Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Τα καλούδια της ώρας - 0841


(1) Οι Coldplay κυκλοφορούν στις 19 Νοεμβρίου ένα νέο EP με τίτλο "Prospekt's March", το οποίο περιέχει 6 καινούργια κομμάτια, ένα remix του "Lovers in Japan" και μια super συνεργασία τους με τον Jay-Z στο "Lost!", που βρίσκεται στο τελευταίο τους album "Viva la Vida or Death and all his friends". Ακούστε τη νέα εκτέλεση του "Lost!" εδώ.

(2) Οι U2 επανακυκλοφορούν το "Under a Blood red sky", το οποίο περιέχει ζωντανές εκτελέσεις διάφορων κομματιών τους από τη "War" περιοδεία τους το 1983. Ένα από τα highlights είναι η εκτέλεση του "Sunday Bloody Sunday" στο "Red Rocks" στο Colorado των Η.Π.Α. Δείτε την στο video της στήλης παρακάτω.

(3) Το νέο album του Jay-Z "The Blueprint 3" κυκλοφορεί στις 2 Δεκεμβρίου. Ένα από τα τραγούδια που έχουν επιβεβαιωθεί είναι το "Swagga like us", το οποίο βασίζεται σε φωνητικά της M.I.A. από το "Paper Plans" του τελευταίου της δίσκου και περιέχει ακόμη τις φωνές των Jay-Z, Kanye West, Lil Wayne & T.I. Το τραγούδι περιέχεται επίσης στο νέο δίσκο του T.I. "Paper Trails", το οποίο είναι στην κορυφή του Billboard των Η.Π.Α. Δείτε το στο video της στήλης παρακάτω και εδώ.

(4) Η Bjork κυκλοφορεί στις 20 Οκτωβρίου ένα νέο single ("Nattura"), αφιερωμένο στην προστασία του περιβάλλοντος της Ισλανδίας. Στο κομμάτι λέγεται (δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη) ότι κάνει δεύτερα φωνητικά ο Thom Yorke. Δείτε το στο video της στήλης παρακάτω και εδώ.

(5) Οι Killers παρουσίασαν το artwork του νέου τους δίσκου "Day & Age", όπως μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

(6) Οι "Chemical Brothers" παρουσιάζουν στο YouTube το video που δημιουργήθηκε για το νέο τραγούδι τους "Midnight Madness", ως σύνθεση όλων όσων έστειλαν οι fans του συγκροτήματος, παρουσιάζοντας το τι κάνουν τα μεσάνυχτα στη χώρα τους. Για να δημιουργηθεί το video χρησιμοποιήθηκε το "Google Earth" και κατά τη γνώμη μου το όλο project είναι από τα πιο ξεχωριστά που έχουν γίνει από συγκρότημα - καλλιτέχνη. Δείτε το video εδώ και το "Google Earth project" εδώ.

(7) Μπείτε στη σελίδα του John Digweed στην Ενότητα "radio" και ακούστε τα sets του σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά τον κόσμο. Η Ελλαδίτσα μας δεν υπάρχει προς το παρόν, αλλά βλέπουμε την Κύπρο και τη "Μακεδονία" (!!!) Γιατί ρε Johny;;; Γιατί τα κάνεις αυτά τα λάθη και μας στενοχωρείς ;;;

(8) Δείτε unplugged ζωντανή εκτέλεση του "Back in Black" καθώς και άλλες εκτελέσεις κομματιών της Amy Whinehouse. Δείτε τις εδώ στην ενότητα "Sessions".



5 σχόλια:

MikeMous είπε...

Δεν μ'αρέσει καθόλου αυτή η εκδοχή του Lost! με τον Jay-Z. Νομίζω ότι έχει "ξεφύγει" ο Martin ....

gbal είπε...

Είναι σίγουρα διαφορετικό Mike. Πάντως, εμένα μου αρέσει να δοκιμάζουν πράγματα οι καλλιτέχνες έστω και με άλλους μουσικούς, που δεν έχουν σχέση με αυτούς. Προσωπικά, το βλέπω αρκετά ενδιαφέρον, αλλά γούστα είναι αυτά... :)

Ανώνυμος είπε...

Εμένα πάλι το Nattura της Bjork δε μου άρεσε καθόλου όμως...ότι να ναι μου φαινεται...Αν ειναι να προστατευθεί το περιβάλλον της Ισλανδίας από τέτοια φάλτσα, τότε καλύτερα να καταστραφεί :-P

gbal είπε...

Γενικότερα, είναι πεσμένη η Bjork εδώ και χρόνια. Συμφωνώ μαζί σου Πάνο.

LEONIDAS FROM CARAVEL είπε...

Σας αρέσει ή όχι η Bjork τώρα, ο gbal έχει κάνει φοβερή δουλειά! (γλύψιμο)

Επιπλέον μου αρέσει γιατί η φωνή του είναι περισσότερο rock από το ραδιόφωνο. Άντε gbal και σε τηλεοπτική εκπομπή του Metal Hammer!