Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

The Good, the Bad & the Queen - 09 - 15/10/2008





Περί μουσικής

Νότα : Ελπίζω οι Thievery Coorporation να μην μας απογοητεύσουν και να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες μας.

Leonidas from Caravel : Οι Kaiser Chiefs μπορεί δισκογραφικά να έχουν μείνει στάσιμοι, αλλά στο Καλλιμάρμαρο απέδειξαν ότι στη σκηνή είναι από τα πιο «ζωντανά» και ενεργητικά Βρετανικά συγκροτήματα που έχουν περάσει ποτέ από τη χώρα μας!

Ευγενία : Οι καινούριες κυκλοφορίες. Μπορεί να μην είμαι και η πιο ενημερωμένη για τα νέα τραγούδια αλλά μου αρέσει που παίζονται σιγά-σιγά "φρέσκα προϊόντα". Μου αρέσει, επίσης, που και το μαγαζί -το mixgrill, ντε-δεν επαναπαύεται στις "δάφνες" του και αγωνιά για νέες ιδέες και εφαρμογές. Να μας ζήσει ο αρχισυντάκτης!

Στέλλα : Οι Devotchka! Έρχεσαι στη δουλειά με νεύρα, τους βάζεις να παίζουν στο pc κι όλα φαίνονται καλύτερα.

Ευγενία : Η νοσταλγική διάθεση που προκαλείται διαβάζοντας τα post για τη δεκαετία του '90. Καλό είναι να θυμάσαι. Άσε που όταν τα θυμάσαι (δηλαδή έχουν περάσει πια στη σφαίρα της μνήμης) γίνονται όλα μαγικά, στρογγυλεμένα, γλυκά και αέρινα. Ούτε σκοτούρες θυμάσαι, ούτε ζόρια, ούτε αφραγκιές (είχες και τότε μετοχές;). Και συγκρατείς μόνο την αλήθεια (α-λήθεια=ό,τι δεν ξεχνιέται). Θυμάσαι μόνο τον Cobain, τις Τρύπες και το Σιδηρόπουλο και ξεχνάς το Notis Sfakianakis, την Άντζελα Δημητρίου και την Καιτούλα τη Γαρμπή που άκουγες μικρή. Ναι, για σένα λέω...

Νότα : Υπάρχει κάποιος στο mix grill ο οποίος είναι αφανής ήρωας. Δεν έχει μιλήσει ποτέ αλλά μας προσφέρει γενναιόδωρα πολύ μουσική!!!!!!(πολλά downloads) Ούτε ο αρχισυντάκτης δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του και νομίζω ότι είναι καιρός να αναγνωριστεί το έργο του και να μιλήσει! Φάντασμα mouha έβγα έξω και αποκαλύψου!


Περί ανέμων και υδάτων


halias : Τα μαύρα μεσάνυχτα που ξαναγύρισαν με το γνωστό στιλ και ψαγμένα ακόμα και στη μουσική. Το καλύτερο μου.

Στέλλα : Η νέα ταινία του Woody Allen Vicky Christina Barcelona, από σήμερα στους κινηματογράφους. Περιμένω ότι θα είναι πολύ καλή, αλλά ακόμα κι αν δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, τουλάχιστον θα μας θυμισει τη Βαρκελώνη κι αυτό από μόνο του είναι πολύ!!

Στέλλα : Συνεχίζεται για δεύτερη σαιζόν η παράσταση Από δω και πέρα μόνο χάπι εντ, βασισμένη στο απίστευτο Breakfast at Tiffany's, στο θέατρο ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ, έως 26/11. Το χάσαμε πέρυσι, αλλά φέτος το έχουμε σίγουρο...

gkamp : Το οτι λόγω ίωσης έμεινα μέσα 3 μέρες. Είναι απίστευτο το πόσα πράγματα ξανασκέφτεσαι μακρυά απο τη ζούρλα της καθημερινότητας! Η Ευγενία με το πολύ εύστοχο GOOD-BAD-QUEEN της!! Keep on rockin' da mixgrill!







Περί μουσικής

Leonidas from Caravel : Οι παρείσακτοι στο Καλλιμάρμαρο την προηγούμενη Κυριακή στη συναυλία των R.E.M.. Είναι κρίμα να φεύγεις στη μέση μιας τέτοιας συναυλίας…

Ευγενία : Τα κουρέλια που γεμίζουν τις ώρες στους ραδιοφωνικούς σταθμούς μαζικής και εκτεταμένης ακρόασης. Τις περισσότερες φορές αυτά που παίζουν ως "χαλί" σε δημοσιογραφικές εκπομπές είναι κλάσεις ανώτερα ακούσματα. Έτσι και μπεις και σε κανά ταξί και πέσεις στην κίνηση, κλάφ'τα!

gkamp : Το censored clip του Benny Benassi, "Who's your Daddy". