Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Αφιέρωμα - Μεγάλες Δισκογραφικές επιστροφές Vol. IV


Έχουμε φτάσει αισίως στο προτελευταίο μέρος του Αφιερώματος μας στις Μεγάλες Δισκογραφικές Επιστροφές. Σήμερα θα δούμε, άλλες 3 περιπτώσεις συγκροτημάτων, που καθυστέρησαν τουλάχιστον 5 χρόνια για να κυκλοφορήσουν νέο δίσκο. Για ποιο λόγο ; Για να δούμε :

AC/DC

Stiff Upper Lip (2000)
Black Ice (2008)

Το 2002, δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του "Stiff Upper Lip", οι AC/DC υπογράφουν ένα μεγάλο συμβόλαιο με τη Sony Music, η οποία ξεκίνησε την κυκλοφορία παλαιότερου υλικού του συγκροτήματος σε μια σειρά συλλογών. Τον Ιούνιο του 2003, οι AC/DC εμφανίζονται μαζί με τους Rolling Stones και τους Rush στο Τορόντο του Καναδά, σε μια συναυλία, που έχει το ρεκόρ των πιο καλοπληρωμένων μουσικών, που συμμετείχαν. Όλα αυτά τα χρόνια, οι AC/DC απολάμβαναν την επιτυχία του παρελθόντος τους, χωρίς να κάνουν περιοδείες ή να κυκλοφορούν νέους δίσκους. Το συγκρότημα δε διαλύθηκε - γιατί να το κάνει άλλωστε, τόσα κέρδη έχει... Έτσι, φυσιολογικά μετά από 8 χρόνια κυκλοφόρησαν το νέο τους πολύ καλό album "Black Ice".

The Breeders

Last Splash (1993)
Title TK (2002)

Μετά την κυκλοφορία του EP τους "Safari" το 1991, η Tanya Donelly άφησε τους Breeders για να δημιουργήσει τους Belly. Το 1992 οι Breeders άνοιγαν τις συναυλίες των Nirvana και την επόμενη χρονιά, κυκλοφορούν το "Last Splash", το οποίο έκανε μεγάλη επιτυχία και είχε πολύ καλές κριτικές. Το 1994 , το συγκρότημα βγήκε σε περιοδεία και την επόμενη χρονιά η Kelley Deal μπλέκει με τα ναρκωτικά και ουσιστικά το συγκρότημα διαλύεται. Το '96 η Kim Deal εμφανίζεται σε διάφορες πόλεις της California με το όνομα των Breeders και ένα χρόνο μετά κάνουν μια αποτυχημένη προσπάθεια να κυκλοφορήσουν νέο δίσκο. Το 1998, η Kelley Deal ξαναμπαίνει στο συγκρότημα, μετά την αποτοξύνωση της και αφού ήρθαν κάποιες συναυλίες του συγκροτήματος τα επόμενα χρόνια, το 2002 κυκλοφόρησαν τη νέα τους δουλειά "Title TK".

Beastie Boys

Hello Nasty (1998)
To the 5 Boroughs (2004)

Οι Beastie Boys επιστρέφουν το 1997 στη Νέα Υόρκη για να κυκλοφορήσουν το "Hello Nasty", το οποίο πέρα από καλές κριτικές είχε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Στη συνέχεια υπήρχαν φήμες ότι το συγκρότημα θα κυκλοφορήσει ένα νέο Country album. Κανείς δεν το πήρε στα σοβαρά, μέχρι που κυκλοφόρησαν την ανθολογία "The Sounds of Science". Ο Adam Yauch είπε τα εξής για αυτό το δίσκο : "At some point after Ill Communication came out, Mike got hit in the head by a large foreign object and lost all of his memory. As it started coming back he believed he was a country singer named Country Mike. The psychologists told us that if we didn't play along with Mike's fantasy, he would be in grave danger. Finally he came back to his senses. These songs are just a few of many we made during that tragic period of time." Τα επόμενα χρόνια οι Beastie Boys κέρδισαν διάφορες διακρίσεις στα Βραβεία Grammy και τα MTV Video Music Awards. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, το συγκρότημα αύξησε την πολιτική του δραστηριότητα δημιουργώντας διάφορες σχετικές συναυλίες, τα έσοδα των οποίων πήγαιναν σε διάφορους κοινοφελείς οργανισμούς. Το 2003 κυκλοφορούν μέσω του Internet το "In a world gone mad" για τον πόλεμο στο Ιράκ. Στις 15 Ιουνίου του 2004, οι Beastie Boys επιτέλους κυκλοφορούν το νέο τους δίσκο "To the 5 Boroughs", ο οποίος είχε μέτρια απήχηση στο κοινό τους.

Διαβάστε την επόμενη Τρίτη το πέμπτο και τελευταίο μέρος του Αφιερώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: