Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

The Good, the Bad & the Queen : 08 - 14/01/2009







Περί μουσικής


gbal : Αυτές τις ημέρες ακούω το νέο album "Years of Refusal" του "μεγάλου" Morrissey και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό. Με λίγα ακούσματα, θα σας πω ότι ο δίσκος είναι καλός, χωρίς να αλλάξει ύφος, σε σχέση με τα προηγούμενα albums του Moz. Περισσότερα σύντομα...


gkamp : Ο νέος δίσκος του Moz. Δεν τον έχω ακούσει ακόμη, αλλά ως fan του περιμένω τον Mozάκη σε μεγάλα κέφια...


Mike Mous : Το single - cover του "Run" των Snow Patrol από την Leona Lewis. Ενδιαφέρουσα soul εκδοχή! Δείτε το video του τραγουδιού εδώ.


Στέλλα : Οι μουσικές που ακούγονται στο Λονδίνο, ακόμα και μέσα στα εμπορικά καταστήματα.


Περί ανέμων και υδάτων


Στελλα : Το Λονδίνο. Οι επιλογές και οι ευκαιρίες που σου δίνει για να κάνεις και να μάθεις πολλά, τα πάρκα, τα μουσεία, τα βιβλία, οι γέφυρες, τα κτίρια, τα θέατρα και βέβαια η Carnaby Street με την τόσο ιδιαίτερη κουλτούρα της.


Ευγενία :
Ο "ρεπόρτερ" Νικ.Τσιλιμπουνιδάκης-a/k/a Τσίλι- του Star channel και τα "ρεπορτάζ" του από την Αράχωβα. Μπράβο στο Star που κάνει μούρες κάτι τύπους σαν τον Τσίλι! Τι δουλειά και αυτή! Κάθε βράδυ με την πιτσιρικαρία- και κάτι σιτεμένες- στα μπαρ της Αράχωβας, στην οποία δεν έχω πάει αλλά πόσο σπουδαία να είναι αφού παίζουν τραγουδάκια της Αννούλας της Βίσση των αρχών του '90( έι, σε σένανε μιλάω!) και κάνει κέφι ο κόσμος, και το πρωί στο χιονοδρομικό για να μαζέψει κανά πλάνο μές στο κρύο από αστείες ανατροπές στο χιόνι. Το ανούσιο σε όλο του το μεγαλείο και όμως ό,τι πρέπει για τις ειδήσεις των εορτών από τις οποίες δεν περιμένεις να ακούσεις και τίποτα πιο σοβαρό-και όμως το άκουσες (βλ.Γάζα)- και αρκείσαι στις διακοπές του Τσίλι στην χιλιοειδωμένη Αράχωβα. Μετά από αυτές τις γιορτές που αναγκαστικά η παρέα μου ήταν η τηλεόραση-τις πέρασε οριζοντιωμένη από γριπούλα- και κατά τη διάρκεια των οποίων είδα τόοοση πολλή Αράχωβα, δηλώνω ανεπιφύλακτα ότι δεν θέλω να πάω στην Αράχωβα ούτε για χάζι.


gkamp : Οι (κατά γενική ομολογία) μέρες ξεκούρασης των εορτών. ήταν αναγκαίο, απο πολλές απόψεις.


gkamp : Το κράξιμο των κουζουλών, απο το Αλ-Τσαντίρι. Ο Λαζόπουλος έχει πολλά κέφια... Δείτε στο youtube το σημείο που κράζει τον Μαστοράκη και τον Μικρούτσικο. Όλα τα λεφτά!








