Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2009

Χάλια Γκρίνια Ροζ Καρναβάλι
Και ήρθε η ώρα για το χαβαλέ. Εννοώ του Αϊ Βαλεντίνου και όχι τις Αποκριές . Αυτές μου αρέσουν και τις περιμένω πως και πως , αλλά αυτά την άλλη φορά.

Κάθε χρόνο , περίπου στις πιο κρύες μέρες το χειμώνα μου θυμίζουν ότι οι καθολικοί έχουν και έναν Αϊ βολικό για θέμα . Καλά υπάρχει και ο Αϊ Βασίλης , αλλά αυτόν όσο είμαστε μικροί τον γουστάρουμε. Ο άλλος είναι ο αχώνευτος. Και καλά είναι η μέρα των ερωτευμένων , και καλά πρέπει να το γιορτάσουμε , και καλά είναι το πιο σημαντικό πράγμα της χρονιάς. Προλάβετε , προλάβετε , πάρτε κόσμε και μοιράζετε.

Μες στην καλή χαρά τα κανάλια , μας δείχνουν καρδούλες και λουλούδια και καρτούλες και σοκολατάκια. Μιλάμε για το ρεκόρ μακρύτερου φιλιού , περισσότερων ζευγαριών που φιλιούνται μαζί , για προτάσεις αγάπης και παντοτινής αφοσίωσης . Προτροπές αβέρτα για να ξηλωθούμε για να αποδείξουμε την αγάπη μας , διότι τσάμπα να πάει η γιορτή του Αϊ Βαλέντη . Έρχονται και όλες οι σειρές στην τηλεόραση με τα ρομαντικά μηνύματα για τις τέλειες εκδηλώσεις αγάπης και τέλεια ζευγάρια. Και καλά οι καθολικοί ,που τον έχουν, να τον χαίρονται , που είμαι σίγουρος ότι δεν εννοείται έτσι η γιορτή του Αϊ , αλλά έτσι βολεύει την κατανάλωση .

Εγώ όμως τι φταίω , πρώτα να τους ακούω , μετά να ξηλωθώ , μετά να προετοιμάσω κεριά και τα τοιαύτα , και μετά να ψάχνω για μπλε χαπάκια , γιατί στην ηλικία μου ποτέ δεν ξέρεις. Δεν είμαι καθολικός. Δεν πιστεύω σε τέτοιες γιορτές τύπου : σήμερα της μάνας , αύριο του παιδιού , μεθαύριο του πατέρα κτλ. Δηλαδή αν σήμερα το γιορτάσω , την υπόλοιπη χρονιά το ξεχνάμε εντελώς έτσι ! Δεν είμαι τέτοιου είδους ρομαντικός τύπος , με τρομερές εκδηλώσεις αγάπης και λοιπά. Δεν μπορώ να το κάνω όποτε και όπως θέλω εγώ , πρέπει να μου το βάλουν και αυτό σε καλούπι;

Δεν θέλω και να ακούω την γνωστή ερώτηση (με πονηρό βλέμμα και να γελάνε και τα φρύδια) : ‘Κύριε Κώστα εσείς είσαστε ερωτευμένος;’ Που να σου βγει το μάτι και να σου καεί το φρύδι , εγώ σε ρώτησα για τα προσωπικά σου ή νομίζεις ότι με νοιάζουν ; Άσε που και να θέλω την συγκεκριμένη μέρα που να βρεις τα σωστά εργαλεία ; Όλοι παραγγέλνουν τα υλικά που ψάχνεις και εσύ και είναι σίγουρο ότι όλο και κάτι θα χτυπηθείς να το βρεις. Μετά σιγά μην είναι αρκετά για να αποδείξεις ότι το εννοείς . Άσε και την ατάκα : ‘Τόσο δύσκολο ήταν ; Δεν μπορείς να γίνεσαι ρομαντικός πιο συχνά.’ (Μα αν το έκανα συχνά σιγά μην με ένοιαζε σήμερα.) Και τέλος με τόσο τρέξιμο και κούραση , μην πω για ποτό, είναι απαραίτητα τα χαπάκια . Αλλιώς δεν βρίζεις μόνο από μέσα σου για την κατάσταση.

Το μόνο καλό είναι ότι ταιριάζει στην εποχή . Πρώτα γιατί στο κρύο του χειμώνα το : αγκαλίτσες και φιλάκια ταιριάζει απόλυτα . Μετά γιατί μου θυμίζει το άλλο χαβαλέ των ημερών : τις Αποκριές. Μεταξύ μας τώρα , οι περισσότεροι άντρες και σίγουρα κάποιες γυναίκες έχουν κάνει την σύνδεση. Τέλος είναι προετοιμασία για την Άνοιξη όπου όντως νιώθεις αλλιώς , αλλάζει η διάθεση σου . Σχεδόν μου γεννιέται η εντύπωση ότι έχει κάτι χρήσιμο όλο αυτό το ροζ της ημέρας. Σχεδόν.

Για το κουίζ : Το σήριαλ που έπαιξε η Britney λέγεται How I Met Your Mother . Δεν έχει παιχτεί στην Ελλάδα αλλά είναι γλυκούλι και απόλυτα ταιριαστό με το παραπάνω άρθρο.

Για την επόμενη φορά αναρωτιέμαι : Ποια ταινία χρησιμοποιεί την μέρα του Αϊ Βαλάντη για ταινία τρόμου και ποια γνωστή ηθοποιός από το Grey’s Anatomy έπαιζε σε αυτή;


Nat King Cole : I love you (for sentimental reasons)

Δεν υπάρχουν σχόλια: