ακούω και πάντα μου αρέσει. Ακούω Vimpire Weekend, Last Shadow Puppets, MGMT, Radiohead μέχρι το Kid A. Ακούω μερικές φορές ελληνικά έντεχνα, όπως Αλεξίου. Καμιά φορά, νιώθω ότι δεν μπορώ να ακούσω κάτι καινούριο, δεν είμαι σε τέτοια φάση τώρα. Ακούω πολλά πράγματα, αλλά ό,τι ακούω ή θυμίζει παρελθόν ή είναι παρελθόν. Κάτι καινούριο δεν έχω ακούσει και με πληγώνει πάρα πολύ αυτό. Δύσκολα θα βρεις να συνδυάσεις ένα καθαρά μουσικό που να είναι και καλός συνθέτης.

Δημήτρης: Ακούω κι εγώ πάρα πολύ μουσική. Αυτή την εποχή ακούω αυτά τα καινούρια 80’s συγκροτήματα όπως Cut Copy, The Presets, MGMT. Έχω πολλές αναφορές στα πραγματικά 80’s όπως Depeche Mode, Cure, Joy Division μέχρι Madonna και Michael Jackson, Prince και Human League.

Γιάννης: Προσπαθώ να ακούω όσο μπορώ περισσότερα. Σε σχέση με τα παιδιά ακούω πιο πολύ progressive electro μουσική, με μελωδικές γραμμές βέβαια. Αυτό το διάστημα έχω κολλήσει κι εγώ λίγο με τα 90’s.

Mix Grill: Αν είχατε την δυνατότητα να επιλέξετε όλα τα υλικά για να φτιάξετε ένα δίσκο, ποιον παραγωγό θα θέλατε και σε ποιο μέρος θα γράφατε τα κομμάτια του δεύτερου δίσκου σας;

Μάρκος: Δεν ξέρω αν θα έχει τη μαγεία αυτού που κάνουμε εδώ πέρα, με τη γκρίνια για την έλλειψη χρόνου και χώρου. Αν είχαμε την επιλογή , μπορεί να πηγαίναμε και έξω και να ηχογραφούσαμε στο τέλειο στούντιο και να βγάζαμε ένα cd που θα κάνει πάταγο. Αυτό βέβαια δε συμβαδίζει με το πώς συνθέτεις, δηλαδή μπορεί να έχεις τις τέλειες συνθήκες και τα τέλεια μηχανήματα και να χαθείς, να επαναπαυτείς σε αυτά αλλά να είσαι κενός από σύνθεση.

Mix Grill: Παίζει ρόλο το που ζεις με το τι μουσική θα βγάλεις;

Μάρκος: Νομίζω στην Αγγλία δεν θα μπορώ να ζήσω. Γιατί φαντάσου, αν τώρα γράφουμε γλυκό-πικρη μουσική που είμαστε στην Ελλάδα…

Δημήτρης: Εγώ πάντως θα ήθελα να συνεργαστώ με κάποιους ξένους παραγωγούς. Για παράδειγμα, τα μαγικά που έκανε ο Brian Eno με τους Coldplay, που ο τελευταίος τους δίσκος μας αρέσει πάρα πολύ. Κάτι τέτοιο θα ήθελα για μας. Εμείς μπορούμε να φτάσουμε μέχρι ένα επίπεδο τα τραγούδια. Έχουμε τη γνώση για την παραγωγή και την ενορχήστρωση, έχουμε κάποιες ιδέες. Θα ήθελα κάποιος να πάρει το κομμάτι και να το πάει λίγο παρακάτω. Όπως έγινε και με τους MGMT και τον παραγωγό τους - των Flaming Lips αν θυμάμαι καλά. Φρόντισε τον ήχο τους χωρίς να ακούς τη βαβούρα. Πιστεύω ήταν ένα διαφορετικό cd αυτό σε σχέση με αυτά που ακούσαμε φέτος, όπως και αυτό των Coldplay. Θα ήθελα πολύ το άγγιγμα ενός τέτοιου παραγωγού, είτε ξένου είτε Έλληνα. Βέβαια αυτό συνέβη και με τον Ηρακλή από τους GAD. Σε κάποια σημεία μας βοήθησε να προχωρήσουμε τον ήχο ένα βήμα παραπέρα.

Γιάννης: Και φυσικά μας βοήθησε και στην παραγωγή και λίγο ενορχηστρωτικά.

Mix Grill: Δημήτρη εσύ γράφεις τους στίχους; Θα έγραφες ποτέ σε ένα δίσκο σας τραγούδια και με Αγγλικό και με Ελληνικό στίχο;

Δημήτρης: Όχι, δε μου βγαίνει. Ήμουν για πολλά χρόνια σε ένα συγκρότημα που έγραφα ελληνικούς στίχους κάποια στιγμή στέρεψα, δεν είχα τι άλλο να γράψω. Αισθανόμουν ότι επαναλαμβάνομαι. Βέβαια αυτό μπορεί να συμβεί και με τους αγγλικούς στίχους. Κι επίσης με δυσκολεύει πολύ περισσότερο να γράψω πλέον ελληνικά. Μου είναι πολύ πιο εύκολο να γράψω αγγλικά, γιατί οι έννοιες έχουν λιγότερη βαρύτητα στα αγγλικά.

Mix Grill: Θα σου φαινόταν περίεργο να βγει ένα συγκρότημα που το έχεις συνηθίσει στην αγγλόφωνη ελληνική σκηνή να έχει τραγούδια και στην ελληνική γλώσσα;

Δημήτρης: Όχι δε θα μου φαινόταν καθόλου περίεργο, αν ήταν καλοί οι στίχοι.

Μάρκος: Το κάνουν οι Μίκρο και το κάνουν πολύ καλά!

Δημήτρης: Έχω ακούσει κομμάτια από τον Monsieur Minimal που μας αρέσει πάρα πολύ, ο οποίος έχει ένα κομμάτι το «κοπέλα» που δεν με ενδιαφέρει αν είναι αγγλικός ή ελληνικός ο στίχος, είναι ένα πολύ όμορφο κομμάτι. Είναι κι ο στίχος στο ίδιο ύφος του Χρήστου! Έχουμε γνωριστεί, και μου αρέσει. Δε με ενοχλεί καθόλου που ο στίχος είναι ελληνικός.

Mix Grill: Είστε άνθρωποι της τεχνολογίας, όπως ξέρουμε. Πόσο πιστεύετε ότι έχει βοηθήσει τους Pop Eye το Internet, το MySpace, το Youtube κλπ σε σχέση με την προβολή από τα παραδοσιακά Μέσα ενημέρωσης;

Δημήτρης: Νομίζω τώρα τελευταία έχει αρχίσει να υπερτερεί το διαδίκτυο. Μας βοήθησε αρχικά το Myspace να αποκτήσουμε κάποιους αρχικούς φίλους, αλλά όταν βγήκε το deepest sea και ακούστηκε στον Best, αυτοί οι φίλοι ξαφνικά αυξήθηκαν πάρα πολύ.

Μάρκος: Εκεί καταλαβαίνεις πως τα παραδοσιακά μέσα έχουν μια μεγάλη βαρύτητα.

Δημήτρης: Τώρα σιγά σιγά όλο και περισσότεροι έχουν κάποια σχέση με το διαδίκτυο και έχει αρχίσει να ισορροπεί , αλλά έχω την αίσθηση ότι στην Ελλάδα για να γίνεις γνωστός πρέπει να ακουστείς στο ραδιόφωνο.

Mix Grill: Έχετε σχόλια για τη μουσική σας από μη Έλληνες μουσικόφιλους;

Δημήτρης: Ναι έχουμε σχόλια, από τη Γαλλία και από αλλού, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι ειλικρινή ή απλά βιαστικά και τυπικά, μόνο και μόνο για να αυξήσει κάποιος τον αριθμό των views που έχει.

Mix Grill: Φαντάζομαι ότι και οι τρεις σας δουλεύετε τα πρωινά και οι Pop Eye είναι η αγάπη σας, το hobby σας, έτσι δεν είναι;

Δημήτρης: Ναι, βασικά δουλεύουμε και έχουμε και μια ενασχόληση: τους Pop Eye.

Mix Grill: Έστω λοιπόν ότι έρχεται αύριο ο manager σας και σας προτείνει μια καλύτερη θέση στη δουλειά σας, η οποία θα προϋποθέτει περισσότερες ώρες δουλειάς. Ας υποθέσουμε ότι λίγες ώρες μετά σας παίρνει τηλέφωνο η τάδε μεγάλη δισκογραφική Εταιρεία για να υπογράψετε ένα συμβόλαιο σε αυτήν με σχετικά καλούς όρους. Τι θα επιλέγατε ;
Μάρκος: Εγώ προσωπικά είμαι κατά της ανόδου στη δουλειά. Προτιμώ να έχω τη δουλειά μου να γυρνάω σπίτι μου και μετά να επιλέξω να κάνω άλλα πράγματα που με ευχαριστούν. Η δεύτερη επιλογή έχει την παγίδα του μαϊντανού, γίνεσαι μαϊντανός και χαίρεσαι, παρατάς την οικογένειά σου και τους φίλους σου, καβαλάς το καλάμι , βγάζεις κάποια λεφτά και μετά μένεις και χωρίς λεφτά και μόνος σου. Το έχουμε δει να γίνεται αυτό. Σαν ιδέα μου αρέσει μιας και είμαι κι εγώ κοινός θνητός, ωστόσο τη φοβάμαι μια τέτοια κατάσταση. Δεν ξέρω αν θα την επέλεγα.