Περί μουσικής



gbal : "Ένα πρωϊνό η Παναγιά μου θα 'ρθει να με βρει στην ακρογιαλιά". Έφυγε χθες τα ξημερώματα μια από τις μεγάλες φωνές του Ελληνικού τραγουδιού, η Μαρία Δημητριάδη. Κατά κύριο λόγο είναι γνωστή στον κόσμο για τα "Πολιτικά τραγούδια" της δεκαετίας του '60 και του '70 και τις συνεργασίες της με τους Θάνο Μικρούτσικο, Μ. Θεοδωράκη και Σ. Ξαρχάκο. Περισσότερο διαβάστε εδώ


gbal : "No fun to my baby, no fun". Ο κιθαρίστας του θρυλικού συγκροτήματος "Stooges" Ron Asheton (29ος κιθαρίστας όλων των εποχών σύμφωνα με το περιοδικό "Rolling Stone") πέθανε από καρδιακή προσβολή ανήμερα τα Θεοφάνια. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Iggy Pop, ο drummer και αδερφός του Ron Scott, ο σαξοφωνίστας Steve Mackay και ο μπασίστας Mike Watt έγραψαν τα εξής για τον Ron Asheton : " As a musician Ron was 'The Guitar God', idol to follow and inspire others. That is how he will be remembered by people who had a great pleasure to work with him, learn from him and share good and bad times with him."


Περί ανέμων και υδάτων


MikeMous : Η αιώνια διαμάχη και πολεμική σύρραξη στη Λωρίδα της Γάζας. Παιδιά πεθαίνουν στο όνομα της "εθνικής κυριαρχίας" και η ζωή συνεχίζεται ....


gkamp : Η οδήγηση το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς. 'Όπως λάχει αγάπη μου, στους δρόμους ν'αγαπιόμαστεεε...'


Ευγενία :
Η ατάκα "δεν υπάρχει", όταν χρησιμοποιείται αντί τόσων άλλων επιθέτων της ελληνικής γλώσσας για να χαρακτηρίσει πρόσωπα, ζώα, πράγματα, ενέργεια, κατάσταση, ιδιότητα. Βέβαια, "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος", αλλά κάνε μια προσπάθεια να βρεις και να πεις αυτό που θες με λεξούλες. Γιατί, αν δεν υπάρχει, τί το συζητάμε;


Στελλα : Μόλις επιστρέψαμε στην Ελλάδα και περιμέναμε ταξί στη στάση απέναντι από τον προαστιακό της Παλλήνης, μια παρέα παιδιών 16-17 χρονών έκαναν τούμπες ανάμεσα στα διερχόμενα αυτοκίνητα στη Λεωφόρο Μαραθώνος και ένας νεαρός άνευ λόγου και αιτίας και εντελώς ξαφνικά έσπασε με μια γροθιά το τζάμι της στάσης χωρίς να τον απασχολεί αν θα χτυπήσει, αν θα σκοτωθεί ή με πόσα γυαλάκια γέμισαν τα πράγματά μας ακριβώς από κάτω. Αυτή είναι η παιδεία που δίνουμε στους νέους γιατί αυτή είναι η παιδεία που έχουν και οι περισσότεροι από εμάς τους λίγο μεγαλύτερους, και αυτή ακριβώς είναι η πηγή όλων των δεινών αυτής της χώρας.

Ευγενία : Τα γλέντια στα σπίτια μας την παραμονή (όποια παραμονή θες) που συμπεριλαμβάνουν ικανή δόση λαϊκής διασκέδασης και γίνονται σε διαμερίσματα (σου θυμίζω, το ένα πάνω στα άλλο και το μόνο ανήκουστο να είναι η ηχομόνωση) όπου μοιράζεσαι με τους γείτονές σου τις μουσικές σου επιλογές από πονεμένα τραγούδια. Παιδιά, πάρτε το απόφαση, δεν πάει με τις γιορτές ούτε ο Καζαντζίδης ούτε ο Πλούταρχος. Βάλε Πάνο Κιάμο στην ανάγκη, και ας μου τη δίνει...Πάρ' το αλλιώς...


gbal
: Βία ήταν ο θάνατος του Αλέξη, βία ήταν και το χτύπημα στο Διαμαντή. Μικρός ο ένας, μικρός κι ο άλλος. Άσχημα τελείωσε η χρονιά και δυστυχώς άσχημα ξεκίνησε. Και με το Διαμαντή και με τη Γάζα.


MikeMous :
Η αστυνομία & η τρομοκρατία στην σύγχρονη Ελλάδα. Θα μπορούσε να είναι και τίτλος δραματικού θεατρικού από τον Μπρεχτ.


Ευγενία
: Τα γλέντια στα νυχτερινά κέντρα την παραμονή (πάρε πάλι όποια θες) που θυμίζουν κάτι από Τσικνοπέμπτη όσον αφορά το φαγητό, την εξυπηρέτηση, την άνεση και τη διασκέδαση. Το μόνο που τα σώζει είναι η καλή διάθεση όσων έχουν πάει μέχρι εκεί αν και- μεταξύ μας- και αυτή καμιά φορά καταντάει κουραστική. Βάλαν όλοι τα καλά τους και με το ζόρι έχουν κέφια. Και για να λέμε και τη βλακεία μας, και τι έγινε που αλλάζει ο χρόνος; Ποιός από εσάς είναι πιό χαρούμενος που μεγάλωσε κατά ένα χρόνο; Και γιατί χαιρόμαστε που έφυγε ο καιρός; Περιμένετε κάτι καλύτερο στην πορεία; Μήπως ελπίζετε να πείσετε τον εαυτό σας; Σας τσάντισα;






Περί μουσικής


gkamp : Το θαυμάσιο live των MAIDENANCE (IRON MAIDEN tribute band) στο LAZY (Χαλάνδρι) στις 23/12/2008. Μια μπάντα που αξίζει να δείτε, και να θυμηθείτε απο την αρχή την πορεία του πιο μεγάλου NWOBHM συγκροτήματος στον κόσμο. Τα παιδιά έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά, χαρίζοντάς μας ένα βράδυ γεμάτο προσεγμένη μουσική απόδοση των αριστουργημάτων των βρεττανών βασιλιάδων του METAL, και μπόλικο κέφι. Ακρογωνιαίος λίθος στο show, ο φίλος των παιδιών και κοινός γνωστός μας, ο οποίος ντύθηκε Eddie-Αγιος Βασίλης. Στο ύψος δε, ήταν ίδιος ο Eddie την εποχή του ομώνυμου άλμπουμ... Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους www.myspace.com/maidenance.


gbal : Μπορεί για πολλούς να είναι κουραστικές, αλλά για εμάς τους μουσικόφιλους οι Λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς συνθέτουν μια από τις πιο όμορφες περιόδους της χρονιάς.


Περί ανέμων και υδάτων


Στελλα :
Οι ελπίδες για ένα ειρηνικό και χαρούμενο 2009, κόντρα στο πολύ κακό κλίμα.


Mike Mous :
Το πάντοτε ανατρεπτικό χιούμορ του Τζιμάκου "σαν τη μύγα μες στο city".


Ευγενία
: Ο Επαγγελματίας Ταξιτζής της πρωτεύουσας που με πηγε σπίτι μου μια από αυτές τις μέρες και είχε καλό και καθαρό αυτοκίνητο, άκουγε τρίτο πρόγραμμα, μίλαγε σαν άνθρωπος όταν τον έπαιρναν τηλέφωνο στο κινητό ( χωρίς φωνές και χάχανα), και δε σε ζάλιζε με την ανούσια ψιλοκουβέντα των δρόμων, δίχως να είναι μουγκός και απόμακρος. Ναι, υπάρχουν άνθρωποι!


gkamp
: Ο Johann Lipowitz, ο μίμος (ένας απο τους μίμους, για την ακρίβεια) που πέτυχα στο Youtube. Δείτε τα κλιπς "Torn", (συμμετέχει και η Natalie Imbruglia), "Don't look back in anger" και το "Wherever I lay my Hat". Πολύ έξυπνη παντομίμα, με αρκετή (και καλά μονταρισμένη) σάτυρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: