Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

ψυλλο-λόγια ντέβιλ γουίκ


Ήταν όπως είχε πει κι ο μεγιστοτεράστιος Μανώλης Μαυρομάτης ένα σουτ τηλεφώνημα. Μιλάω ασφαλώς για το «συστημένο γράμμα» του εθνικού μας Ραν-ταν-πλαν στο ματσάκι του τσου-λού με τα κίτρινα υποβρύχια. Έστειλε το τόπι εκεί που…αναπαράγονται οι αράχνες και στον έβδομο ουρανό τους φίλους της ομάδας του που ψάχνουν εναγωνίως από κάπου να πιαστούν. Ο γνωστός και ως τυπάρας, που εξοργίζει τους αντιπάλους με τις ανεκδιήγητες τούμπες του, βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο και έστειλε με εκπληκτικό τρόπο την μπάλα στο μπακλαβωτό, σφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο την πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας του σε άλλο ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Το τριφύλλι για άλλη μια φορά απέδειξε ότι απέναντι σε συλλόγους με συγκεκριμένη τακτική έχει σχέδιο αντιμετώπισης ενώ απέναντι σε άναρχα σύνολα(όπως τα εγχώρια) δε μπορεί να φτιάξει πλάνο «b». Οι φίλοι του τριφυλλιού από χτες τραγουδούν το γνωστό «ας κρατήσουν οι χωροί» αλλά ο Ten Kate πρέπει να τραβήξει τα γκέμια γιατί ακολουθεί παιχνίδι γοήτρου με το αντίπαλο δέος.

Ο έφηβος επιστρέφει από την ευρωπαϊκή τουρνέ με πέντε τεμάχια(τρία συν δύο) υπεροψίας από τα Γαλλάκια που θεώρησαν ότι θα τα περάσουν με σβηστές τις μηχανές. Σα να μην έφτανε αυτό πίστευαν πως θα συναντηθούν με τη Milan στον Σαν Σίρο. Τώρα που και αυτοί αποκλείστηκαν από το uefa ας κλείσουν ένα φιλικό να τους φύγει ο καημός… Η διαβολοβδομάδα που διανύει(βλέπε Σεντ Ετιέν, Εργοτέλης, βαζελουά στο μπάσκετ, ξανά-μανά Σεντ Ετιέν) δείχνει να μην έχει τελειωμό καθ’ ότι ακολουθεί το ντέρμπι με τους πράσινους στο ποδόσφαιρο, με τους ίδιους στο μπάσκετ που θα κρίνει και την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και το ματς κυπέλλου με το δικέφαλο του βορρά. Κάποιος να βάλει στοπ στα ανεπιτυχή αποτελέσματα γιατί στον Πειραιά θα στηθούν αγχόνες!!

Κατά τα άλλα στο πρωτάθλημα η πέμπτη θέση που θα οδηγήσει στα play off δεν κρίθηκε αφού το άλογο με το θεό του πολέμου έμειναν στην ισοπαλία. Ο δικέφαλος της Αθήνας πήρε για άλλη μια φορά τη νίκη μετά το 80’. Αυτή η αρμάδα του Bajevic έχει καταντήσει αηδία. Όταν έχει παιχνίδι η ΑΕΚ σας προτίνω να ανοίγετε την τηλεόραση το τελευταίο δεκάλεπτο! Μέχρι εκείνο το λεπτό σερβίρουν σούπα… Τα ίδιο έγινε και στο κύπελο με την Ξάνθη. Τέλος στην ουρά θα έχουμε δράματα. Η Παναγία η Σουμελά έκανε το θάμα της και η ομάδα πήρε το πολυπόθητο τρίποντο που την έφερε μια ανάσα από τη Λειβαδιά. Τσίμπησε βαθμό και το φίδι στους ακρίτες κι έτσι φούστηδες και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια… Για να μην ξεχνιόμαστε την Κυριακή το φίδι περιμένει στη φωλιά του τις Σέρρες και η Λειβαδιά την ομάδα του Αντώνη(του Ρέμου ντεεε).

Στη σπυριάρα τη μπάλα το πρώτο κουπίδι βρήκε κάτοχο. Η έκπληξη δεν έγινε και πώς να γίνει άλλωστε. Χωρίς επιθετικά συστήματα για εύκολα καλάθια, χωρίς συγκεκριμένες θέσεις οι παίκτες, δίχως αντίδοτο στο κουραστικά ίδιο επιθετικό σύστημα της ομάδας του τριφυλιού, μόνο με ψυχή και τύχη δε γίνεται δουλειά. Δόθηκαν πολλά λεφτά αυτή τη σεζόν αλλά το συνολάκι που έφτιαξε ο δράκος είναι για τα πανηγύρια. Θυμίζει ομάδα αλάνας που παίζει πρώτη φορά με αυτή την σύνθεση. Και να φανταστεί κανείς ότι το τριφύλλι έκανε πολύ μέτρια εμφάνιση!!! Πρέπει να γίνουν τρομερές αλλαγές για να δούμε κάτι διαφορετικό την Κυριακή.

Υ.Γ. ΟΦΗ μου ήρθε η ώρα να μπεις καβάλα στο… άλογο της σωτηρίας.

Lynyrd Skynyrd - Simple man

1 σχόλιο:

halias είπε...

Προσκυνώ, προσυπογράφω κτλ. Περιμένω με αγωνία το βράδυ της Κυριακής όχι για το μπάσκετ (απίθανη η ανατροπή) αλλά για το ποδόσφαιρο όπου Καραϊσκάκη είναι , υπέρμετρη αισιοδοξία βάζελου , ευκαιρία να εξιλεωθούν τα γαυράκια: όλα μπορεί να συμβούν .