Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Ζουγκλοφρένεια - Rock n' Rolla


Όλοι όσοι παρακολουθείτε την Ζουγκλοφρένεια θα έχετε καταλάβει ότι δίνουμε ιδιαίτερη βάση στον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο.Όποτε υπάρχει καλή ταινία από την ήπειρο μας φροντίζουμε να σας την παρουσιάζουμε εδώ.Σε αυτό βέβαια μας βοηθάει και το Χόλυγουντ με το σωρό από τις μπούρδες που μας προσφέρει.Όλα αυτά τα γράφω για να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παραγωγούς του Χόλυγουντ οι οποίοι μας πρακινούν ολοένα και περισσότερο να ασχολούμαστε με τον Ευρωπαϊκό κιμηνατογράφο.Για σήμερα έχουμε μια πολύ καλή Αγγλική παραγωγή.Ο τίτλος της είναι Rock n' Rolla.

Είδος : Κωμωδία,Δράσης
Παραγωγή : 2008
Διάρκεια : 114 λεπτά
Γλώσσα : Αγγλικά

Συντελεστές :
Ηθοποιοί : Τζέρεμι Πίβεν, Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζέμα 'Ατερτον
, 'Ιντρις 'Ελμπα ,Τομ Γουίλκινσον
Σκηνοθεσία : Γκάι Ρίτσι
Σενάριο : Γκάι Ρίτσι


Υπόθεση :

Πρόκειται για μία κωμωδία δράσης η οποία εκτυλίσσεται στο Λονδίνο του αναβαθμισμένου εγκλήματος και της υποβαθμισμένης ζωής.Τα ακίνητα έχουν αναδειχθεί στην νούμερο ένα αγορά υποσκελίζοντας το εμπόριο ναρκωτικών. Όποιος θέλει να εισβάλλει σε αυτήν την αγορά πρέπει να περάσει από έναν άνθρωπο τον Λένι Κόουλ (Τομ Γουίλκινσον). Ο Λένι , παλιά καραβάνα στην παρανομία, ξέρει ακριβώς ποιόν πρέπει να λαδώσει για να κινηθούν τα γρανάζια και έχει στο χέρι του κάθε σημαντικό γραφειοκράτη, χρηματιστή και γκάνγκστερ. Oι μεγάλοι εγκέφαλοι της Ανατολής, οι πεινασμένοι εγκληματίες του δρόμου και όλοι όσοι παρεμβάλλονται μεταξύ αυτών θέλουν να αλλάξουν τους κανόνες του εμπορίου και του εγκλήματος. Διακυβεύονται εκατομμύρια κι ο υπόκοσμος του Λονδίνου συνωμοτεί, σκευωρεί και συγκρούεται προκειμένου ο καθένας να πάρει το μερίδιό του. Καθώς όμως οι μεγάλοι παίκτες και οι μικροεγκληματίες μάχονται για να πάρουν τα σκήπτρα του παιχνιδιού, η τύχη μιας συμφωνίας πολλών εκατομμυρίων θα εξαρτηθεί από έναν ναρκομανή ροκ σταρ (Τόμπι Κέμπελ) - τον θετό γιο του Λένι, ο οποίος παρά τις φήμες που τον θέλουν νεκρό, ζει και βασιλεύει.

Κριτική :

Μου άρεσε πάρα πολύ η ταινία και ιδίως το γεγονός ότι πραγματικά ζεις την ατμόσφαιρά της. Αισθάνεσαι σαν να πρωταγωνιστής ο ίδιος σε ένα τρελό κυνηγητό χρημάτων και ενός πίνακα. Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών είναι οσκαρικές και κυρίως του Τομ Γουίλκινσον σαν Λένι όπως και του βοηθού του. Πρώτα από όλα τους βλέπεις στην οθόνη και πείθεσαι ότι αυτοί ναι είναι γκανγκστερ ο ένας και λαμόγιο ο άλλος. Υπάρχει σενάριο και είναι πολύ καλό χωρίς κενά και η όλη ατμόσφαιρα σε παραπέμπει στην ταινία σταθμός ¨Δυο καπνισμένες κάνες¨ χωρίς να γίνεται το λάθος της αντιγραφής. Η κομπίνα που ετοιμάζει ο Ρώσος μαφιόζος Ομπάμοβιτς (σας θυμίζει κάποιον Ρώσο μεγιστάνα το όνομά του ;) μαζί με την παρουσία του εθισμένου θετού γιου του Λένι στα ναρκωτικά δημιουργούν ένα απίθανο τρενάκι εξελίξεων και γεγονότων που θα σας καθηλώσουν.

trailer

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματικά ωραία ταινία που σε κρατα σε εγρήγορση μέχρι το τέλος. Επίσης Θα ήθελα να προσθέσω οτι έχει και πολύ ωραίο Soundtrack!

ψύλλος είπε...

Άντε παληκάρι μου...εχουμε πήξει στους ειδήμονες του κουλτουρέ σινεμά.Δώσε ταινίες στο λαό!!!!