Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Αφιέρωμα - Nevermind the 90-ies


Η δεκαετία των 90-ies για αρκετούς από εμάς ήταν τα χρόνια της ενηλικίωσης, του πρώτου έρωτα, του Πανεπιστημίου, των parties και γενικότερα τα καλύτερα μας χρόνια.

Μουσικά αυτή η δεκαετία έχει δόξα το Θεό πολλά να μας πει. Από που να ξεκινήσω λοιπόν :

- Από το "Nevermind" των Nirvana, το "OK Computer" των Radiohead, το "Mezzanine" των Massive Attack, μέχρι τους Red Hot Chilly Peppers, Pearl Jam, Portishead, Pulp, Blur, James, Moby, Chemical Brothers, Prodigy κ.α.

- Από τις Τρύπες, τους Last Drive και τα Ξύλινα Σπαθιά, μέχρι τον Αλκίνοο, τον Ορφέα και το Σωκράτη.

- Από το trip-hop που γεννήθηκε στο Bristol με τους Massive Attack, Portishead και Tricky σε κύριο ρόλο.

- Από το grunge που κυριάρχησε ως είδος μουσικής, αλλά και τρόπος ένδυσης τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας.

- Από τη νέα χορευτική σκηνή των Chemical Brothers, Prodigy, Moby κ.α.

- Από την τελευταία περίοδο του βινυλίου και της κασσέττας, μέχρι να έρθει η ψηφιακή μουσική του CD και του mp3 και να σαρώσει τα πάντα στο διάβα της.

- Από τα πρώτα Μουσικά Φεστιβάλ στην Ελλάδα, τα οποία μπορεί να μην είχαν την πιο σωστή οργάνωση, αλλά διέθεταν πολύ καλύτερη σύνθεση ονομάτων, από αυτά που βλέπουμε τα καλοκαίρια των 00's.

Αυτά και άλλα πολλά θα καλύπτουν το νέο Αφιέρωμα του "mix grill" με τίτλο "Nevermind the 90-ies". Σε αυτό, κάθε Δευτέρα ο Leonidas from Caravel θα σας παρουσιάζει τη μουσική κάθε χρονιάς ξεχωριστά με Λίστες από albums, singles, ταινίες κ.α. Σε λίγες ώρες θα διαβάσετε το 1ο άρθρο του για το 1990. Παράλληλα, πολλά άρθρα σχετικά με τη Δεκαετία θα δημοσιεύονται τις επόμενες εβδομάδες και θα δημιουργηθούν σχετικές Ψηφοφορίες και αντίστοιχα "ψηφιακά" σταυρόλεξα!!!

Περισσότερα στις οθόνες σας σύντομα...


Δεν υπάρχουν σχόλια: