Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

The Good, the Bad & the Queen : 07 - 13/08/2008






Περί μουσικής

mafalda : Εν' αναμονή του schedule (πως το λέτε εσείς) της περιοδείας των AC/DC (η αλλιώς ηλεκτρολόγων). Ελπίζουμε να δουν ότι κάπου εκειειεί στη Μεσόγειο υπάρχει μια μικρή χώρα με φανατικό κοινό. Επίσης ελπίζουμε να μη διάβασαν περί κλοπής της κιθάρας τω Maiden. Ελάτε! Την Καμπάνα δεν μπορούν να την κλέψουν!

gbal : Το νέο album των Calexico με τίτλο “Carried to Dust”, το οποίο κυκλοφορεί στις 9 του Σεπτέμβρη και μπορώ να σας πω – με λίγα ακούσματα - ότι πρόκειται για έναν από τους καλούς δίσκους του συγκροτήματος. Μάλιστα, μπορείτε να κατεβάσετε ένα τραγούδι από αυτόν (το “Two Silver Trees”) από το επίσημο site τους – κάνε click εδώ.

gbal : Η δισκογραφική συνεργασία των εξαιρετικών David Byrne & Brian Eno ακριβώς 27 χρόνια μετά το “My life in the bush of ghosts” (1981). Το album λέγεται “Everything that happens will happen today” και κυκλοφορεί στις 18 Αυγούστου. Το πρώτο single του είναι το “Strange Overtones”, το οποίο είναι super και μπορείτε να το κατεβάσετε αν μπείτε στη Mailing List, που υπάρχει στο site του συγκεκριμένου δίσκου – για περισσότερα κάνε click εδώ.

Περί ανέμων και υδάτων

dimi : Η Σκιάθος για διακοπές! Τι να πρωτοαναφέρω? Από αμμουδιές να πας σίγουρα στις Κουκουναριές, Μπανάνα, Αγία Ελένη, Βρωμόλιμνο. Στις περισσότερες θα βρεις να κάνεις και θαλάσσια σπορ! Να πάρεις το καραβάκι για το γύρο του νησιού που θα σε αφήσει στις εξής παραλίες: Λαλάρια (απλά υπέροχη με νερά σαν πισίνας), Κάστρο, Μεγάλη Ασέληνο και Τσουγκριάς. Το φαγητό το βρήκαμε πολύ καλό και σε εξίσου καλές τιμές. Στο παλιό λιμάνι θα βρεθείς να ανεβαίνεις στις λεγόμενες "μαξιλάρες" όπου και θα γευτείς υπέροχα κοκτέιλς. Αργότερα μετά τα μεσάνυχτα να πας στην άλλη άκρη της πόλης μετά το νέο λιμάνι, για τα clubάκια. Ξεχωρίζουν τα Kalhua, BBC & Pure. Όταν πάει 5 το πρωί και κλείσουν άκουσα πως υπάρχει και ένα άλλο μέσα τη χώρα που "το ξημερώνεις", νομίζω λέγεται "Αποθήκη". Να κάνεις βόλτα στα σοκάκια της χώρας για αναμνηστικά και κρέπες.

Leonidas from Caravel : Η θέα από το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου στο Ποτάμι Καρλοβάσου Σάμου (gbal : συμφωνώ κι επαυξάνω!!!)

Leonidas from Caravel : Το Beach Bar Hippy στο Καρλόβασι Σάμου.





Περί μουσικής

Ευγενία: Αφού φτάνουμε στο τέλος του συναυλιακού καλοκαιριού μπορώ επιτέλους να πω ότι τα εισιτήρια είναι εξευτελιστικά ακριβά και κυρίως γι' αυτό που προσφέρουν. Και βέβαια δεν φταίνε όσοι έρχονται να παίξουν στην Ελλάδα αλλά όσοι τους φέρνουν. Μixgrillάδες και μη, αυτό πρέπει να το διορθώσουμε εμείς γιατί αν δεν το κάνουμε εμείς κανένας άλλος δε θα το κάνει. Αντιδράστε! Διορθώστε την αγορά!

gbal : Η κλοπή της κιθάρας του Adrian Smith από κάποιο Έλληνα fan (μάλλον), μετά τη συναυλία των Iron Maiden στο Terra Vibe, στη Μαλακάσα. Εν τω μεταξύ, πρόκειται για σπάνια κιθάρα, οπότε δύσκολα θα πουληθεί. Οι Maiden πάντως προσφέρουν σε όποιον βοηθήσει στην εύρεση της κιθάρας ένα jacket, από αυτά που φοράνε στην περιοδεία τους και ένα ευχαριστήριο γράμμα από τον Adrian Smith. Κοινώς καταξοδεύτηκαν!!!

gbal : Βέβαια, δεν είναι μόνο οι Ελληνάρες ειδικοί στις δύσκολες κλοπές, μιας και σήμερα βρήκαν άδειο το φορτηγό του Iggy Pop & The Stooges στον Καναδά. Το φορτηγό περιείχε τον εξοπλισμό, που χρησιμοποιεί το συγκρότημα στις συναυλίες του και κοστίζει πάνω από 20.000 δολάρια. Αυτά είναι…

Περί ανέμων και υδάτων

gbal : Η διαφορά της ώρας, που έχουμε με το Πεκίνο, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να ξυπνάμε πρωί, πρωί για να βλέπουμε ζωντανά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την ερχόμενη Κυριακή για παράδειγμα, η Εθνική του Basket παίζει στις 09:20 με την Ισπανία. Άντε να ξυπνήσεις τώρα Κυριακάτικα… Απ’ την άλλη θα μου πεις, το χάνεις αυτό το ματς ;;;

mafalda : Διαβάσαμε ότι οι Ολυμπιακοί 2008 θα μεταδίδονται στο youtube.com/beijing2008 από Video On Demand (VOD) clips ξεκινώντας από 6/8 και χαρήκαμε. Η προτεραιότητα της Διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής είναι η διασφάλιση ότι θα βιώσουν τη μαγεία των Ολυμπιακών αγώνων όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι. Έως εδώ καλά. Έλα όμως που το στόρυ έχει και συνέχεια. Όσες χώρες δεν έχουν αγοράσει τα δικαιώματα δεν θα έχουν πρόσβαση. Θέλετε να μαντέψετε μια χώρα από αυτές? Δοκιμάσατε να συνδεθείτε? Τι έγινε? Κάνουμε τους Κινέζους τώρα?

dimi : Στις διακοπές αν πας στο ίδιο μαγαζί για περισσότερες από 3-4 βραδιές κινδυνεύεις να βαρεθείς τη μουσική που επαναλαμβάνεται... Βέβαια από την άλλη εναλλάσσεται ο κόσμος και γίνεται διαφορετικός χαβαλές κάθε φορά ;)

Leonidas from Caravel : Η Μύκονος και η Σαντορίνη...




Περί μουσικής

gbal : Για πρώτη φορά στην Ελλάδα – αν δεν κάνω λάθος – ενεργοποιούνται σε συναυλία τα εισιτήρια χαμηλής τιμής – μικρής ορατότητας. Πιο συγκεκριμένα, λόγω του υπερβολικά μεγάλου ενδιαφέροντος των μουσικόφιλων για το live της Madonna, οι διοργανωτές προσφέρουν επιπλέον εισιτήρια, τα οποία είναι σε πιο χαμηλές τιμές από τις αρχικές, αλλά έχουν μικρή ορατότητα. Οι τιμές τους είναι οι εξής : PL1 – 175 Ευρώ (από 250), PL2 – 75 Ευρώ (από 110), PL3 – 70 Ευρώ (από 100) και PL4 – 60 Ευρώ (από 85).

Περί ανέμων και υδάτων

Ευγενία : Τώρα πραγματικά φεύγω. Όποιος με ψάξει θα με βρει incognito σε παραλίες της Πελοποννήσου. Θα εμφανιστώ επίσημα σε εκδήλωση στα τέλη Αυγούστου στο ένδοξο Πανιπέρι όπου και θα κρεμάσω τη φιλεναδίτσα μου (και λίγα λέω. Αδερφή θα πω να' μαι μέσα) με τον καλό της, για να αραιώνουμε σιγά-σιγά και να ξεχωρίζουν οι οικογενειάρχες από τους ρέμπελους και τούμπαλιν.

gbal : Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που ξεκινάνε στο Πεκίνο αύριο και για 20 ημέρες περίπου θα γεμίσουν πολλές από τις ώρες μας και θα μας θυμίσουν την όμορφη γιορτή, που είχαμε στην Αθήνα, πριν 4χρόνια. Πόσο διαφορετική, καθαρή και όμορφη ήταν τότε η Αθήνα… Χιλιάδες κόσμου από πολλές χώρες, όλοι σε ένα κλίμα γιορτής και χαράς. Όλοι σε ένα πνεύμα Ολυμπιακό.

dimi : Η παραλία Αγία Ελένη στη Σκιάθο: σχετικά μικρή, ωραία αμμουδιά, όχι πολύς κόσμος. Ένα τυπάκι (ο loonatic) έπαιζε φοβερή μουσική στο beach bar - όχι τα συνηθισμένα που ακούγονται παντού - μπράβο του! το ευχαριστηθήκαμε! Τα βράδια μοιράζει μουσικές στο Gold Fish στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου. (άκου δουλειά του εδώ: http://www.myspace.com/m1ndwarptouch)

dimi : Η ταβέρνα "Μεσόγεια" έχει απίθανο - τέλειο μουσακά! Αναζήτησέ την στα σοκάκια πίσω από την εκκλησία, μετά τις μαξιλάρες, στη Σκιάθο βέβαια (gbal : μας πέθανες με τη Σκιάθο.. : ) ).

mafalda : Πωλείται άσπρη κιθάρα με serial code : 8467. Όποιος ενδιαφέρεται, ας επικοινωνήσει με τη διεύθυνση. Bonus δώρο ένα δερμάτινο - ιδρωμένο jacket των Maiden.

1 σχόλιο:

Dimi είπε...

gbal, ναι... είναι που δεν θες να ξέρεις! πες πως ζηλεύεις καλύτερα! :P