Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

The Good , the Bad & the Queen -12-18/02/09







Περί μουσικής

ody : "Some are lakes" το ντεμπούτο άλμπουμ των Καναδών indie rockers Land Of Talk. Σπουδαία φωνή η Elizabeth Powell, στην παραγωγή ο Justin Vernon, πιο γνωστός ως Bon Iver.

gbal : Οι "Invaders" Prodigy εισέβαλαν για τα καλά στα αυτιά μου τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα με γύρισαν πίσω αρκετά χρόνια, όταν πρωτοάκουγα τα 2 πρώτα τους albums. Ο νέος τους δίσκος ήδη περιέχει αρκετά κομμάτια, που θα χορευτούν στα διάφορα mainstream και underground clubs.

dimi : Maraveyas Ilegal for Happy Mondays at Stavros tou Notou. Ξέρω πως δεν κουράζεσαι με την επανάληψη, καθώς και ότι η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης! Γι' αυτό κι εγώ ξανα-πήγα, ξανα-άκουσα και ξανα-πέρασα κάθε φορά και καλύτερα τη Δευτέρα το βράδυ στον κατάμεστο από κόσμο Σταυρό του Νότου. Να πας κι εσύ! Είναι σούπερ σου λέω! Τώρα αν θες μία άλλη γεύση (κι όχι μόνο), πήγαινε το Σάββατο 14/2 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο σε μια από τις τελευταίες "8 Πρεμιέρες" του Φοίβου Δεληβοριά όπου θα είναι καλεσμένος ο Κωστής Μαραβέγιας.

dimi : Σήμερα στις 20:00, ακούστε τους Locomondo, οι οποίοι θα βρίσκονται στο studio του Εν Λευκώ 87,7.

MikeMous : Η νέα εξαιρετική δουλειά (μετά από 11 χρόνια) των Prodigy με το βαρύγδουπο όνομα "Invaders Must Die". Όπως πολύ σωστά αναφέρει και ο left στην κριτική του, πρόκειται για "την επιστροφή τους στο θρόνο".



Περί ανέμων και υδάτων

gkamp : Το κατοικίδιο της Ε. Θώδη. Μαντέψτε: ένα αρνάκι με λουρί, το οποίο το πηγαίνει... βόλτα. Κακές φήμες λένε, οτι το είχε μαζί της σε μαγνητοσκόπηση μινι-συνεντεύξεως, οπότε οι στοργικοί εργαζόμενοι του καναλιού, του έδωσαν την αγάπη τους (και μπόλικα γελάκια αμηχανίας...), για να μην αρχίζει το έρμο να... βελάζει.

Ευγενία : Τα αποτελέσματα της δεν-ξέρω-ποιάς εθνικής κατηγορίας που άκουσα από την Έρασπορ την περασμένη Κυριακή μεταξύ των ομάδων-άκουσον, άκουσον!!!- "Βολίδα- Δόξα Κράνουλας" . Μπράβο στους νονούς των ομάδων. (Και με τον όρο νονός εννοώ τον ονοματοδότη και μόνο αυτόν,πονηράκη.)

ody : "The Wrestler", η νέα ταινία του Darren Aronofsky - το μεγαλείο της παρακμής. Εξαιρετικές ερμηνείες από Mickey Rourke και Marisa Tomei, δίκαιες οι οσκαρικές τους υποψηφιότητες.

Leonidas from Caravel : Η απάντηση της Γεωργίας Καλαφάτη ή Sugahspank! σε μία ερώτηση σε παλαιότερη συνέντευξή της: "Θα έκανες φωνητικά για κάποιον που είναι μακριά από τον ήχο σου; Χατζηγιάννη για παράδειγμα;" Το μοναδικό πράγμα που θα ήθελα να κάνω με τον Χατζηγιάννη ή με οποιονδήποτε άλλο του είδους θα ήταν να τους κλείσω σε μια υπερυψωμένη εξέδρα στη Σιβηρία μέχρι να πάθουν μόνιμη φαρυγγίτιδα!

mafalda : Η νέα ταινία του Τεό Αγγελόπουλου. Η Σκόνη του χρόνου. Αρκετά ατμοσφαιρική με ιστορικά στοιχεία και με δυνατές ερμηνείες ιδαιτέρως από Willem Dafoe & Bruno Ganz. Οφείλω να ομολογήσω ότι πριν πάω είχα τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσον θα καταφέρω να την δω μέχρι το τέλος. Ήταν λίγο κουραστικά βέβαια σε κάποια σημεία που η κάμερα ήταν σχεδόν ακίνητη (στοιχεία ευρωπαϊκού και Αγγελόπουλου) αλλά τη βλέπεις μέχρι το τέλος (Δύο ώρες γεμάτες). Γυρίσματα σε διάφορα μέρη του κόσμου αλλά κυρίως στο Βερολίνο, το οποίο με αυτή την γλυκιά σκοταδούρα που έχει ταίριαξε απόλυτα.

MikeMous : Επιτέλους μετά από δέκα και βάλε χρόνια η Ελλάδα ξαναθυμήθηκε τα αιολικά πάρκα! Εννέα θα κατασκευαστούν στη νησιωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη (2), τη Σάμο (2), την Πάρο, τη Λέσβο, τη Ρόδο, τη Σίφνο και τη Λήμνο.







Περί μουσικής

ody : Οι τιμές των νέων cd στα δισκάδικα. Αγγίζουν και ξεπερνούν τα 20 ευρώ όταν μπορείς να βρεις τα πάντα στο Amazon και το Play μέχρι 12 μαζί με τα μεταφορικά (για να μη μιλήσουμε για τις κακές λέξεις mp3 και downloading). Έχουμε μείνει λίγοι όσοι εξακολουθούμε να αγοράζουμε cd και δισκάδικα-δισκογραφικές έχουν βαλθεί να μας αποτελειώσουν.

Ευγενία : Η φτηνολαϊκούρα στα επαρχιακά τοπικά ραδιόφωνα. Και επειδή μου αρέσει το ραδιόφωνο και δεν αρκούμαι στα CD όταν ταξιδεύω με το αυτοκίνητο παρατηρώ ότι δεν υπάρχει εξέλιξη στα τοπικά ραδιόφωνα. Άσε οι διαφημίσεις...

Leonidas from Caravel : Η είδηση του θανάτου του 62χρονου Lux Interior (Erick Lee Purkhiser) των θρυλικών Cramps από καρδιακή προσβολή την προηγούμενη εβδομάδα.


Περί ανέμων και υδάτων

MikeMous : Απίστευτη τραγωδία στην Αυστραλία με καταστροφικές πυρκαγιές. 181 νεκροί ....and counting. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμούς. Φαίνεται ότι τελικά αυτά δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα...

Ευγενία : Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ. Δεν είναι αυτοκινητόδρομος αλλά τον παριστάνει. Και έχει και το θράσος να ζητάει και διόδια ενώ έχει ρητά απαγορευτεί από οδηγία της Ε.Ε. (2006/38/ΕΚ) η καταβολή διοδίων για δρόμους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις αυτοκινητοδρόμου. Και δεν ντρέπεται και μοιράζει και φυλλάδια δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα. Ντροπή!!! Και βέβαια σε περίπτωση που περάσετε ποτέ από την οδό Κορίνθου- Πατρών ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΔΙΟΔΙΑ. Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε με ή συμβουλευτείτε το http://www.bloka.com/








Περί μουσικής

MikeMous : Η μεγάλη επιστροφή των Syde στις ζωντανές εμφανίσεις: Αυτήν την Πέμπτη 12/2 στο live club LAZY στην Λ.Πεντέλης στο Χαλάνδρι (κόμβος Αττικής Οδού). Ο gkamp και η παρέα του θα μας θυμίσουν τι εστί ελληνική alternative σκηνή.

gbal : Γνώρισα το Γιάννη πριν πολλά χρόνια όταν ήταν στους Closer. Εκείνη την περίοδο το συγκρότημα κυκλοφόρησε ίσως τον καλύτερο και πιο ώριμο δίσκο του "Suddenly Comes", το οποίο παρουσιαζόταν με πολύ καλό τρόπο στις συναυλίες τους. Πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να ακούσω ότι σήμερα το βράδυ ο Johnny Kamp μαζί με τους Syde πλέον θα είναι ξανά στη σκηνή. Καλή τύχη παιδιά και καλά να περάσουμε σήμερα στο Lazy, Χαλάνδρι!

Ευγενία : Αυτό το αγόρι ο highfidelityshow (μα είναι όνομα αυτό;) και οι λαμπρές επιλογές του που μου κάνουν πολλές φορές συντροφιά μέσα στην εβδομάδα. Κρίμα να μην μπορώ να τις ακούσω και στο αυτοκίνητο, στο λεωφορείο και στο δρόμο.

ody : Η βραδιά με τους αξιότιμους κυρίους Greg Dulli και Mark Lanegan την περασμένη Τετάρτη στο Gagarin .

Ευγενία : Η μπάντα που έπαιζε Τετάρτη πρωί στην πλατεία Κοραή. Μια κιθάρα, ένα σαξόφωνο, ένα βιολί, ένα μπάσο και κάτι σε κρουστό (του οποίου το όνομα δεν γνωρίζω). Απλά, αγνά και οικολογικά.



Περί ανέμων και υδάτων

gbal : Πριν λίγες ημέρες είδα την ταινία "Σφραγισμένα χείλη" με την Kate Winslet και τον Ralph Fiennes και τον μικρό David Kross, η οποία είναι βέβαια μεταφορά του βιβλίου του Μπέρναρντ Σλινκ «Διαβάζοντας στη Χάνα». Η ιστορία της ταινίας εκτυλίσσεται λίγο πριν το Β' Παγκόσμιο πόλεμο στη Δυτική Γερμανία. Εκεί ο μικρός Michael (15 χρονών) γνωρίζει τυχαία την πολύ μεγαλύτερη Χάνα, την οποία και ερωτεύεται τρελά. Η σχέση τους ήταν ιδιαίτερα έντονη και είχε ως βασικό χαρακτηριστικό την αφήγηση πολλών βιβλίων του Michael στη Χάνα. Όλη η ταινία είναι εξαιρετική και η ερμηνεία της Kate Winslet απάντησε πολύ εύκολα στο ερώτημα μου για την υποψιότητα της για Oscar Α' γυναικείου ρόλου. Ο R. Fiennes ήταν για άλλη μια φορά καλός σε τέτοιου είδους ταινίες και θα έλεγα ότι σχετική αποκάλυψη ήταν ο μικρός David Kross.

Ευγενία : Η αφίσα στα Εξάρχεια που έγραφε με κεφαλαία μεγάλα γράμματα που έβγαζαν μάτι "ΤΡΕΞΤΕ-ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ" και από κάτω με άλλη πιο ανώδυνη γραμματοσειρά " Παζάρι Ρούχων".

dimi : Σε πάρτυ γενεθλίων τα περάσαμε υπέροχα το Σάββατο στο Εν Αιθρία. Πέρασε κι εσύ μια βόλτα από κει, θα σου μείνει αξέχαστο το μαγαζί!

gkamp : Η δύναμη της θέλησης και της ζωής : ηχολήπτης ο οποίος μετά απο ατύχημα το οποίο τον παρέλυσε στα κάτω άκρα, συνεχίζει να δουλεύει κανονικά σε live events, με καροτσάκι. Αλήθεια, θα ξανασυζητήσουμε όλοι εμείς για "στριμωξίδι" σε μπάρ, ή κλάμπ;... Ή για αντιξοότητες στην εργασία;

MikeMous : Το εκπληκτικό ντοκυμαντέρ του Nigel Whitmey (Discovery Channel), "Stephen Hawking and the Theory of Everything" που μας ταξιδεύει μέσα από τα μάτια της μοντέρνας Φυσικής στον κόσμο των μελανών οπών και του χωροχρονικού συνεχούς και μας αποκαλύπτει τις νέες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση του Σύμπαντος.


3 σχόλια:

gbal είπε...

Προσωπικά, θεωρώ Bad τη δήλωση της Sugahspank! για το αν θα έκανε φωνητικά για άλλο τραγουδιστή μακριά από τον ήχο της. Ακόμη κι αν κάνει πλάκα, δε μου αρέσει η απάντηση της.

mafalda είπε...

Θα συμφωνήσω με τον gbal!

Eugenia είπε...

Αυτά τα λόγια λέγονται μόνο στην ασφάλεια και τη μυστικότητα της παρέας. Όταν τα δηλώνεις σε συνέντευξη είσαι απλώς αυθάδης και ανάγωγος. Γενικότερα, πιστεύω, καλό είναι όταν μιλάμε να λέμε καλά πράγματα. Αν δε γουστάρουμε κάποιον ή κάτι, και ιδιαίτερα όταν μας δίνουν το βήμα, είναι προτιμότερο να μην ασχοληθούμε καθόλου με αυτόν/ην/ο.