Δημήτρης: Εγώ πάλι θα επέλεγα το δεύτερο. Θα ήθελα να ξυπνήσω ένα πρωί και να ασχολούμαι μόνο με τη μουσική. Όχι γιατί δε μου αρέσει η δουλειά μου, απλά μου αρέσει πολύ η μουσική. Σίγουρα είναι μεγάλο ρίσκο ένα τέτοιο βήμα, κι εγώ θα φοβόμουν αλλά θα ήθελα πολύ να συμβεί.
Μάλιστα σκεφτόμουν τα Χριστούγεννα που έπαιξα τζόκερ πως αν κερδίσω τα χρήματα θα ασχοληθώ μόνο με τη μουσική και θα κάνω πολύ μεγάλους τους Pop Eye. Θα μπορούσαμε να είχαμε τα καλύτερα μηχανήματα, να έχουμε session μουσικούς, να έχουμε μηχανές στα Live, να έχουμε στυλίστες, ανθρώπους να φτιάχνουν τα σκηνικά μας και τα φώτα, όπως κάνουν όλα τα μεγάλα συγκροτήματα που ζηλεύουμε όταν έρχονται στην Ελλάδα και λέμε τι καλά που είναι. Ωστόσο, εμείς κουβαλάμε τα πάντα, εμείς επιλέγουμε τα ρούχα μας, προσπαθούμε να παίξουμε τα όργανά μας μόνοι μας, όπως γίνεται στην Ελλάδα σχεδόν σε όλες τις συναυλίες.

Mix Grill: Πως αντιλαμβάνονται οι οικογένειές σας την ενασχόλησή σας με τη μουσική και πως αντιδρούν οι φίλοι σας;

Δημήτρης: Χαίρονται πραγματικά, αλλά ανησυχούν κιόλας που ασχολούμαστε τόσες πολλές ώρες με τη μουσική. Με τους φίλους δεν έχει αλλάξει κάτι. Μας υποστηρίζουν πολύ.

Μάρκος: Ε μια γκρινίτσα υπάρχει (γέλια). Ο φίλοι είναι λίγο περίεργη κατάσταση, γιατί αν τους δώσεις να ακούσουν ένα κομμάτι είναι πιο αυστηροί κριτές, ενώ αν ακούσουν το ίδιο κομμάτι στο ραδιόφωνο θα σου πουν ότι είναι φανταστικό κομμάτι! Οι φίλοι μας ναι μας υποστηρίζουν όσο μπορούν.

Mix Grill: Πόσο απέχει η αναγνώριση μέσω της συνεχούς προβολής από την απαξίωση; Προτιμάτε να κερδίσετε το δικό σας φανατικό κοινό σιγά, σιγά ή θα επιλέγατε να σας δινόταν η ευκαιρία να σας γνώριζαν όλοι και να διαχειριζόσασταν την όλη επιτυχία εσείς;

Δημήτρης: Εγώ θα ήθελα να μπορούσαμε να γίνουμε γνωστοί σ όλη την Ελλάδα. Με ένα μπαμ ακόμα. Ναι θα μπορούσα να το διαχειριστώ. Το έχουμε αποδείξει και μεταξύ μας και με τους φίλους μας πως μπορούμε να διαχειριστούμε μια τέτοια κατάσταση, γιατί δεν είμαστε και τόσο μικροί σε ηλικία, έχουμε κάποιες βάσεις και κάποια παιδεία να το αντιμετωπίσουμε.

Mix Grill: Θα πηγαίνατε σε reality τραγουδιστών ως διαγωνιζόμενοι; Ή ως guests για να παίξετε τα τραγούδια σας;

Μάρκος: Ναι θα πηγαίναμε αρκεί να μην παίζαμε play back.

Δημήτρης: Νομίζω πως οποιοδήποτε μέσο χρησιμοποιείς μπορείς να το φιλτράρεις.
Θυμάμαι πως ο Περίδης όταν βγήκε με έναν πολύ καλό δίσκο, είχε πάει σε κάποια πρωινή εκπομπή και είχε κατηγορηθεί γι’ αυτό.

Μάρκος: Βέβαια ίσως είναι το μοναδικό μέσο αυτό της τηλεόρασης που επιτέλους κάποιος να μπορεί να σε γνωρίσει ευρύτερα.

Mix Grill: Μια κλασσική ερώτηση: Αγαπημένο τραγούδι του δίσκου; Όχι και τόσο αγαπημένο; (γέλια)

Γιάννης: Ένα κομμάτι που μου αρέσει πολύ ακουστικά και είμαι κολλημένος ακόμα είναι το deepest sea. Ένα που θα το άφηνα λίγο πιο πίσω είναι το secrets and lies.

Μάρκος: Το deepest sea είναι το πρώτο μας κομμάτι που καταφέραμε να πείσουμε τον κόσμο να ασχοληθεί μαζί μας και είμαστε συναισθηματικά δεμένοι μαζί του.

Mix Grill: Μια καλή στιγμή για τους Pop Eye, που σας γέμισε με τρελή χαρά;

Δημήτρης: Προσπαθούμε να κάνουμε σταθερά βήματα. Νομίζω στο live στο city που τελειώσαμε και μας ζήτησε ο κόσμος να ξαναπαίξουμε ένα κομμάτι!

Μάρκος: Εγώ θυμάμαι σε κάποια συναυλία, νομίζω στο Gagarin, που ήταν από κάτω μπροστά στη σκηνή δύο κοπέλες, που δεν τις είχα ξαναδεί ποτέ, που τραγουδούσανε όλους τους στίχους από τα κομμάτια! Ήταν φοβερό!

Mix Grill: Ξεχωρίσατε κάποια albums της χρονιάς που τελείωσε;

Δημήτρης: Η Sandogold, οι Last Shadow Pupets και οι Vimpire Weekend, των Cut Copy το “In Ghost Colours”. Των Portishead το Third ήταν λίγο περίεργο, λίγο πιο σκοτεινό απ’ ότι μπορώ να αντέξω. Οι Coldplay και κάποια τραγούδια των MGMT.

Μάρκος: Να πούμε και του Monsieur Minimal το Smile!

Mix Grill: Ποιο είναι ένα όνειρο για τους Pop Eye; Ετοιμάζετε κάτι αυτό τον καιρό;

Γιάννης: Δουλεύουμε μια διασκευή για το “Personal Jesus” των Depeche Mode τώρα, που ενδεχομένως θα συμπεριληφθεί σε μια συλλογή διασκευών του Hysterica.

Δημήτρης: Να σταματήσουμε να τρώμε από μιξ-γκριλ, γιατί τρώμε πολύ και τώρα έχουμε ξεκινήσει δίαιτα (γέλια). Στόχος μας είναι να γράψουμε καινούρια τραγούδια, έχουμε ήδη τέσσερα και πολλές ιδέες για άλλα. Θέλουμε να φτιάξουμε τον ήχο μας όσο περισσότερο μπορούμε. Αυτό που θέλω πολύ είναι να κάνουμε μια μεγάλη συναυλία, με δυνατή μουσική και καλά μηχανήματα. Κάνουμε κάποιες πρόβες αυτό το διάστημα ώστε όταν έρθει η στιγμή αυτή να βγει κάτι πολύ καλό.

Mix Grill: Ο επόμενος δίσκος θα βγει σύντομα;

Μάρκος: Εγώ θα προτιμούσα να μείνει λίγο ακόμα αυτό το cd γιατί δεν έχει προωθηθεί καθόλου. Από την άλλη μεριά, κάποιοι από το κοινό που μας έχουν γνωρίσει από την αρχή ίσως έχουν βαρεθεί και θέλουν να ακούσουν κάτι καινούριο.

Δημήτρης: Όχι ιδιαίτερα σύντομα, αν και προσωπικά θα το προτιμούσα. Ωστόσο στα live έχουμε ξεκινήσει να παίζουμε δύο τρία καινούρια τραγούδια.

Οι Pop Eye είναι ένα συγκρότημα αποτελούμενο από τρεις δυναμικές παρουσίες με πάθος για τη μουσική και αγάπη για την ποπ κουλτούρα. Ευχόμαστε σύντομα να τους δούμε σε μια δυνατή συναυλία, να βγάλουν κανένα videoclip και να συνεχίσουν σε αυτή τη ζεστή ατμόσφαιρα να δημιουργούν όμορφα τραγούδια που θα μας ταξιδεύουν σε μέρη ονειρικά. Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία!

http://www.myspace.com/popeyegr

Δεν υπάρχουν σχόλια: