Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

The Good , the Bad & the Queen 29/01-04/02/09







Περί μουσικής

MikeMous : Το Σάββατο 31/1/2009 εμφανίζονται οι Calexico στην Αθήνα στο Fuzz Club στις 21:00 και την Κυριακή 1/2/2009 στην Θεσσαλονίκη στο Priciple Club Theatre.

MikeMous : Ο τελευταίος δίσκος του ταλαντούχου και έμπειρου κιθαρίστα των RHCP , John Frusciante με τον τίτλο "Empyrean".

Leonidas from Caravel : Η ανακοίνωση μιας μεγάλης συναυλίας για το Καλοκαίρι: Ο Paul Weller 14 Ιουλίου για πρώτη φορά στην Αθήνα. Ξέρω πολλούς που περίμεναν χρόνια για να δουν τον Modfather ζωντανά!

MikeMous : Το RE!Invent αυτής της εβδομάδας. Ένα compilation που θα μπορούσε να είναι το "εναλλακτικό" OST του "Trainspotting".

Leonidas from Caravel : Tο ντεμπoύντο album "Lollipop" του Θεσσαλονικιού Χρίστου Τσιτουρίδη που κυκλοφορεί από τη The Sound of Everything. www.myspace.com/monsieurminimal

MikeMous : Το OST της εκπληκτικής ταινίας "Slumdog Millionaire". Η σύγχρονη μουσική άποψη του "τίγρη" της Ασίας.




Περί ανέμων και υδάτων


Στέλλα : Η θεατρική μεταφορά του βιβλίου "Εγώ ελπίζω να τη βολέψω" του Μαρτσέλο Ντ' Όρτα, με θέμα τις εκθέσεις μικρών μαθητών από τη Νάπολη σχετικά με το Θεό, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, από τον τρομερό Βασίλη Μαυρογεωργίου στη σκηνοθεσία.

MikeMous : Η Δενδροφύτευση που έγινε στο (πρώην) δάσος του Κοκκιναρά στην Πεντέλη την περασμένη Κυριακή 25/1/2009. Μακάρι αυτά που φυτεύθηκαν να προστατευτούν και να μην μείνουμε μόνο στις καλές διαθέσεις και στη διαφήμιση.

halias : Η συγκέντρωση , η αφοσίωση , η ηρεμία που έρχεται από την προσήλωση στο διάβασμα ενός ή περισσότερων βιβλίων , ακόμα και αν γίνεται λόγω ανάγκης-δουλειάς. Πάντα μου άρεσε αυτό το κομμάτι και δεν έχει πολύ σημασία αν είναι σχολικό εγχειρίδιο ή φανταστικό μυθιστόρημα , αν είναι στα ελληνικά ή όχι, ακόμα και αν δεν είναι καλογραμμένο (και δεν εννοώ μόνο τις εκφράσεις αλλά και το περιεχόμενο) . Απλώς όταν είναι καλό πραγματικά βυθίζεσαι και ξεχνάς τα καθημερινά προβλήματα και τότε είναι σαν την καλή μουσική : ένα μικρό κομμάτι παραδείσου.

Leonidas from Caravel : Η ταινία "The curious case of Benjamin Button" (Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον) με τις φοβερές ερμηνείες των B. Pitt και K. Blanchet

GKamp : Η διαδικασία διμιουργίας ενός audio book, η οποία δε σε αφήνει να βαρεθείς, και τα περνάς όλα: Απο τη σεναριοποίηση, το production prep, μέχρι τη σκηνοθεσία, το sound design, τη μουσική και την τελική μίξη. Δημιουργείς εικόνες χωρίς εικόνα, με όπλο τον ήχο, την ερμηνεία των ηθοποιών και τη φαντασία.

MikeMous : Η απόφαση του Μπ. Ομπάμα να προωθήσει "πράσινη" πολιτική στις ΗΠΑ. Για να δούμε μήπως τελικά δεν είναι μόνο "πολυδιαφημισμένος σταρ" ο νέος πρόεδρος

Στέλλα :
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Δίπλα Στο Ποτάμι, η δυνατή συμμαχία Μανώλη Ρασούλη και Ορφέα Περίδη


Dimi : Πήγαινε Παρασκευή ή Σάββατο στο "Εν Αιθρία" στη Νέα Φιλαδέλφεια... να πας βέβαια κι άλλες μέρες, απλά αυτές τις 2 διαλέγει υπέροχες μουσικές ο Ηλίας Παπαχαραλάμπους. Επίσης, αν δεν πας για ποτό ή μπύρα (διαθέτει μεγάλη συλλογή), μπορείς να δοκιμάσεις τα πολύ αξιόλογα, γευστικά και μεγάλης ποικιλίας φαγητά του πολύχρωμου "Εν Αθρία" ή απλά να απολαύσεις τον καφέ σου με θέα τα δέντρα της πλατείας. Θα το βρεις στη Βρυούλων 4 και Δεκελείας (πλ. Πατριάρχου).

MikeMous : Η αξιόλογη ταινία του Stephen Daldry, "The Reader" βασισμένη στο μυθιστόρημα του Bernhard Schlink και σε παραγωγή Sydney Pollack (η τελευταία πρίν πεθάνει). Καλές ερμηνείες από τους Kate Winslet, Ralph Fiennes και David Kross με φόντο ένα "απαγορευμένο" ερωτικό δράμα στη μεταπολεμική Δ. Γερμανία που προσπαθεί να κλείσει τις πληγές της. Σε μικρότερο ρόλο ο πάντοτε καλός Bruno Ganz. Μετά το πρώτο μισάωρο η ταινία απογειώνεται και παίρνει άλλες διαστάσεις (η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο μισάωρο είχα βαρεθεί). Στα συν η διαρκής αναφορά σε αριστουργήματα της λογοτεχνίας (Όμηρος, Οράτιος, Χέμινγουεϊ, Τσέχοφ κ.ά.) μιας και είναι ο συνδετικός κρίκος της ταινίας, οι προβληματισμοί σχετικά με το νομικό πλαίσιο κάθε ιστορικής εποχής και την απόδοση δικαιοσύνης, η ανάληψη ευθύνης τρομερών πράξεων υπό καθεστώς πίεσης, το τίμημα του αιώνιου έρωτα, η διαρκής πάλη με το παρελθόν. Αξίζει να την δείτε

Ευγενία : Τα παιδιά που βλέπω τα απογεύματα να ασκούνται στο άθλημα parkour μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Όπως διάβασα, η σωστή ονομασία των αθλητών είναι Traceurs και των αθλητριών traceuses. Μου δημιουργήθηκαν κάποια ερωτήματα για τους όρους που χρησιμοποιούνται και για το παραπλήσιο αλλά όχι ίδιο free running και τις διαφορές τους. Μου απαντήθηκαν από τα site όπου και σε παραπέμπω. Πάντως είναι όμορφο να βλέπεις λίγη ζωή στο τρομαγμένο και κατατρεγμένο κέντρο, που τόοοσοι λένε τόοοοσα γι' αυτό. Από μόνο του το θέαμα των παιδιών που αθλούνται στο parkour είναι ελπιδοφόρο.( Επίσημη ιστοσελίδα των αθλητών parkour στην Ελλάδα με πλήθος πληροφοριών :http://forum.pkgr.org/, οι διαφορές με το free running: http://forum.pkgr.org/index.php?page=35, σχετικό blog: http://bouri.pblogs.gr/tags/parkour.html)

Dimi : Ο φούρναρης της οδού Σεβαστειάς (μεταξύ Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Ιωνίας). Κάθε πρωί που θα μπεις με τα μούτρα νυσταγμένα, θα βγεις με χαμόγελο! Σε διάστημα 2 λεπτών, όσο δηλαδή μπορεί να διαρκέσει η παραγγελία και αγορά μιας ΖΕΣΤΗΣ τυρόπιτας και μισού κιλού ψωμιού, έχει τον τρόπο να σου αλλάξει τη διάθεση σε χαρούμενη!








Περί μουσικής

MikeMous : Ο νέος δίσκος των Hoobastank "For(n)ever". Άχρωμος κι άγευστος.



Περί ανέμων και υδάτων


MikeMous : Η λογική του "Είμαι Δήμαρχος Αθηναίων και κόβω δέντρα για να φτιάξω υπόγεια πάρκινγκ". Τα σχόλια περιττεύουν.

Leonidas from Caravel : Είχαμε ακούσει για Red Hot Chilly Peppers, AC/DC ή έστω για Green Day, αλλά ο Παναθηναίκός θα γιορτάσει τελικά τα 100 χρόνια του με Διονυσίου, C:Real, Matisse (δεν έχω τίποτα με τους καλλιτέχνες). Έτσι είναι, οι εκδηλώσεις γίνονται ανάλογα με τις επιτυχίες… Ο Τριαντάφυλλος που είναι ρε παιδιά;

GKamp :
Η ανεξέλεγκτη λογική του έλληνα των νεοτέρων χρόνων: ματαιοδοξία που γεννά 'ημέτερους', οι οποίοι επιδίδονται στην ψηφοθηρία για να ικανοποιήσουν το 'εγώ' τους, κι ύστερα, αφού ανέλθουν στην εξουσία, τρώνε μέχρι να σκάσουν και πουλάνε έναντι πινακίου φακής τους πολίτες, οι οποίοι αντιδρούν και αρχίζουν και ζητούν ανεξέλεγκτα. Το νήμα της ντροπής ξεκινά απο την ίδια τη 'δημοκρατική' μας συνείδηση. Δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στις διαδικασίες των ΟΤΑ. Μιλάμε για πολύ γέλιο....

MikeMous : Το κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας που εντοπίστηκε στην Ελλάδα με μέλη Αρχιμανδρίτη και άλλους πολίτες "υπεράνω υποψίας". Αρκετοί αφέθηκαν ελεύθεροι με "περιοριστικούς όρους". Μήπως τελικά υπάρχει νομικό κενό; Πώς είναι δυνατόν να αφήνεται κάποιος ελεύθερος που ηδονίζεται βλέποντας (ή κάνοντας ή και τα 2) σκηνές βιασμών βρεφών 6 μηνών;

halias : Να σου καεί η τηλεόραση , και δεν εννοώ την γνωστή μεταφορική φράση που συχνά περιέχει και τη λέξη βίντεο , αλλά κυριολεκτικά να τα παίξει. Τότε καταλαβαίνεις ότι τα διαλύματα στην τηλεόραση και καμιά φορά η απλή θέαση σε ξεκουράζει . Είτε το θέλουμε είτε όχι είναι κομμάτι της καθημερινότητας μας. Όταν λοιπόν χάνει τη μάχη με τη φθορά , τα παίζεις.

MikeMous : Η λογική του "Eίμαι αγρότης και είμαι αδικημένος => Κλείνω τους δρόμους". Κι άλλοι έχουν αδιέξοδα αλλά δεν πήραν (ακόμα) τα καλάσνικοφ και τα άρματα να κατεβούν στους δρόμους.

GKamp :
Τα δάνεια που συνεχίζει να παίρνει η Ελλάδα, και τα κονδύλια που απορροφά. Το λογαριασμό ποιός θα τον πληρώσει εν μέσω κρίσης; Η θειά μου, μάλλον...

Dimi :
Προσοχή στα ακουστικά. Έρευνα έδειξε πως ένα στα πέντε νεαρά άτομα παρουσιάζουν ήδη βλάβες στο έσω αυτί λόγω της παρατεταμένης χρήσης ακουστικών (και σε μεγάλη ένταση). Να 'χεις το νου σου!

GKamp : The worst of Bad: Η δήλωση του τούρκου 'ηθοποιού' σε πρωινάδικο της Τουρκίας, οτι 'σκότωσα εν ψυχρώ 10 Κυπρίους αιχμαλώτους', και όλες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Αν ο τύπος δεν ήταν βαλτός απο το βαθυ κράτος, τότε μιλάμε για ένα φαινόμενο φρικωδίας. Καλά κάνει η Κύπρος και τους πάει στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.







Περί μουσικής

MikeMous : Η χορταστική και έξυπνη παράσταση του Παντελή Αμπαζή "Ζήτω τα λαϊκά κορίτσια" στο Caminito, στο Μεταξουργείο. Κέφι, χορός, σάτιρα, κοστούμια, μουσική & μουσικοί - Όλα εγγυημένα για να περάσετε υπέροχα

GKamp : Οι Calexico (και πάλι) στην Αθήνα. Ίσως να μην μπορέσω να τους δώ, αλλά για το 'γαμώ το'...
Ο Paul Weller στην Αθήνα. Εύχομαι να μπορέσω να τον δώ...

Dimi : Θυμήσου να προμηθευτείς το εισητήριό σου για τη συναυλία των Transistor, Sleepin Pillow και Gad. -κάτω από την ομπρέλλα της Archangel- στο Gagarin για την Πέμπτη 5 Φλεβάρη (μόνο 12 ευρώ).

GKamp : Το κλιπ του τραγουδιού "Sabotage" των Beastie Boys. Αν και 10 χρόνων παλιό, είναι κλιπάρα!

GKamp : Η ειλικρίνεια των Coldplay στο αφιέρωμα του MTV GR. Χωρίς φανφάρες και φτερά. Χωρίς πόζες. Απλά και περιεκτικά. Δεν είναι θεοί, είναι άνθρωποι που κάνουν όμορφη μουσική, και σέβονται την πραγματικότητά τους.

Περί ανέμων και υδάτων


Ευγενία : Το http://www.npr.com/ (ευχαριστώ MikeMous γιατί μου άνοιξες τα μάτια) με τη βοήθεια του οποίου την τελευταία εβδομάδα ακούω την πιο πρόσφατη δουλειά του "the Boss" αλλά ,κυρίως, όπου ανακάλυψα την ηχογραφημένη συναυλία των Radiohead που δόθηκε στις Η.Π.Α. αυτό το καλοκαίρι και την οποία μπορώ να ακούσω ολόκληρη! Μπες και άκου!

Dimi : Psarokokalo: πρόκειται για το 3ο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που θα λάβει χώρα από 1-8 Φλεβάρη στον πολυχώρο "Nixon" στον Κεραμεικό. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν, εκτός από το διαγωνιστικό κομμάτι, τα αφιερώματα στα φεστιβάλ του Άμστερνταμ και του Σεράγεβο, στη σχολή του Ισραήλ Sam Spiegel, στον γάλλο σκηνοθέτη Francois Ozon και στις τανίες με θέμα τους το ποδόσφαιρο. Δες το πρόγραμμα και άλλες εκδηλώσεις εδώ.

MikeMous : Η εκπληκτική νέα ταινία του Danny Boyle, "Slumdog Millionaire". Αξίζει πολλά βραβεία και ήδη κέρδισε αυτό της σινεφιλικής μου εκτίμησης. Νεαρός Ινδός, αμόρφωτος και αυτοδημιούργητος, έχοντας περάσει τα μύρια κύματα, παίζει στο γνωστό τηλεπαιχνίδι "Ποιός Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος;" και κερδίζει 20.000.000 ρούπιες αφού γνωρίζει τις απαντήσεις όλων (σχεδόν) των ερωτήσεων που τίθενται, επειδή έχει (τραγικά) βιώματα μέσα απο αυτές. Καταπληκτικό σενάριο & σκηνοθεσία, συγκλονιστικές ερμηνείες με φόντο τη σύγχρονη Ινδία και το μουσικό OST σε στυλ....Bollywood

halias : Επιτέλους και το Hollywood έχει και λίγο μυαλό και μιλώ για την υποψηφιότητα για όσκαρ καλύτερης ταινίας , σκηνοθεσίας , σεναρίου (και για άλλα 7 ) του Slumdog Millionaire . Προέλευση Bollywood , που μέχρι πρόσφατα θα σήμαινε αυτόματα γέλια και συνειρμούς με γνωστά χιουμοριστικά βιντεάκια. Καμία σχέση. Καταπληκτική ταινία με φοβερό soundtrack , διαφορετική οπτική και πραγματικό σενάριο . Όσοι δεν την έχετε δει , τρέχοντας . Έστω και λόγο περιέργειας για κάτι διαφορετικό από τα blockbuster πρέπει να την δείτε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: