Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

local scene: Elica - Asymmetrica


Οι Elica είναι ένα γκρουπ από την Αθήνα και αποτελούνται από τον Γιώργο Γρηγοράκο και τον Φώτη Καραογλάνη, με συμμετοχή στα live και του Ηλία Χατζηχριστοδούλου.
Το ντεμπούτο αλμπουμ τους, "Asymmetrica", κυκλοφόρησε στα μέσα Δεκεμβρίου, από την VIM Records, ένα δυναμικό label από τη Θεσσαλονίκη (που μας έδωσε άλλη μια υπέροχη κυκλοφορία το 2007, το "Periplaneta" των ΙΝΦΟ).

Το αλμπουμ ξεκινά με το "Αδιαπραγμάτευτο", ένα αιθέριο track με τις λέξεις και τη φωνή του Κ.Βήτα να αιωρούνται πάνω από urban ατμόσφαιρες και θορύβους. Στη συνέχεια οι ρυθμικοί "Όμορφοι Άνθρωποι" με το αιχμηρό bassline τους προετοιμάζουν για την καλύτερη (κατά τη γνώμη μου) στιγμή του album, το "Ubahnboards". Η γλυκιά μονότονη μελωδία, οι detuned ήχοι και τα επίμονα pads, συνθέτουν ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια που άκουσα το 2007.
To "Elicas" σε ξαφνιάζει με την αθωότητα αλλά και επιθετικότητα των κρουστών του, ενώ υπάρχει και το "Σκυλί", που πρωτοακούσαμε στη συλλογή "Movement Sessions, tribute to Kbhta", εδώ σε ελαφρώς remixed εκδοχή. Όμορφες στιγμές είναι και τα πιο pop "Ξωτικό" και "Αγκαλιά".
Τα "Monday Window", "Ovomaltine" (με sample από ομιλία του ιδιότυπου καθηγητή Δημ.Λιαντίνη), και "Ebenalp" (με το οποίο κλείνει το album), κινούνται σε ambient δρόμους και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και αρκετά ακούσματα μέχρι να σε κανουν να ακούσεις την ιστορία τους.

Συνοψίζοντας, πρόκειται για ένα καλοδουλεμένο ηλεκτρονικό album, από ένα ελπιδοφόρο γκρουπ της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής.

(4/5)

Σχετικά links:
www.myspace.com/geoelica
www.myspace.com/vimrecords

UBAHNBOARDS..

1 σχόλιο:

gbal είπε...

πολύ ατμοσφαιρικό και καλό το τραγουδάκι...

όπως και αρκετά καλή δουλειά το video clip...