Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

There is a crack in everything, that's how the light gets in

Πολύ θα ήθελα να γράψω ένα κείμενο δημοσιογραφικής προσέγγισης για την προχθεσινή συναυλία του Leonard Cohen στη Μαλακάσα, αλλά θα ήταν αδύνατο να είμαι αντικειμενικός κριτής. Τα συναισθήματα που προκάλεσε στον κόσμο αυτός ο μάγος δεν έχουν συγκεκριμένες ονομασίες για να τα περιγράψω.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο χώρος - ανεξάρτητα από τα πρακτικά προβλήματα - του ταίριαζε γάντι κι ότι ο ίδιος σου έδινε την αίσθηση ότι ήρθε από κάποιο άλλο σημείο του χωροχρόνου, ειδικά για αυτή τη βραδιά. Η ευγενική και μεγαλόπρεπη φιγούρα του, ο τρόπος που μας μιλούσε και μας απήγγειλε στίχους από τα τραγούδια που θα ακολουθούσαν, οι συνεχείς αναφορές στους μουσικούς του και στις τραγουδίστριες που τον συνόδευαν - δίκαια υποκλινόταν σε όλους τους, τον στήριξαν άψογα - η ενέργεια που αισθανόμασταν ότι μας αφιέρωνε επί τρεις ολόκληρες ώρες, δημιουργούσαν μια αίσθηση εντελώς διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη συναυλία έχω παρακολουθήσει.

Ελπίζω οι φωτογραφίες από τον επίσημο φωτογράφο του blog Λεωνίδα να αποδίδουν λιγάκι την αίσθηση...

3 σχόλια:

gpaz είπε...

STELLA PROSPATHISA NA GRAPSO KI EGO ALLA DEN TA KATAFERA. APLA APO PROXTES MOURMORIZO TA TRAGOYDIA POU MAS EIPE. EIXA XRONIA NA ZISO TETOIA SIGKINISI SE SINAULIA.

Στέλλα είπε...

Εγώ πάντως ακόμα τον σκέφτομαι.
Αυτό δεν ήταν συναυλία, ψυχοθεραπεία ήταν.

gbal είπε...

Τον σκέφτεσαι ακόμη ;;;;

Λεωνίδαααααααααααααααααα... :)