Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

The Good, the Bad and the Queen (29/05 – 04/06/2008)

Από αυτή την εβδομάδα, προστίθεται μια νέα στήλη στο "mix grill": "The Good, the Bad and the Queen". Δεν έχει βέβαια σχέση με το αντίστοιχο συγκρότημα, αλλά είναι μια στήλη, που αποτελείται από σκόρπιες σκέψεις των συντακτών του "mix grill" από την τρέχουσα εβδομάδα κι όχι μόνο.

Ευγενία : Η Σουηδή εκπρόσωπος στη Eurovision είναι 33 Μαΐων και ο Ρεχάγκελ παριστάνει το 40άρη!

dimi: Προμηθευτείτε τα εισητήριά σας για την επόμενη έβδομάδα:

Τρίτη 3 + Τετάρτη 4 Ιουνίου: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στο θέατρο Λυκαβηττού με πολλούς εκλεκτούς προσκεκλημένους που θα τραγουδήσουν μαζί του.
Τετάρτη 4 Ιουνίου: Nouvelle Vague & Όλγα Κουκλά
κη στο θέατρο Πέτρας

gbal: Το ότι στην κορυφή του Billboard δε βρίσκεται η Mariah Carey, αλλά το αρκετά καλό album των Death Cab for Cutie – “Narrow Stairs”.

Στέλλα : Το ευρωπαϊκό τζαζ φεστιβάλ στην Τεχνόπολη.

gbal : Ακόμη κι αν πάτωσε, προβλέπω να γίνεται μεγάλη επιτυχία στα Ελληνικά μπαράκια το τραγούδι της Ισπανίας στην Eurovision: Rodolfo Chikilicuatre - Baila el ChikiChiki. Απίστευτη εμφάνιση ο τύπος και πολύ έξυπνο το χορευτικό στο οποίο η μια χορεύτρια ήταν συνέχεια εκτός ρυθμού και έπεσε με μια απίστευτη φυσικότητα. Τι σημαίνει Perea, Perea ξέρετε ;;;

gbal: Η εμφάνιση του Sebastian Tellier στην Eurovision θύμισε παλαιότερες δεκαετίες. Απίστευτη η πρώτη εμφάνιση με το παιδικό αυτοκινητάκι, στο οποίο να ανεβαίνει και να χαιρετάει σαν τον Σαρκοζί (ας πούμε) και βέβαια πολύ καλή η όλη κίνηση του στο τραγούδι. Και αυτό θα το ακούσετε αρκετές φορές σε διάφορα μπαράκια, τύπου «Γκαζάκι» κλπ.





dimi: Ακούστηκε: η Καλομοίρα έχασε τη δεύτερη θέση "για μια πόζα διαφορά"! :)

Ευγενία: Μα γιατί επιμένει να βάφει το μαλλί του ο Β.Παπακωνσταντίνου;Έγινε και καρές, βγάζει και καινούριο δίσκο.

gbal: Σήμερα είδα το πρόγραμμα των συναυλιών σε ένα από τα καλύτερα Φεστιβάλ, που γίνεται στη χώρα μας: το Φεστιβάλ Άρδα 2008. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια, οι μουσικοί ήταν από τον ευρύτερο χώρο της ποπ/ροκ/έντεχνης μουσικής, φέτος τα βασικά ονόματα είναι οι: Δέσποινα Βανδή, ο Γιάννης Πάριος, οι GoinThrough και η Έλενα Παπαρίζου. Το Φεστιβάλ γίνεται σε έναν πολύ όμορφο χώρο, στο χωριό Καστανιές κοντά στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, 135 χλμ πάνω από την Αλεξανδρούπολη, δίπλα στις όχθες του ποταμού Άρδα. Πέρα από το απίστευτο τοπίο, οι επισκέπτες μπορούν να κατασκηνώσουν σε ειδική περιοχή, κοντά στο Φεστιβάλ. Το όλο σκηνικό θυμίζει τα Ευρωπαϊκά Festivals που σας παρουσιάζουμε, αλλά θα προτιμούσα να το απολάμβανα με τα τραγούδια του Αλκίνοου, του Πασχαλίδη και του Σωκράτη. Περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ.

Στέλλα: Το ότι δεν έχω ακούσει καθόλου στο ραδιόφωνο το Divine του Sebastian Tellier

gbal: Η όλη τηλεοπτική παραγωγή της Eurovision ήταν ψιλοχάλια. Πολλές φορές η κάμερα έδειχνε στο «γάμο του καραγκιόζη»…

gbal: Το συναυλιακό γεγονός της εβδομάδας είναι η εμφάνιση των Hooverphonic στο Fuzz την ερχόμενη Παρασκευή. Τα εισιτήρια κοστίζουν 30 Ευρώ. Και μπορείτε να τα βρείτε στα Village Cinemas, στην www.ticketquest.gr, τα καταστήματα ASC τα βιβλιοπωλεία Ελευθερουδάκης και Ιανός και σε όλα τα δισκοπωλεία Metropolis.

Ευγενία: Αρχίζει το ματς...και οι συναυλίες!

gbal: Το ότι έχουν δημιουργηθεί πολλά Διαδικτυακά ραδιόφωνα, στα οποία ο κάθε παραγωγός κάνει εκπομπή από τον Η/Υ του στο σπίτι του. Το γεγονός αυτό ήταν στη σφαίρα της φαντασίας μας μέχρι πριν 2 χρόνια. Κι όμως τώρα αν αγαπάτε το ραδιόφωνο, έχετε αρκετές εναλλακτικές λύσεις για να κάνετε εκπομπή, γιατί αν περιμένετε να σας προσλάβει ο Best, ο Kosmos ή άλλος σταθμός θα βγάλετε άσπρα μαλλιά, μέχρι τότε… Αφήστε που λόγω της φύσης των σταθμών, έχεις και μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης των απόψεων σου και επιλογής της δικιάς σου μουσικής. Τα πράγματα αλλάζουν στο ραδιόφωνο και πιστεύω ότι οι αλλαγές θα είναι ορατές σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα…




3 σχόλια:

Eugenia είπε...

Θέλω και 'γω...

gbal είπε...

Κι εγώ θέλω... Άλλος ;

Eugenia είπε...

Μετά από σκέψη,γιατί- και θέλω να με πιστέψεις-με βασάνιζε πολύ, κατέληξα με τα λιγούλια ισπανικά που ξέρω ότι το τυπάκι δεν φωνάζει "perea" αλλά "pelea" που σημαίνει "κουνήσου".Και καταλήγω εκεί γιατί το perea δεν ξέρω τι σημαίνει-εκτός και αν το συνδυάσεις "με το Σαρώνικό σου"-ενώ το pelea μου κολλάει και με το βάθος του τραγουδιού.