Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

The Good , the Bad & the Queen 22 - 28/01/09







Περί μουσικής

gbal : Πολύ καλό το νέο δέκατο solo album του κιθαρίστα των Red Hot Chilly Peppers John Frusciante "The Empyrean". Εννοείται πως ο δίσκος περιέχει πολλά κιθαριστικά solo (αυτό έλειπε...), αλλά μπορείς να πεις ότι δεν έχει καμία σχέση με δίσκους των Peppers, μιας και βρίσκεται περισσότερο κοντά σε ατμοσφαιρικούς - ψυχεδελικούς - post - rock ήχους. Το "Central" είναι ύμνος πραγματικά!!!

MikeMous : Οι επιλογές της "Νέας Jazz" για την τρέχουσα εβδομάδα από τον αγαπητό συνεργάτη μας στο Mixgrill. Μπράβο Ανέστη.

Dimi : Είναι Γάλλοι, ντουέτο και τραγουδάνε κυρίως σε αγγλικό στίχο. Η μουσική τους είναι μελαγχολική και ταξιδεύει τη φαντασία. Έχουν βγάλει ένα άλμπουμ με τίτλο "Artificial Animals Riding On Neverland". Πρόκειται για τους AaRON. Ξεχώρισα τα "Endless Song" και "U-Turn (Lili)",που έχει γίνει και soundtrack σε ταινία. Ακούστε τους εδώ.

Ευγενία : Λίγο καθυστερημένα αλλά θέλω και εγώ να εκφράσω τη χαρά μου για την πιο πρόσφατη δουλειά του Morrissey (Years of refusal ). Δεν μπορώ να πω ότι ακολουθώ τα βήματά του, ούτε ότι είμαι αφοσιωμένη ακροάτρια, αλλά το Years of refusal μου κάνει παρέα εδώ και κάποιες μέρες και θα συνεχίσει και για άλλες.

MikeMous : Το νέο single των Prodigy με τίτλο "Omen". Ελπίζω ο επερχόμενος δίσκος να είναι εξίσου καλός.

Leonidas from Caravel : Η αναγγελία της εμφάνισης της Duffy στο φετινό Eject 19 Ιουνίου. Επιτέλους μας επισκέπτεται ένα "φρέσκο" όνομα που σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον ως σκηνική παρουσία.

Leonidas from Caravel : Η σύμπραξη δύο ταλαντούχων Ελλήνων καλλιτεχνών με εντελώς προσωπικό ύφος ο καθένας: Η σταθερή αξία του Φ. Δεληβοριά μαζί με τον ξεχωριστό Κ. Μαραβέγια στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο 14 Φεβρουαρίου.

MikeMous : Το O.S.T της τρίτης συνέχειας της ταινίας "Underworld - The Rise of the Lycans". Εξαιρετικά remix & covers και όχι μόνο.

Ευγενία : Η πολύ ξεχωριστή παράσταση των Βρετανών Tιger Lillies Freekshow που παρουσιάστηκε στο, ίσως καλύτερο χώρο της Αθήνας, θέατρο Badminton με τους συνήθεις υπόπτους και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου. Για όσους δεν τους έχουν δει και τους "φοβούνται" να προτείνω να μην συμβουλεύονται το youtube γιατί τους αδικεί και να προτιμήσουν να τους δουν οι ίδιοι για να σχηματίσουν άποψη όποτε τους δοθεί η ευκαιρία. Κατά τα άλλα παραπέμπω στο "There is nothing else like them. Any description of them is an injustice - they are completely peerless. - Alex Kapranos of Franz Ferdinand".


Περί ανέμων και υδάτων

MikeMous : Το "μ.Χ" του Β. Αλεξάκη που διάβασα προσφάτως. Ο συγγραφέας μας μεταφέρει στον κόσμο του Άθω εν έτει 2007 και αποκαλύπτει πολλά περί των "ύποπτων" οικονομικών - και όχι μόνο - συμφερόντων των μονών. Όλα τα έχει γράψει , προτού γίνουν οι γνωστές αποκαλύψεις το 2008 (Βατοπέδι κλπ)

halias : Το ότι έφυγε επιτέλους ο Μπους νεώτερος .

MikeMous : O "Πολυχώρος Λώλου" που βρέθηκα το περασμένο ΣΚ στα πλαίσια εκδήλωσης. Πρόκειται για αχανές κτήμα στην Παιανία, μια ανάσα απο το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, που προσφέρεται για κοινωνικές εκδηλώσεις.

gkamp : Το φίλμ "In Bruge". Έξυπνο σενάριο, λιτό, εκτυλισσόμενο σε μια απο τις πιο όμορφες (και ευτυχώς ανέπαφες απο την καταστροφή του 2ου ΠΠ) πόλεις της Ευρώπης. Μαύρο χιούμορ καλά κρυμμένο, κι ο Κόλιν Φαρέλ, σε έναν ενδιαφέροντα ρόλο. Αξίζει να το δείτε, και περισσότερο αξίζει να πάτε εκεί για τουρισμό. Ατού του έργου, ο Ρέιφ Φάινς (Άγγλος Ασθενής - Λίστα του Σίντλερ) που με καθήλωσε...

halias : To ότι τουλάχιστον έληξε χωρίς δυσάρεστα η απαγωγή.

gkamp : Οι Αλκυονίδες μέρες που διανύσαμε. Αυτή η εποχή στην Αττική (όχι στο Κέντρο, εννοείται...) είναι υπέροχη!

Leonidas from Caravel : Η ταινία Milk για τη σκηνοθεσία της, για την 70's ατμόσφαιρα που μας μεταφέρει, αλλά και για την καταπληκτική ερμηνεία του S. Penn.








Περί μουσικής

MikeMous : To άχρωμο, άγευστο και άνοστο νέο single των U2, "Get On Your Boots". Ελπίζω ο επερχόμενος δίσκος να είναι καλύτερος

gbal : Είσαι νέα κοπέλα, έχεις βγάλει το καλοκαίρι στη χώρα σου ένα εκπληκτικό album, τα ραδιόφωνα παίζουν αρκετά συχνά τα τραγούδια σου, δεν εμφανίζεσαι συχνά στα media και γενικότερα κάνεις προσεγμένες - ώριμες κινήσεις όσον αφορά τις εμφανίσεις σου. Ο κόσμος το βλέπει αυτό και εκτιμάει ότι είσαι ένα αρκετά μετρημένο κορίτσι, το οποίο βαδίζει με σταθερά βήματα. Γιατί όμως ρε συ Monika βγαίνεις και χαλάς κάποια από όλα αυτά σε μια σου μόνο συνέντευξη στο Crackhitler (διαβάστε την εδώ) ;;; Στο ποδόσφαιρο αυτό το λέμε αυτογκόλ... Παρ' όλα αυτά, η γνώμη μου για τη μεγάλη αξία των τραγουδιών σου δεν αλλάζει, ακόμη κι αν διαφωνώ με κάποια από αυτά που είπες.

Ευγενία : Οι "επαγγελματίες"-θα'θελαν-DJs που κολλάνε σε αρραβώνες-γάμους-βαπτίσεις και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα σώβρακα από τις γραβάττες. Μα πρώτο τραγούδι, για να συνοδέψει το φαγητό, το "τώρα αγάπη μου, πάρε το δάκρυ μου" του στιγμιαίου πατέρα από την εποχή της δόξας του (δηλαδή τον προηγούμενο αιώνα), σε αρραβώνες; Στο γάμο τι βάζει;Το "περνώ και μόνη μου καλά"; Κουράζομαι να λέω τα ίδια και τα ίδια αλλά η απορία μου είναι γνήσια: ακούνε τι παίζουν;

Περί ανέμων και υδάτων

gkamp : Η ανεγκέφαλη πολιτική της Ελλάδας, οπου αντί να πάρει πολιτικά σθεναρές πρωτοβουλίες και να ανακόψει την 'μανιοκατάθλιψη' των πασάδων, κρεμιέται επάνω στους γενναίους έλληνες πιλότους, για να τα βγάλει πέρα. (έναν μισθό παίρνουν κι αυτοί, μην ξεχνιόμαστε...) Πόσοι ακόμη πρέπει να πεθάνουν; Πόσο ακόμη θα βασίζουμε τις διμερείς σχέσεις μας στην Τακτική Αεροπορία; Αλλά όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια...

MikeMous :
Όχι άλλο Ομπάμα. Δεν αντέχω άλλο την νέα μανία εντός και εκτός συνόρων των ΗΠΑ - Ακόμα και κινητό μάρκας OBAMA κυκλοφόρησε στην Κένυα με το αντίτιμο των 30 δολαρίων. Το πρώτο 24ωρο πουλήθηκαν περί τα 1000 κομμάτια - Αλήθεια, τί έχει να μας πεί ο Μπάρακ και η Χίλαρι για την κατάσταση στη Γάζα;


halias : Οι τραγικές , γελοίες ερωτήσεις και σχόλια και ρεπορτάζ των δημοσιογράφων για την απαγωγή , εκτός του Star που είναι στον κόσμο του.

gkamp :
Οι συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Η 'κουκουλοφόρος' πολιτική των τούρκων πασάδων και η μεθοδευμένη αδιαλλαξία της τουρκικής πολιτικής γενικότερα, έχει ξεφύγει απο κάθε λογική. Ο Κεμάλ α) πέθανε β) έζησε σε άλλες εποχές οπου η Τουρκία ήταν στάβλος του Αυγεία. Και τέλος, ας κάνουν τίποτε κι αυτοί οι πολίτες της γείτονος! Τόσο πολύ μπουνταλάδες είναι; Αφού το ξέρουν οτι έχουν καθεστώς δικτατορίας, η μαντίλα τους έχει μαράνει!


halias : Το πάρτυ του Ομπάμα που 1) θα μπορούσαν να διατεθούν χρήματα και καλλιτέχνες (συναυλία) για την ανακούφιση των ανθρώπων με ανάγκη αντί για τα πανηγύρια (ιδιαίτερα εν μέσω οικονομικής κρίσης ποιός θα αντιδρούσε σε αυτό;) 2) καλά αυτοί την κάνουν την χαζομάρα , εγώ γιατί πρέπει να τα δω και σε απευθείας μετάδοση; Πότε γίναμε πολιτεία και δεν το κατάλαβα; Και αυτή η βουλή τι την έχουμε;

MikeMous :
Η κατάντια των ΜΜΕ που με έκανε να θέλω να ξεράσω αυτές τις μέρες με αφορμή την απαγωγή του γνωστού εφοπλιστή. "Έφαγε κοτόσουπα.....Έβλεπε μόνο MEGA.....σε ποιό παγκάκι έκατσε τελικά". ΗΜΑΡΤΟΝ


gkamp :
Η προκλητική οδήγηση των απανταχού SUV-δων. Εντάξει, δεν έχετε κανένα άρμα Leopard, χαλαρώστε λίγο....


gkamp :
Συμφωνώ για την κατακραυγή κατά των Ισραηλινών στη Γάζα, και για τα λούσα του Ομπάμα. Αλλά για τις ελληνίδες μανάδες που απο το 1974 και μετά κλαίνε τα παιδιά τους που χάνονται λίγα-λίγα σε ένα σωρό ανώφελες βλακείες με τους γείτονες, τι λέμε;... Τιμημένη αλεπού...


MikeMous : "Τί κι αν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει σπάσει κάθε ρεκόρ; Τί κι αν η το κράτος βαδίζει προς την χρεωκοπία; Τόσες χώρες της ΕΕ είναι σε μαύρα (οικονομικά) χάλια". Μου θυμίζει σχολικές εμπειρίες : "Παιδί μου πώς πήγες στο διαγώνισμα σήμερα; Άσε μάνα, μας έσκισε ο καθηγητής...Θέματα ήταν αυτά; Όλη η τάξη χάλια, κάτω από τη βάση! Εσύ πώς έγραψες; Χάλια όλοι σου λέω....Ναι , αλλά εσύ πώς τα πήγες; Όλοι 5 έγραψαν μάνα, εγώ 4...."








Περί μουσικής

MikeMous : Ο νέος δίσκος του "αφεντικού" υπό το όνομα "Working on a Dream". Εξαιρετικές συνθέσεις και στίχοι - 13 υπέροχα κομμάτια από τον καταξιωμένο και αγέραστο Bruce. Σταθερή αξία ανα τις δεκαετίες

gbal :
Προσυπογράφω όσα λέει ο MikeMous για τον Bruce Springsteen, γιατί έτσι μου ήρθε τώρα να συμφωνώ συνέχεια μαζί του. Βαρέθηκα να διαφωνώ με τον Μους... Πραγματικά, πάντως το "Working on a dream" είναι δισκάρα!


Ευγενία :
Το τραγούδι "lobotomy" των Tiger Lillies γιατί ίσως και να είναι η λύση...


halias :
Για όποιον δεν το πήρε χαμπάρι έρχεται η Duffy. Τώρα έχετε κάτι να περιμένετε μέχρι τον Ιούνη.


gbal : Η εμφάνιση της Monika στο Gagarin είναι ήδη sold-out και αυτό είναι πολύ ευχάριστο για ένα εγχώριο όνομα. Για σκεφτείτε : Πόσα χρόνια έχουμε να δούμε τέτοια απήχηση σε νέο όνομα από τη σκηνή μας ; Μακάρι να συνεχίσει έτσι...

gbal :
Επιτέλους μπορούμε να χαρούμε γιατί - λογικά - το καλοκαίρι θα δούμε ζωντανά μια τραγουδίστρια, η οποία είναι στα "φόρτε" της κι όχι έτοιμη να κολλήσει συντάξιμα ένσημα. Μπράβο λοιπόν σε όσους θα φέρουν την Duffy στην Ελλάδα, η οποία δεν ξέρω για το μέλλον της, αλλά σίγουρα έχει ένα super ντεμπούτο να επιδείξει!




Περί ανέμων και υδάτων


MikeMous : Οι πιλότοι της Ελληνικής Αεροπορίας που είναι βρέξει - χιονίσει στο καθήκον. Το τελευταίο διάστημα με τις αυξημένες τουρκικές προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο δεν προλαβαίνουν να ...προσγειωθούν.

gkamp :
Το βλέμμα των απλών πολιτών και το πώς κοιτούσαν μια διμοιρία ΜΑΤ που περνούσε απο τη Θεμιστοκλέους, τη μέρα του Πανεκπαιδευτικού. Η απαξίωση δεν μπορεί να περιγραφεί εδώ...


halias :
Πήρα το φλουρί του mixgrill. Ole


gkamp :
Ο 1ος χρόνος λειτουργίας του mixgrill. Και εις ανώτερα, και εις πιο πετυχημένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: