Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Στερεο Νοβα στο party της LIFO - Το λεωφορείο "Νέα Ζωή 705" έκανε άλλη μια στάση...


ενημερώθηκε τη Δευτέρα 08/12 στις 10:30.

10 και κάτι το βράδυ της Παρασκευής 05/12 κι εμείς παλεύουμε στην κίνηση της Πειραιώς. Φτάνουμε στην Πέτρου Ράλλη και τη βρίσκουμε κλειστή. Προσπαθούμε να προσεγγίσουμε το εργοστάσιο "Μπήτρου", αλλά συνέχεια βρίσκουμε μπροστά μας περιπολικά να μας κλείνουν το δρόμο. Μαθαίνουμε εκ των υστέρων ότι γινόταν μια διαδήλωση για καλό σκοπό βέβαια επί της Πέτρου Ράλλη! Ήμαρτον! Τη βραδιά του party της LIFO;;; Τη βραδιά των Στέρεο Νόβα ;;; Ας μας είχαν ενημερώσει τουλάχιστον...

Στις 23:20 περίπου φτάνουμε στο παλιό εργοστάσιο Μπήτρου, το οποίο ήταν πραγματικά πολύ ωραία φτιαγμένο από τη LIFO. Τεράστιος χώρος με αρκετό φωτισμό, καλή - σχετικά - ακουστική και πολύ καλή οργάνωση όσον αφορά όσον αφορά τα bars, τις τουαλέτες κλπ Υποκλείνομαι στην όλη οργάνωση της LIFO, γιατί μιλάμε για party σε κλειστό χώρο με χιλιάδες κόσμου σε αυτό.

Όσο περνούσε η ώρα ο χώρος γέμιζε και άρχιζαν τα μικροσπρωξίματα (γκρρρ...). Στα πλατώ ήταν διάφοροι djs, οι οποίοι επέλεγαν χορευτικές - ηλεκτρονικές μουσικές.

00:35 - Η μουσική χαμηλώνει και τα μάτια μας πέφτουν πάνω στο video που προβαλλόταν. Η λέξη "στέρεο νόβα" και οι εικόνες που μεταλλάσονταν στο background μας γύρισαν πίσω 10 χρόνια και... Τα συναισθήματα ήταν έντονα... Πολύ λίγα λεπτάκια διήρκεσε το video και οι 2 ζαχαροπλάστες Στέρεο Νόβα ήταν στη σκηνή! Πολλές φορές στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί με διάφορες στολές. Χθες επέλεξαν να είναι οι ζαχαροπλάστες του εργοστασίου... Ταίριαζε πολύ νομίζω.

Οι ίδιοι φαινόντουσαν πολύ χαρούμενοι, όπως και όλοι μας άλλωστε. Η ορχηστρική αρχή τους μας προετοίμασε για το λεωφορείο (Νέα Ζωή 705), που ερχόταν στη συνέχεια. Εκεί πρέπει να σας ομολογήσω ότι ανατρίχιασα... Και τη Νεα Ζωή, αλλά και όλα τα τραγούδια τους τα έπαιξαν σε καινούργιες εκτελέσεις - νέα remixes. Η συνέχεια είχε τον Κωνσταντίνο Βήτα να παίρνει το μικρόφωνο και να μας λέει : "Μερικές φορές τις νύχτες περνάς...". Το Πάζλ ήταν στον αέρα κι εμείς απογειωμένοι. Χαμός από τον κόσμο! Παλαμάκια συνέχεια και γενικότερα μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα! Το "Δεν αλλάζω τα ηχεία μου" μας γέμισε ωραίες μελωδίες και το "Μικρό αγόρι" που ήρθε στη συνέχεια μάλλον αποτελείωσε τον κόσμο και ίσως ήταν η πιο δυνατή στιγμή της βραδιάς. Με αυτό το κομμάτι κι άλλο ένα ορχηστρικό, 45 λεπτά αφ' ότου ξεκίνησαν, μας αποχαιρέτησαν. Με μιας επικράτησε πανικός - ρυθμικά χειροκροτήματα - "κι άλλο, κι άλλο".

Σε λίγα λεπτάκια, οι 2 Στέρεο Νόβα ξαναβγαίνουν στη σκηνή καταχειροκροτούμενοι. Ο Μιχάλης Δέλτα λέει στο μικρόφωνο : "Παιδιά, δεν έχουμε άλλα τραγούδια, οπότε θα ξαναπαίξουμε 2". Δεν τον πιστέψαμε βέβαια... Όμως έλεγε την αλήθεια, μιας και για πάνω από 10 λεπτά έπαιξαν ξανά το "Νέα Ζωή 705" και το "Μικρό αγόρι". Ο κόσμος δε σταμάτησε να χορεύει και να χειροκροτά, αλλά μάλλον η επανεκτέλεση των 2 κομματιών ήταν άστοχη για εμάς. Αυτή ήταν η κοινή διαπίστωση και των 3 συντακτών του "mix grill", που ήταν χθες στο live των Στέρεο Νόβα. Μετά το "Μικρό Αγόρι" μας καληνυχτούν και η μουσική του Η. Φραγκούλη αρχίζει να μπαίνει σιγά, σιγά...

Κακά τα ψέματα, χθες βράδυ παρακολουθήσαμε ένα από τα συναυλιακά highlights της χρονιάς! Οι Στέρεο Νόβα όσο κι αν έχουν διαλυθεί 11 χρόνια, διαθέτουν μουσικές που ακόμη και σήμερα παραμένουν φρέσκες στα δικά μου αυτιά. Το λεωφορείο τους έκανε μια στάση χθες στο party της LIFO και ελπίζω πραγματικά να μην αποσυρθεί ξανά στο αμαξοστάσιο, αλλά να ξαναμπει σε νέο δρομολόγιο...

LIFO, Χρόνια σου Πολλά και σε ευχαριστούμε!

videos από τη χθεσινή βραδιά (προστέθηκε το "Παζλ στον αέρα")

το ευχαριστήριο video των σν,
το οποίο δημοσίευσε ο Μιχάλης Δέλτα στο YouTube.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά πριν γράψουμε κάτι ας σκεφτόμαστε λίγο πρώτα. Το κλείσιμο της Π. Ράλη έγινε σε ένδειξη αλλυλεγγύης στους 15 μετανάστες από διάφορες χώρες της Αφρικής που από την Τρίτη 11 Νοέμβρη έχουν ξεκινήσει την απεργία πείνας στα Χανιά και οι οποίοι ζητούν να τους χορηγηθεί άδεια παραμονής για να ζουν νόμιμα στην Ελλάδα. Για όσους δεν ξέρουν εκεί βρίσκεται ο χώρος κράτησης μεταναστών.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=932758 δα

gbal είπε...

Σε ευχαριστούμε πολύ φίλε μου για την ενημέρωση. Δε διαφωνώ προσωπικά για το κλείσιμο του δρόμου για αυτό το σκοπό. Απλά, κι εμείς, αλλά και πολύς άλλος κόσμος δεν το ήξερε με αποτέλεσμα να γυρνάει όλη την Αθήνα, για να φτάσει στο χώρο του party.

george είπε...

Κατά την άποψη μου το χθεσινό ήταν καλό αλλά λίγο για τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει.Η ιδέα καταπληκτική, ο χώρος και το στήσιμο άψογα, αλλά όταν φέρνεις τους Stereo Nova μετά από τόσα χρόνια έστω και για ένα βράδυ ή φροντίζεις να έρθουν για τα καλά, να γεμίσουν δηλαδή τη βραδυά ή προειδοποιείς αυτούς που θα έρθουν ότι απλά οι Nova θα δώσουν ένα παρόν.
Ποιός, εκτός από τους διοργανωτές βέβαια και τους ίδιους τους Nova ήξεραν ότι θα είναι στη σκηνή μόνο για 45 λεπτά και ούτε?
Το χειρότερο όμως για μένα προήλθε από εκεί που δε το περίμενα.Το κόσμο.Στη πλειοψηφία του ήταν ..σούπα.Οι περισσότεροι μου φάνηκε ότι ήταν εκεί απλά επειδή το event ήταν μεγάλο και όχι επείδη ήταν ιδιαίτερα σχετικοί με τη μουσική των Nova.Εκνευριστικά πολλές photo και videos αντί για χορό.Υπήρχαν βέβαια εδώ και εκεί κάποιες νησίδες ενέργειας αλλά πολύ μακράν της απαιτούμενης κρίσιμης μάζας για να υπάρξει σχάση.
Αρκετή διάθεση στους λίγες εκατοντάδες που στέκονταν μπροστά στους Β και Δ αλλά ήταν πολύ στριμωγμένοι, πολύ ποτό στους πίσω οι οποίοι απλά ατένιζαν σαν να μην έχουν ξαναβρεθεί σε dj night..και μάλλον έτσι ήταν.
Γενικά η πλειοψηφία του κόσμου εκεί πέρα μου έδωσε την εντύπωση των ασχέτων με τη φάση.Ότι ήταν άτομα τα οποία σίγουρα δε θα βρίσκονταν εκεί αν το event το είχε ένας διοργανωτής συναυλιών ή ένα club και υπήρχε εισιτήριο.Τότε (δυστυχώς) θα είχαν πάει μόνο όσοι θα ήθελαν πραγματικά να δουν αλλά κυρίως να ακούσουν τους Nova.
Για όσα λέω κρατάω μόνο μια επιφύλαξη.Μπορεί και να αδικώ ίσως τη πλειοψηφία των όσων ήρθαν χθες διότι η παρουσία των Nova ήταν σύντομη και δεν πρόλαβε ο κόσμος να ζεσταθεί....αν και οι εκφράσεις και η όλη παρουσία των περισσοτέρων δεν με έπειθαν ότι ήταν έτοιμοι για πολλά περισσότερα.
Για τη παρουσία των Β και Δ δε μπορεί κανείς να πει πολλά διότι ήταν μικρή.Τα remixes που είχαν κάνει μου άρεσαν και μένα πολύ.Ο Β έδειχνε να έχει διάθεση αλλά ταυτόχρονα μου φάνηκε κάπως κουρασμένος.
Η βραδυά γενικά παίρνει θετικό πρόσημο και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους της LIFO για την ιδέα και το όλο στήσιμο.
Με άριστα το 10 παίρνει για μένα 7 μόνο όμως σαν event βγάζοντας έξω τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η επανένωση των Stereo Nova έστω και για ένα βράδυ.Αν βάλουμε και αυτές μέσα τότε σίγουρα πρέπει να ξανάρθει στην επόμενη εξεταστική.

gbal είπε...

Γιώργο, η αλήθεια είναι ότι οι διοργανωτές είχαν ενημερώσει τον κόσμο ότι οι Στέρεο Νόβα θα έπαιζαν 40-45 λεπτά περίπου. Αυτό έχει γραφτεί και στο site της Lifo, το blog του M.Hulot και το "mix grill" βεβαια. Μπορεί να μη μας άρεσε αυτό (και συμφωνώ μαζί σου ότι θα ήθελα ένα ολοκληρωμένο live toυς), αλλά το ξέραμε... Όπως όμως γράφω και στο άρθρο αυτό, μακάρι να υπάρχει συνέχεια από Στέρεο Νόβα...

Σε ευχαριστούμε που μπήκες στον κόπο να γράψεις την άποψη σου...

LEONIDAS FROM CARAVEL είπε...

Ο χώρος ταίριαζε απόλυτα στους Στέρεο Νόβα. Πολλά συγχαρητήρια στη Lifo για την άψογη διοργάνωσή της.

Όλοι θα θέλαμε ένα μεγαλύτερο set, αλλά νομίζω ότι η αγάπη μας με το συγκρότημα την προηγούμενη Παρασκευή ήταν αμφίδρομη περισσότερο από ποτέ. Ο Κωνσταντίνος και ο Μιχάλης σαν να ήθελαν την επιβεβαίωση της λατρείας του αθηναϊκού, και όχι μόνο, κοινού προς τα πρόσωπά τους. Έτσι και αυτοί μας τόνισαν ότι μας αγαπανε πολύ.

Προσωπικά ένιωσα ότι ο χρόνος δεν έχει κυλήσει καθόλου από εκείνα τα live τους στο Ρόδον. Απλά αυτήν την φορά δεν είχε κλείσει η Μάρνη, αλλά η Π. Ράλλη!

Ανώνυμος είπε...

Είχε ανακοινωθεί οτι θα ήταν για 3 κομμάτια (κάπου το χα διαβάσει..)
Απ οτι διάβασα πάνω.. παιξαν λιγο ακόμη. Αυτός ήταν ο αρχικός λόγος που δεν πήγα. Τώρα βέβαια το "ψιλομετάνιωσα" :P Ανατρίχιασα όταν διάβαζα τη ροή και όταν έφτασε στο Πάζλ ήταν σα να το ακούω.. ααχχ...
Μακάρι και ελπίζω σε ένα ολοκληρωμενο live απο ΣΝ. Ελπίζω να διαβάζουν τα παραπάνω αλλα και να το ένιωσαν αφού αποχώρησαν απο τι σκηνή οτι χρειάζεται κι αλλο.
:cheers:
:viva la resistance: