Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

The Good , the Bad & the Queen 15-21/01/2009






Περί μουσικής

Dimi : Απόψε οι αγαπημένοι μας Matisse εμφανίζονται στη Θεσσαλονίκη στο "New York", ενώ το αθηναϊκό κοινό θα μπορέσει να τους απολαύσει την Κυριακή στις 18 του μήνα στο "Eleven" στο Μαρούσι. Πάρε μια γεύση εδώ.

Zouglos : Το πολύ καλό Let go του Paul Van dyke. Όσες φορές και να το ακούσω δεν το βαριέμαι και κάθε φορά δυναμώνω και πιο πολύ την ένταση

gbal : Το παραπάνω βήμα που προσπαθούν να κάνουν οι Franz Ferdinand στο νέο τους δίσκο. Δεν αρκέστηκαν στα κεκτημένα των 2 πρώτων albums τους και προχώρησαν τον ήχο τους σε άλλες μουσικές φόρμες. Μέσα σε όλα αυτά το "Ulysses" είναι ένα εξαιρετικό single. Περισσότερα σε αντίστοιχη κριτική μας.

Leonidas from Caravel : Την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου οι Callas θα παίξουν ζωντανά στο υπόγειο της γκαλερί AMP (Επίκουρου 26 και Κορύνης στην περιοχή Ψυρρή). Εκεί δηλαδή που παρουσιάζουν την πρώτη τους ατομική έκθεση με τίτλο Lipstick και θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου. Το πρώτο single τους Lipstick μπορείτε να το ακούσετε στη σελίδα τους στο myspace.

gbal : Η πολύ ωραία κουβέντα που είχαμε το περασμένο Σάββατο με τους pop-eye-δες. Τρία παιδιά που έχουν μεν τις δουλειές τους, αλλά μοχθούν για να φτιάξουν νέες ενδιαφέρουσες μουσικές και να προσθέσουν το δικό τους ξεχωριστό λιθαράκι. Πρέπει να σας πούμε ότι ακούσαμε 4 νέα κομμάτια, τα οποία δουλεύουν αυτή την περίοδο οι POP EYE και 2 από αυτά μας άρεσαν πάρα πολύ. Μάλιστα το ένα από αυτά ("The night falls") τους ζητήσαμε να μας το παίξουν ζωντανά στο mini-studio τους. Η επιθυμία εκπληρώθηκε και τα αποδεικτικά στοιχεία θα τα δείτε πολύ σύντομα...

Dimi : Αν σήμερα βρίσκεσαι στο Βόλο τότε να πας στο "Μέθεξις" για να ακούσεις τους υπέροχους πολυτάλαντους μεσογειακούς Maraveyas Ilegal. Αν πάλι είσαι στη Θεσσαλονίκη θα τους δεις αύριο Παρασκευή στο "Orient Live", ενώ στο "Σταυρό του Νότου Club" θα έρθουν τη Δευτέρα 19/1. Κι επειδή ο Κωστής Μαραβέγιας και η παρέα του έχουν πάρει φόρα και γυρνάνε όλη την Ελλάδα, συντονίσου εδώ και δες πότε θα εμφανιστούν σε Κατερίνη, Ιωάννινα, Σέρρες και Φλώρινα.

Leonidas from Caravel : Η μουσική του Cayetano. Παλαιότερο μέλλος των Στρογγυλό Κίτρινο από τη Θεσ/κη, αφού έζησε αρκετά χρόνια στην Ισπανία γράφοντας μουσική για ταινίες, τηλεοπτικές σειρές κ.α. επέστρεψε επηρεασμένος!

MikeMous : Η νέα δουλειά των Franz Ferdinand, "Tonight: Franz Ferdinand". Η παρέα του "δικού μας" Αλεξ στα γνώριμα μουσικά μονοπάτια και σε μεγάλα κέφια.

gbal : Στις 14 Μαρτίου έρχεται στην Ελλάδα ο μεγάλος και πασίγνωστος dj Paul Van Dyke στο Ξενοδοχείο Intercontinental.

Leonidas from Caravel : Την ταλαντούχα Γεωργία Καλαφάτη την γνωρίσαμε προς το τέλος του 2008 ως Sugahspank! με το εξαιρετικό της ντεμπούτο "The inredible, the invisible». Σε χρόνο ρεκόρ μας προσφέρει άλλη μία δουλειά με το σχήμα Sugah Galore και με πρώτη κυκλοφορία από την Feedback Sound το album "Spacecakes". Στις 17 Ιανουαρίου στο Αν Club οι Sugah Galore μας παρουσιάζουν τον βρώμικο soul funky groovy ήχο τους γεμάτο από δυνατές κιθάρες.


Περί ανέμων και υδάτων

Leonidas from Caravel : Carnaby Street στο Λονδίνο. Ένας πεζόδρομος, μια ιστορία! Εκεί που νομίζεις ότι θα συναντήσεις τον Keith Moon πάνω σε μία Lambretta ή τον Paul Weller να δοκιμάζει το καινούριο του κουστούμι στο Merc!

MikeMous : Η επιστροφή του Jack Bauer και της παρέας του στο "24" στην ....7η σεζόν. Θα γεράσει ο K. Sutherland κι ακόμα θα παίζει ξύλο με τους τρομοκράτες με τις πατερίτσες. "Events occur in real time"

gkamp : Ο Moz που επιμένει να τα χώνει ακόμη. Ένας συνεπής και γνήσιος άγγλος "φωνακλάς".

MikeMous : Η επιστροφή με την νέα χρονιά της "Ελληνοφρένειας" και του Μητσικώστα στην μικρή οθόνη. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί και μας κάνουν να γελάμε λίγο.

halias : Παεί ο παλιός ο χρόνος και έχει γενέθλια το μαγαζί (mixgrill) μας . Α και καλά ξεκουμπίδια στο άχαρο 2008 (μια φορά που δεν θα λέμε κάθε πέρσι και καλύτερα) .

gkamp : Η αποκατάσταση των ζημιών στην τραυματισμένη Αθήνα. Η ασχήμια δεν είναι διαμαρτυρία...

mafalda : Μας ταλαιπώρησε λίγο αλλά τελικά το 13ο φεστιβάλ κόμικς Βαβέλ σκάει μύτη την άλλη εβδομάδα. 22-25 Ιανουαρίου στη Τεχνόπολη στο Γκάζι με θέμα το "13". Τι σημαίνει για σας ο αριθμός 13;

gkamp : Η αποχώρηση του 2008. Μας κούρασε και μας άλλαξε την πίστη...







Περί μουσικής

gbal : Οι δηλώσεις του Morrissey σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι σκέφτεται να αποσυρθεί από τα μουσικά δρώμενα, γιατί φοβάται ότι θα χάσει την ταυτότητα του, βρισκόμενος τόσα χρόνια στη μουσική βιομηχανία.

gkamp : Τα 'πέτρινα χρόνια' που θυμηθήκαμε με εξέχον (νέο) στέλεχος γνωστής alternative μπάντας της Ελλάδας, προ ημερών. Οι 'πνευματικοί ταγοί' της εγχώριας μουσικής σκηνής, ας τρώνε ήσυχοι την ταγή τους, αλλα ας πάψουν να δουλεύουν τον κόσμο. Ξέρουν καλά ποιοί είναι... Κι εμείς δε θέλουμε να τους ξέρουμε, πλέον. Αρκετά.

MikeMous : Η "μεγάλη συναυλία" που προετοιμάζεται για την τελετή ορκομωσίας του Ομπάμα. Μήπως θα ήταν καλύτερα να οργάνωναν ενα Live Aid ;



Περί ανέμων και υδάτων

gkamp : Η απαίσια βρώμα των χημικών που παρέσυρε ο αέρας Παρασκευή βράδυ, μετά τις συμπλοκές στα Εξάρχεια. Νόμισα οτι καιγόταν το πλαστικό του αυτοκινήτου.

Zouglos : Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων...Υπάρχει βέβαια σκληρός ανταγωνισμός με τα ΜΜΕ για το ποιος θα ελέγχει την κοινή γνώμη...Αλλά δεν φτιάχνουμε παντεσπάνι με τραχανά...Για τόσο χαζούς μας έχετε πια?

halias : Ξεκίνησε στραβά ο καινούργιος χρόνος και από τη μια πέφτουν βόμβες [βλέπε λήμμα : Γάζα(τη λωρίδα με το πρόβλημα δεκαετιών)] , από την άλλη σφυρίζουν αδιάφορα πλανητάρχες (είναι και πολλοί τώρα) και εμείς εδώ ασχολούμαστε με το ποιός υπουργός πάει που . Μάλλον από προτεραιότητες τα μπλέξαμε πάλι.

gkamp : Η εικόνα 'Παλαιστίνης' που αντίκρυσα την ίδια μέρα στα Εξάρχεια, μετά τις 'εκδηλώσεις αβρότητας' μεταξύ ΕΛΑΣ και διαφωνούντων. Το ατάραχο βλέμμα των πολιτών, οι οποίοι δεν έδιναν δεκάρα για τις καταστροφές. Συνήθισαν πλέον (μέχρι να τους έρθουν τα δημοτικά τέλη... γιατί κάποιος θα πληρώσει για τα σπασμένα, σωστά;)

mafalda : Η τηλεόραση κατά τη διάρκεια των γιορτών.

MikeMous : Πόλεμος στη Γάζα και το λιμάνι του Αστακού "παιζει το ρόλο του προμηθευτή". Τί άλλο θα ακούσουμε...








Περί μουσικής

gbal : Μετά από 8 χρόνια περίπου, οι πολύ, πολύ αγαπημένοι μας Tindersticks επιστρέφουν στην Ελλάδα (20/02 - Principal, 21/02 - Θέατρο Badminton)!

Dimi : Οξυγόνο live: στη σκηνή του Οξυγόνου από 8 Γενάρη και για κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο θα ακούσετε ΠΡΟΒΑΤΑΚΟΜΜΑΤΙΑ plus. Μαζί με τους Γιώργο Μυλωνά και Πάνο Μουζουράκη αυτή τη φορά θα απολαύσουμε και τον πληθωρικό Γιώργο Χριστοδούλου, γνωστό στο ευρύ κοινό απο τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις ως ηθοποιός. Be there και δεν θα χάσετε! τους συνοδεύει με τη μελωδική φωνή της η Ηλιάνα Τσαπατσάρη.

MikeMous : Η καταπληκτική νέα δουλειά του "Μοζ" ονόματι "Years of Refusal". Αυτές τις μέρες, κάθε πρωί, ακούω στο αυτοκίνητο τα "It's Not Your Birthday Anymore", "Sorry Doesn't Help" και "I'm Throwing My Arms Around Paris" σε "infinite loop"

gbal : Το "Years of Refusal" είναι απλά το πρώτο μεγάλο album του 2009! Ο Morrissey διατηρεί το ύφος που ξέρουμε τόσα χρόνια, δημιουργεί κάποια δυνατά και κάποια ιδιαίτερα συναισθηματικά κομμάτια και επιπλέον τολμαέι να μπει - με τον τρόπο του - σε νέα αμπέλια.


Περί ανέμων και υδάτων

MikeMous : Η ιστορία του Scott Fitzerald έγινε (επιτέλους) ταινία υπό τη μαεστρία του David Fincher και ακούει στο όνομα "The Curious Case Οf Benjamin Button". Πολύ καλές ερμηνείες από B. Pitt kai K. Blanchett - και όχι μόνο - εξαιρετική σκηνοθεσία, το πρωτότυπο σενάριο σε βάζει να σκεφτείς αν πραγματικά πρόκειται για όνειρο ή εφιάλτη. Σίγουρα ένα πολύ καλό δράμα που αξίζει να το δείτε .

Zouglos : Τα πρώτα γενέθλια του Mixgrill . Ακόμα πάνες αλλάζουμε αλλά θα μεγαλώσουμε που θα πάει...Χρόνια μας πολλά

MikeMous : Ο Will Smith είναι ένα ηθοποιός που ομολογώ ότι δεν τον είχα σε μεγάλη υπόληψη. Βλέποντας το "7 Pounds" άλλαξα γνώμη. Συγκινητική ταινία, που όμως σεναριακά αγγίζει τα όρια του μελοδράματος και της υπερβολής. Οι κυρίες και οι δεσποινίδες να πάρουν μαζί τους και χαρτομάντηλα πριν μπουν στην αίθουσα

gbal : Την ερχόμενη Παρασκευή 16 Ιανουαρίου το mixgrill.gr θυμάται τα πρώτα βήματα που έκανε πέρσι τέτοια ημέρα και γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια! Σε αντίθεση με άλλα μωράκια στην ηλικία του, το mixgrill.gr έμαθε αμέσως να μιλάει με τον τρόπο του, να εκφράζεται ξεχωριστά, να κάνει τα δικά του σταθερά βήματα και να κερδίζει φίλους πολύ εύκολα, έχοντας ήδη εκατοντάδες στην παρέα του. Όλα αυτά βέβαια πηγάζουν από την παιδεία που του δίνουν οι 20 γονείς του (πολλοί, ε... : ) ), οι οποίοι έχουν συνθέσει τη δικιά τους ζεστή παρέα. Να μας ζήσεις mixgrill-άκι...

MikeMous : Θέλετε να εκδικηθείτε το γείτονά σας γιατί σας έχει κάνει το βίο αβίωτο από τη φασαρία; Ψάχνετε ένα τρόπο για αντίποινα; Ε, λοιπόν να η λύση: "Revenge CD - 20 ways to calm down your noisy neighbours". Είναι όλα μέσα: Τρυπάνι, Ηλ. Σκούπα, Παράφωνο Βιολί, Κλάμματα Μωρού, ακόμα και "orgasm (outstanding)".

gkamp : Τα πρώτα γενέθλια του mixgrill. Του πιο ανθρώπινου μουσικού blog, που έχω τη χαρά να είμαι μέλος, έστω και 'φάντασμα'.

halias : Η ελπίδα για κάτι καλύτερο τώρα που πάμε για Απόκριες - Εκλογές (μαζί πάνε αυτά;) , Ευρωπαϊκή πορεία στο ποδόσφαιρο , άρχισε επιτέλους να πετάει η ομάδα ψηστών μας (τώρα που γίναμε ενός χρονού) , και ξαναγυρίσαμε στα λημέρια μας . Η ελπίδα ως γνωστόν πεθαίνει πάντα τελευταία (αλίμονο σε όσους την έχουν πεθερά) και είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για το μέλλον .

gkamp : Η παράσταση "Ήρωες" την οποία είχα τη χαρά να παρακολουθήσω. Όμορφη σάτυρα, επιθεωρησιακού στύλ, αλλά χωρίς την αρτηριοσκληρωτική εμφάνιση και κείμενα που παραπέμπουν σε ξεπερασμένες εποχές. Φρέσκα, νέα παιδιά, με ταλέντο και απίστευτη ενέργεια. Μπράβο, και πάλι μπράβο. Hit τα νούμερα του ηπειρώτη ομοφυλόφιλου, του ναρκομανή και της ρωσίδας φθισικής ευγενούς.(πολύς κόσμος έβλεπε την παράσταση για δεύτερη ή τρίτη φορά!!!!)

mafalda : Ελευθερία Λόγου τη λένε, καλό κορίτσι, λίγο παρεξηγημένο από τους ανασφαλείς. Τη βρίσκεις πάντα στο mixgrill. Χρόνια Πολλά!

1 σχόλιο:

mafalda είπε...

hello! Tin afisa toy festival poy tin brikes re thirio?