Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Calexico - Live in Fuzz Club - 31/01/2009


Ημερομηνία: 31-1-2009 , 21:00
Τόπος: Fuzz Club, Athens
Μουσικό σχήμα: Calexico

Η τελευταία φορά που είδα ζωντανά τους Calexico ήταν το 2003 που είχαν επισκεφθεί ξανά την Αθήνα μετά την ηχογράφηση του πολύ καλού δίσκου "Feast Of Wire", κάνοντας μια πολύ ζωντανή και αξιομνημόνευτη εμφάνιση.

Η χθεσινή συναυλία του Joey Burns και της παρέας του στο Fuzz Club ξεκίνησε με περί τα 20 λεπτά καθυστέρηση, παρουσιάζοντας το "νέο" μέλος τους στις κιθάρες και τα φωνητικά εκ Μαδρίτης ονόματι Jairo Zavala με τον οποίο κάνουν ένα side music project με τον τίτλο "Depedro" (μάλιστα ο Joey μας προέτρεψε να σπεύσουμε να αγοράσουμε τον δίσκο) το οποίο έχει ισχυρές επιρροές από την Ισπανική φολκ και Λατινοαμερικάνικους ήχους.

Ο senor Zavala έπαιξε κιθάρα και τραγούδησε 4 κομμάτια θέλοντας να μας βάλει στο κλίμα και αφού μας ευχαρίστησε πολύ (-muchas gracias - de nada απαντήσαμε) έκανε ένα διάλλειμα και ύστερα υποδέχθηκε την παρέα του που μας ταξίδεψαν για περίπου 1 ώρα με το γνώριμο μουσικό Tex-Mex ύφος τους, από τη Λατινική Αμερική μέχρι το Tuscon της Arizona (που είναι και η πατρίδα του σχήματος), παίζοντας κομμάτια από τον πρόσφατο κυρίως δίσκο τους (Carried to Dust - 2008) αλλά και από τους προηγούμενους, όπως επίσης και πολλά covers γνωστών Latin, folk, jazz & ethnic επιτυχιών. Ο κόσμος στην αρχή ήταν λίγο μουδιασμένος αλλά βαθμιαία και με γεωμετρική - θα έλεγα - πρόοδο, ακολούθησε τη μπάντα στο ρυθμό και χειροκρότησε, τραγούδησε και χόρεψε αρκετά έτσι ώστε μετά το πέρας να "τραβήξει" την παρέα από το Tuscon σε 2 encore εξόδους όπου στην 2η είχαμε και μια ακόμα "έκπληξη" αφού η "δική" μας Monika συνόδεψε την μπάντα στη διασκευή του πασίγνωστου "Get Back" των "σκαθαριών". Το Live έκλεισε ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα και ο Joey μας κάλεσε να τους παρακολουθήσουμε την επόμενη μέρα στη Θεσσαλονίκη (πρέπει να εμφανίζονται αυτήν τη στιγμή) στο "Principal" και μας έδωσε την υπόσχεση για επιστροφή (ίσως και το καλοκαίρι όπως είπε)!


Κάποια προσωπικά σχόλια:


Το Fuzz Club παρ' ότι είναι σχετικά μικρό, παρουσιάζει μια αρκετά καλή υποδομή για να φιλοξενεί τέτοια μουσικά δρώμενα (αρκετά καλός ήχος, διάταξη σκηνής και κοινού, μπαρ και γκαρνταρόμπα - εδώ να επισημάνω ότι το παλτό μου μύριζε τσιγάρο παρ' ότι ήταν στην γκαρνταρόμπα - σχετικά καλός εξαερισμός και επαρκής φωτισμός).

Οι Calexico είναι μια καταξιωμένη και έμπειρη μπάντα με Εξαιρετικούς μουσικούς, το είδος της μουσικής που παίζουν είναι πολυσήμαντα ορισμένο, ωστόσο δεν κατάφεραν να με απογειώσουν σε κανένα σημείο. Κατά τη γνώμη μου, η χθεσινή εμφάνιση των Calexico ήταν μια καλή μουσική εμπειρία και αναμφίβολα άξιζε το αντίτιμο (οι τιμές στο μπαρ είναι λίγο τσουχτερές) απλά έλειπε το "κάτι" που θα ανέβαζε το performance στο "ένα επίπεδο παραπάνω". Ωστόσο στο Myspace profile τους αναφέρουν σήμερα σχετικά με το χθεσινό Live : "Amazed by the energy here in Athens..." Τα κομμάτια που ξεχώρισαν κατά την ταπεινή μου άποψη ήταν τα Inspiracion (εκπληκτικοί οι "πνευστοί" Martin Wenk & Jacob Valenzuela), Two Silver Trees, El Gatillo, The News About William, Roka, Victor Jara Hands και φυσικά σχεδόν όλες οι διασκευές folk & latin επιτυχιών αλλά και σίγουρα η συμμετοχή της Monika που έδωσε μια θηλυκή αύρα στη σκηνή.

Hasta la vista, λοιπόν!!



Two Silver Trees

Inspiracion


Links:

3 σχόλια:

gpaz είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΙΚΕ.
ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ INSPIRACION.

ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΚΑ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ;
NOMIZΩ ΟΤΙ ΟΙ CALEXICO ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕVENT ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ "ΤΡΑΒΑΝΕ" ΑΛΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ.

ΣΤΟ WEB ΠΑΝΤΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΤΙ Η ΑΝΑΓΓΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑΣ ΟΦΕΙΛ. ΣΕ ΛΑΘΟΣ.

gpaz είπε...

PS. ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΚΑΦΕ, ΕΓΩ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ Τ-SHIRT

MikeMous είπε...

Με 'γειά το γαλάζιο λοιπόν - σαν πολιτικό ακούγεται το σχόλιο και δεν μου αρέσει - χαχα