Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

1o Thessaloniki Vinyl Weekend - 17,18/05/2008

Θυμάστε πριν αρκετά χρόνια το πως νιώθαμε όταν αγοράζαμε τα νέα μας δισκάκια σε βινύλιο ; Η προσμονή μας να ανοίξουμε το δίσκο, ο οποίος ενίοτε είχε χρωματιστό βινύλιο και να διαβάσουμε το artwork στο σχετικό βιβλιαράκι ήταν πάντα μεγάλη!

Το βινύλιο κατάφερε να συμβιώσει με τις κασσέτες, αλλά παραδόθηκε άνευ όρων στην επέλαση του CD. Βίοι παράλληλοι μάλλον και για τα 2 μέσα, μιας και προβλέπεται σύντομα να γίνουμε εκτός από συλλέκτες βινυλίου και... συλλέκτες CDs. Ότι προσπάθειες κι αν έχουν γίνει να καταπολεμηθεί η πειρατεία στο Internet, η ψηφιακή μουσική είναι ο κυρίαρχος της εποχής μας και σιγά, σιγά οι καλλιτέχνες νέοι και παλιοί συμβιβάζονται με το συγκεκριμένο γεγονός.

Θα μου πείτε βέβαια ότι με αυτό τον τρόπο δε θα έχουν έσοδα οι καλλιτέχνες από τις πωλήσεις δίσκων και είναι εύλογος ο προβληματισμός όλων μας για αυτό το θέμα. Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται σε μια παλαιότερη δήλωση της Madonna, η οποία είχε πει ότι " ... τη μουσική μου μπορούν να την κλέψουν, τις συναυλίες μου όχι...". Είναι τυχαίο ότι αυξάνεται η τιμή των εισιτηρίων των συναυλιών ;;;

Ότι και να πούμε όμως, η γοητεία του βινυλίου είναι δύσκολο να ξεφτίσει... Έτσι, με χαρά διάβασα στον Atrakto ότι η Zoltan Tribe και η Self Preservation Society διοργανώνουν το πρώτο διήμερο-αφιέρωμα στους λάτρεις του βινυλίου στη Θεσσαλονίκη! Tο Thessaloniki Vinyl Weekend ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό του στο Ξυλουργείο του Μύλου και τον περιβάλλοντα χώρο την Κυριακή 18 Μαιου. Το προηγούμενο βράδυ θα οργανωθεί το εναρκτήριο party με καλεσμένους τους “The Stylistics” στο Art House (Βογατσίκου 4)!

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο λοιπόν έχουμε μιά μεγάλη συνάντηση των φίλων της μουσικής και του βινυλίου στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή ειδικευμένων δισκοπωλείων της πόλης, ιδιωτικών συλλογών αλλά και παράλληλες συναυλίες και dj sets μόνο με βινύλια από διάφορα είδη μουσικής. Κατά τη διάρκεια της μέρας θα υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις, ειδικά projections, έκθεση φωτογραφίας, juggling και πολλά άλλα events!

Για περισσότερες πληροφορίες:


Εισιτήριο: 5 Ευρώ (πριν τις 20:00) - 10 Ευρώ (μετά τις 20:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια: