Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2009

Χάλια Γκρίνια Ρίο Αντίρριο


Η αλήθεια είναι ότι σπάζομαι γιατί δεν βρήκα στρουμφοστολή να στρουμφίσω με τη στρουμφοπαρέα. Οπότε πρέπει να πάρει η μπάλα τα σούργελα των Αποκριών . Τι πράγμα; Όλα επιτρέπονται στις Αποκριές; Ίσως στους Καρναβαλιστές , αλλά εγώ τι φταίω ; Κάποια πράγματα μου αρέσουν και κάποια τσου .

Να εξηγήσω , αφού σπαστώ γιατί σαν άρρωστος πέσαμε έξω την Τσικνοπέμπτη . Δηλαδή δεν μπορεί να είναι Τσικνοπαρασκευή ή Τσικνοσάββατο να μην έχουμε δουλειά την άλλη μέρα (και να έχω γίνει καλά να το χαρώ και εγώ) ; Ακόμα δεν μπορούσε να είναι άλλη στιγμή να μην έχει τόοοοσο κρύο . Έτσι πούντιασα . Αφού έτσι και αλλιώς οι Αποκριές δεν είναι το καρναβάλι , αλλά το καρναβάλι προϋπήρχε , δεν μπορούμε να το μεταφέρουμε;

Αλλά το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι αυτό . Είναι το πώς το καταντήσαμε. Έρχονται τα κανάλια και μας λένε για τις Βραζιλιάνες από το Ρίο και τις Βραζιλιάνες από το Περιστέρι (κυριολεκτικά και μεταφορικά) . Για τα ευφάνταστα άρματα και τα ωραία νούμερα. Για τις χαρούμενες μουσικές και τις καλλίγραμμες καλλονές. Για τον τουρισμό (κυρίως εσωτερικό) και την ανάταση των αγορών. Για ξεφάντωμα και πάρτι . Και μετά θα μας πουν την άλλη πλευρά . Για τον κακό καιρό και το κρύο . Για το πραγματικό Ρίο και το Βραζιλιάνικο καρναβάλι . Για τους κλέφτες που εκμεταλλεύονται το σούσουρο . Για τα πανάκριβα και τα κακόγουστα κουστούμια. Για την οικονομική κρίση και τα άσκοπα έξοδα. Για την Εκκλησία και τα σχόλια στον Εφραίμ (ναι , υπάρχει και τέτοιο θέμα) . Τελικά για οποιοδήποτε θέμα φτάνει να τρώει χρόνο .

Και σαν να μην έφτανε αυτό έχουμε τις κόντρες των διαφόρων περιοχών για το καλύτερο , το μεγαλύτερο , το κοντινότερο ή δεν ξέρω τι άλλο καρναβάλι . Φέτος θα είναι και χειρότερα (άτιμη κρίση). Τις κόντρες των επωνύμων για το πώς θα γίνει καλύτερα ή τι χρειάζεται το καρναβάλι . Το ποιος έχει το καλύτερο κουστούμι , το πιο αποκαλυπτικό , το πιο σέξι , πιο φανταχτερό , τι θα φορέσει και σε ποιο πάρτι θα πάει ο καθένας . Και δεν εννοώ στα κανάλια αλλά και μεταξύ μας. Μα που να βρω τη στρουμφοστολή για XL ;

Άσε τη μουσική. Ξαφνικά ξαναθυμόμαστε μουσική που την ξεχνάμε τον υπόλοιπο χρόνο ή ακόμα και για χρόνια. Κάτι μου λέει ότι θα ξαναθυμηθούμε το Λαμπάντα ή την Μακαρένα . Θα ακούσουμε τρέλα και κορδέλα αβέρτα . Θα τρελαθούμε στις καραμούζες (και σε κάνα δυο καλά κομμάτια) , μάμπο και σάμπα γενικά οτιδήποτε λατινογενές και χορευτικό. Καλά ίσως και να μην είναι το πιο άσχημο πράγμα στον κόσμο , αλλά δεν είναι ανάγκη να μπούμε σε καλούπι για το πώς θα διασκεδάσουμε , πάλι . Να πάμε στα ίδια αποκριάτικα πάρτι και να παίξουμε με τα ίδια παιχνίδια . Άσε που θα δώσει την απαραίτητη δικαιολογία σε όλους τους τρελούς να κάνουν χαζομάρες και να με πρήζουν με αμπελοφιλοσοφίες για να ευχαριστηθώ τη ζωή. Δε σφάξανε . Αν με θέλει κανείς για τουλάχιστον το ΣουΚου θα είμαι κουκουλωμένος στο κρεβάτι (μεταφορικά μιλώντας) .

Για το κουίζ : Κλασικά όταν βάζω κουίζ ταινία κάποιος σε κάποιο κανάλι μου τη σπάει με το να δίνει την απάντηση . Για όσους δεν το παρατήρησαν την προηγούμενη Κυριακή είχε το Valentine που στα πρώτα πέντε λεπτά πεθαίνει η Izzy Stevens (Katherine Heigl) του Grey’s Anatomy . Α και μπόνους : η κοπέλα που πεθαίνει τελευταία στο έργο (Jessica Capshaw) συμμετέχει τώρα και αυτή στο σήριαλ .

Νέο κουίζ : Σε ποιο έργο τραγουδά ο Antonio Banderas το τραγούδι Cancion Del Mariachi . E , δεν τραγουδά και σε πολλά .


Δεν υπάρχουν σχόλια: