Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

Η επιστροφή των Portishead

Μετά από δέκα χρόνια απουσίας οι Portishead επιστρέφουν με καινούργιο δίσκο, ο οποίος θα κυκλοφορήσει όπως ανακοίνωσαν επίσημα στις 14 Απριλίου και θα περιέχει 11 νέα τραγούδια. Ο τίτλος του νέου δίσκου είναι Third αφού άλλωστε αποτελεί και τον τρίτο στη σειρά μετά το «Dummy» (1994) και το «Portishead» (1997) οι οποίοι περιείχαν εξαιρετικά τραγούδια όπως Glory Box, Numb, Roads, Sour Times, Cowboys κ.α.

Οι Portishead κυριάρχησαν στα ‘90s στη μουσική σκηνή του Bristol μαζί με τους Massive Attack και τον Tricky δεν ακολούθησαν όμως την ίδια πορεία με τους Massive Attack και απείχαν από τη δισκογραφία για πολλά χρόνια. Πάντως οι προηγούμενοι δίσκοι τους κατά την μου γνώμη αποτελούν σταθμό στη μουσική, γι’ αυτό το λόγο όλοι οι fans τους αναμένουν τη νέα δουλειά τους με ανυπομονησία και μεγάλες προσδοκίες, ελπίζω να μη μας απογοητεύσουν και να άξιζε η αναμονή.

Το συγκρότημα έχει ήδη ανακοινώσει τις ημερομηνίες της ευρωπαϊκής τους περιοδείας και φυσικά για την Ελλάδα ούτε λόγος, θα αφήσω όμως την γκρίνια μου για τις συναυλίες στην Ελλάδα για μια άλλη φορά.

1 σχόλιο:

Dimi είπε...

αχ σοβαρά? ανυπομονώ!!!