Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Μας λείπουν οι πραγματικές ραδιοφωνικές εκπομπές

Δυστυχώς οι περισσότερες συχνότητες στα FM τα τελευταία χρόνια έχουν αγοραστεί από 5-6 μεγαλοεπιχειρηματίες – μεγαλοεκδότες και το μουσικό πρόγραμμα σχεδόν όλων των μουσικών σταθμών καλύπτεται από playlists. Οι παραγωγοί – εκφωνητές δεν έχουν καμία άποψη ούτε κάνουν κανένα σχόλιο για τη μουσική που ακούγεται στις εκπομπές τους, που άλλωστε δεν έχουν επιλέξει αυτοί. Μιλούν μόνο για τον ή τους χορηγούς τους.

Βέβαια για να είμαστε εντελώς ειλικρινείς δεν έχουμε και απόλυτη ανάγκη πλέον το ραδιόφωνο, τουλάχιστον με την έννοια που το είχαμε παλαιότερα ως μέσο ενημέρωσης για τη μουσική. Με το internet μπορούμε να έχουμε στον υπολογιστή μας όλες τις νέες κυκλοφορίες (τις περισσότερες φορές πριν καν κυκλοφορήσουν επίσημα) και όποιες παλαιότερες θέλουμε μέσα σε λίγα λεπτά και έτσι μπορούμε να σχηματίσουμε την προσωπική μας άποψη για αυτές. Μας λείπουν βέβαια οι ραδιοφωνικές εκπομπές ανθρώπων που έχουν διαμορφώσει τα μουσικά μας γούστα, τα σχόλιά τους, τα αφιερώματά τους, οι φωνές τους.

Φωτεινή εξαιρέση στο ραδιόφωνο αποτελεί η σταθερή αξία του Γιάννη Πετρίδη στη ΝΕΤ καθημερινά 4-5 και οι εκπομπές της ROCK ζώνης από το ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 τα Σαββατοκύριακα 7-10 (Ξανθάκος, Πάλλας, Αντωνόπουλος, Πατριάρχης). Πολύ ευχάριστη έπληξη αποτελούν και οι εκπομπές ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 των: Χρήστου Δασκαλόπουλου (που επέστρεψε στα FM μετά από αρκετά χρόνια τα Σαββατκύριακα 5.30-7.00 με την Ηρώ Κουμεντάκου), του Νίκου Πετρουλάκη το Σάββατο 7.00-8.30, του Θανάση Μήνα την Παρασκευή 8-10 και το Σάββατο 8.30-10.00 και τέλος την Παρασκευή 12.00 τα μεσάνυχτα του Κων/νου Τσάβαλου και της παρέας από το Sonic – Avopolis.

Δεν μπορώ να αγνοήσω και δύο σταθμούς με μουσικό ύφος που διαφέρει στα FM: ΚΟΣΜΟΣ 93,6 και ΕΝ ΛΕΥΚΩ 87,7. Για τις υπόλοιπες ραδιοφωνικές συχνότητες πραγματικά δεν έχω τίποτα να πώ...


2 σχόλια:

gbal είπε...

Νομίζω Λεωνίδα ότι καλό είναι να προστεθεί και ο "Μελωδία 99,2" στη Λίστα σου, μιας και διαθέτει καλές εκπομπές, ακόμη κι αν παίζει Λίστες κάποιες ώρες.

Η ΝΕΤ, το 2ο και το 3ο πρόγραμμα αυτό έλειπε να μην έχουν πραγματικές εκπομπές...

LEONIDAS FROM CARAVEL είπε...

GBAL ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ (ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΥΡΙΩΣ).
ΑΥΤΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ.