Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Ο Monsieur Minimal στο VOID - 14/02


Το περασμένο Σάββατο 14 του μήνα άλλοι τρώγανε ρομαντικά με το αμόρε τους υπό το φως των κεριών κι εγώ βρέθηκα με το πρόσωπο κι όχι μόνο να ψάχνω γλειφιτζούρια - καρδούλες σε ένα μικρό, αλλά αρκετά ζεστό μαγαζί στο Γκάζι.

Σε μια ιδιαίτερα κρύα βραδιά, όλοι όσοι βρεθήκαμε στο μικρό bar VOID σε ένα μικρό στενάκι στο Γκάζι αναζητούσαμε τη ζεστασιά στην καλή ατμόσφαιρα, που ήδη υπήρχε γύρω μας και στις μουσικές του "Κύριου μικρούλη", ο οποίος έκανε 600 χλμ από τη Θεσσαλονίκη για αυτό το σκοπό. Στα τραπεζάκια και το bar έβλεπες παντού κόκκινα - άσπρα γλειφιτζούρια σε σχήμα καρδιάς, έτσι για να μπαίνουμε στο κλίμα της βραδιάς. Μη ξεχνάτε ότι το ντεμπούτο του Monsiuer Minimal λέγεται "lollipop"...

Αφού λοιπόν ήπιαμε τα ποτάκια μας και αναρωτιόμασταν πότε επιτέλους θα ξεκινούσε το live, το VOID ήταν ήδη γεμάτο και μια γλυκιά μικρή φιγούρα ήταν στη σκηνή ντυμένος στα ερυθρόλευκα (φτου λέξη κι αυτή - μου θύμισε και αυτή τη "συμπαθητική" ομάδα που παίρνει πρωταθλήματα... φτου, φτου...). Αν ήταν Απόκριες, θα έλεγες ότι ήταν μασκαρεμένος γλειφιτζούρι... Μα, είναι Απόκριες - Άϊντε, άϊντε... Άλλοι πίνουν κι άλλοι μεθάνε.

Μεσάνυχτα και κάτι, ο Monsieur Minimal αφιερώνει το πρώτο κομμάτι του set του σε πιο ατμοσφαιρικά κομμάτια του, αφού βέβαια ξεκινήσει με το "Lovers" ένεκα της ημέρας βέβαια. Μάλιστα, ακούσαμε και 2 καινούργια κομμάτια του, τα οποία μπορείς να πεις ότι είναι πιο κοντά στην ηλεκτρονική, παρά την pop μουσική. Θα μου πείτε γιατί τα μπερδεύεις τα είδη μουσικής ; Τι είναι ο "Κύριος μικρούλης" pop ή electro ; Πότε είναι το ένα περισσότερο, πότε το άλλο... Στο πρώτο μισάωρο περίπου ήταν πιο electro με κορυφαία στιγμή την εκτέλεση του "Soul". Λίγο μετά τις 00:30, σε ένα από τα αρκετά ζεστά διαλείμματα ανάμεσα στα τραγούδια, στο οποίο μας έλεγε τα δικά του ο M. Minimal, έδωσε το σύνθημα για το "χορευτικό πρόγραμμα" της βραδιάς.

Μη φανταστείτε ότι ανεβήκαμε στα τραπέζια και πετάγαμε γαρύφαλα ο ένας στον άλλο. Τα πρόσωπα όλων μας ήταν χαρούμενα στις νότες του "Love is a circle" και του "Lollipop" και τα κορμιά λικνίζονταν και σε αυτά τα κομμάτια και κυρίως στο "Beautiful", ίσως μια από τις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς, για αυτό μάλλον το ξαναέπαιξε στο encore. Το κοινό ήταν αρκετά ζεστό και πολύ εύκολα και γρήγορα το κέρδισε ο "μικρούλης". Για σκεφτείτε άλλωστε : Έχετε δει σε πολλές συναυλίες νέων Ελληνικών μουσικών να ζητάει ο κόσμος να παίξουν κι άλλα κομμάτια μετά το τέλος ;;;

Οι τελευταίες νότες του "Beautiful" έριξαν την αυλαία της συναυλίας κι εγώ μάταια έψαχνα να βρω ένα γλειφιτζούρι να δώσω σε ένα φιλικό ζευγάρι, που ζούσε το δικό του έρωτα και ήρθε χωρίς να ξέρει τίποτε για τον "μικρούλη". Αν σας πω ότι σήμερα μου ζήτησαν να ακούσουν κομμάτια του, μπορείτε να καταλάβετε το πόσο καλό ήταν το προχθεσινό live.

Τα παρακάτω videos δεν έχουν και την καλύτερη ποιότητα, αλλά τα δημοσιεύουμε απλά για να πάρετε μια γεύση και... να μη λέτε ότι γράφουμε ότι να 'ναι χωρίς πειστήρια...

Τέλος, αν δεν έχετε ακούσει τον Monsieur Minimal (τι έκανε λέει ;;;;;;;;), ακούστε τον εδώ : www.myspace.com/monsieurminimal .



Δεν υπάρχουν σχόλια: