Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Comixgrill: Andy Capp


Καλημέρα σας. Οφείλω να σας ενημερώσω ότι καθυστέρησα λίγο διότι για τη συνέντευξη που ακολουθεί χρειάστηκε να ταξιδέψω. Πήγα στο Χάρτλπουλ, ένα λιμάνι της ΒΑ Βρετανίας. Ο λόγος ήταν ότι ο χάρτινος ήρωάς μας ήταν εε....χμ πολύ απασχολημένος για να ταξιδέψει και επίσης η σύζυγός του...είχε αντιρρήσεις. Μιλάμε για τον Andy Capp. Όσοι δεν έχετε ιδέα θα πάρετε μια γεύση παρακάτω. Αν και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι οι περισσότεροι από εσάς έχετε γελάσει με τα capp-στριπάκια σε διάφορες εφημερίδες και στα περιοδικά ΤΕΣΤ & ΚΟΥΙΖ. Η συνέντευξη ήταν στα Αγγλικά, εσείς θα τη διαβάσετε στα ελληνικά. Ζητώ συγνώμη εκ' των προτέρων αν δεν έχω "μεταφράσει" σωστά το αγγλικό χιούμορ, aren't I?
Είχα δώσει ραντεβού και πέτυχα τον "χαρακτήρα" μας να ξεκουράζεται κάπου ανάμεσα στο μεσημεριανό και τον απογευματινό ύπνο. Η... γλυκιά γυναικούλα του Flo μόλις είχε γυρίσει από την δουλειά ξεθεωμένη. Πήγα οργανωμένη (με μπύρες) για να κάνουμε καλή αρχή.

MG: Καλησπέρα Andy & Flo. Έρχομαι από Ελλάδα και θα ήθελα να σας απασχολήσω για λίγο. Έχετε αρκετούς Έλληνες αναγνώστες, οι οποίοι θα ήθελαν να μάθουν για σας και κυρίως για σένα Andy.
Flo: ...Tον κουβαλητή της οικογένειας. (προς εμένα) Θα ήθελες λίγο τσάι?

Andy: ..Βάλε τις μπύρες στο ψυγείο και να λείπουν οι σαρκασμοί (άγρια).

MG: ..(Γκλουπ) Θα ήθελα λίγο τσάι, ευχαριστώ. (σε αυτή τη φάση η Flo πηγαίνει στην κουζίνα)
. Λοιπόν Andy μίλα μου λίγο για σένα. Πως περνάς τη μέρα σου?
Andy: Η αλήθεια είναι ότι σήμερα είμαι ξεθεωμένος. Το μεσημέρι πήγα και έπαιξα ποδόσφαιρο. Μετά γύρισα, έφαγα το πεντανόστιμο φαγητό της Pet.(με γλύκα)
Flo: (από κουζίνα) Άστα αυτά, δεν έχει πάμπ απόψε!
Andy: (σιγανά) νομίζεις! και κοιμήθηκα στον αγαπημένο μου καναπέ κουρασμένος
διαβάζοντας εφημερίδα. Μετά τη συνέντευξη θα ξανακοιμηθώ, θα φάω βραδινό και θα το σκάσω για την παμπ να πιω καμμιά μπυρίτσα. Βλέπεις οι γυναίκες δεν καταλαβαίνουν ότι ο άντρας πρέπει να βγαίνει και να ξεσκάει που και που.

MG: ..μάλιστα...Άλλες ασχολίες? Πως ξεκίνησες και έχεις γίνει γνωστός?
Flo: (με το τσάι) ήταν εργασιομανής διευθυντής πολυεθνικής αρχικά και κουρά
στηκε ...χο χο
Andy: Πρωτοεμφανίστηκα το 1957 στις εφημερίδες The Sunday Mirror & The Daily Mirror σε κόμικ στριπ και στη συνέχεια σε πολλές εφημερίδες παγκοσμίως. Απ'ότι ξέρω έχουν κυκλοφορήσει και κυκλοφορούν ακόμα συλλογές με ιστορίες μου. Δημιουργός μου ο Reginald Smythe, ο οποίος δυστυχώς έχει πεθάνει από το 1998. Νομίζω ότι αυτό που κατάφερε ήταν να γίνει διάσημο ένα απλό παιδί από την εργατική τάξη. Χρειάστηκε ιδρώτας και κόπος. Δε μου χαρίστηκε κανείς.
Flo: (από κουζίνα) Πριν από λίγο σφουγγάρισα τον ιδρώτα δίπλα στον καναπέ...ααααχ και μου το έλεγε η μανούλα μου!
Andy:...*#%$#@%*(λογοκρισία)...η μανούλα της...πριν από λίγο είδα τη μανούλα σου στην τηλεόραση. Είχε ένα ντοκιμαντέρ για τους... ελέφαντες.

MG: Θα ήθελα να ηρεμήσουμε λίγο. Πες μου με τι άλλο ασχολείσαι. Μίλα μου για τους φίλους σου.
Andy: Τέλος πάντων. Όπως είπα πριν παίζω και βλέπω ράγκμπυ & ποδόσφαιρο. Hartlepool United rules! Παίζω πολύ καλό μπιλιάρδο, βελάκια (darts), ψαρεύω, σηκώνω μπύρες πριν τις
πιω, στοιχήματα, ιπποδρομίες, γενικώς κάνω σπορ. Με τη Flo έχουμε ξεκινήσει ένα νέο "σπορ" το οποίο θεωρώ περιττό. Πηγαίνουμε σε..Σύμβουλο Γάμου. Αυτοί οι τύποι νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. Φίλος μου και συμπαίχτης μου είναι ο γείτονας μου Chalkie και γίνομαι φίλος εύκολα με όποιον με κερνάει στην πάμπ. Εννοείται με τον Jackie τον μπάρμαν και..(σιγανά) με τις κοπελίτσες (young birds) που προσλαμβάνει κατά καιρούς. Α, και με τον εφημέριο. Τον παρακαλώ να προσεύχεται για όλα τα πλάσματα του θεούλη, όπως τα άλογα. Συγκεκριμένα άλογα, που διαλέγω εγώ.

MG: εε..χμμ..μουσική ακούς καθόλου.
Andy: Ότι μουσική βάζει η πάμπ...

MG
: Φημολογείται ότι ο νυν τραγουδιστής των AC/DC Brian Johnson και ίσως και ο προηγούμενος ο Bon Scott έχει εμπνευστεί την εμφάνισή του από σένα..
Andy: Τι εννοείς?
MG: Το κασκέτο.
Andy: Δεν το ήξερα. Αλλά δεν μου κάνει εντύπωση. Eίμαι πρότυπο. Ακούς Flo?
Flo: (από κουζίνα) Αλοίμονο! Ούτε στον ύπνο του δεν το βγάζει...Και...κοιμάται πολύ. Όσο για το πρότυπο...είμαι πολύ τυχερή.

MG: (γκλουπ) Δε θα ήθελα να σας κουράσω άλλο. Ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη και για
το τσάι.
Flo: Και εμείς ευχαριστούμε. Δυστυχώς δεν ήταν η μαμά μου εδώ να τη γνωρίσεις. Πάω να ετοιμάζω βραδινό.
Andy: (γκριμάτσα απέχθειας..) Και καλά θα κάνεις. Μόλις ξυπνήσω θέλω να φάω......

Αποφάσισα να αφήσω αυτο το αγαπημένο ζευγάρι μόνο του και να γυρίσω πίσω. Άλλωστε δεν μπορεί ο ένας χωρίς την άλλη.....

2 σχόλια:

MikeMous είπε...

"Δεν το ήξερα. Αλλά δεν μου κάνει εντύπωση. Eίμαι πρότυπο. Ακούς Flo?"

Χαχαχα - κορυφαίο!

Μπράβο mafalda , για άλλη μια φορά, εξαιρετική συνέντευξη!

mafalda είπε...

ευχαριστώώώώώ πολύ mike!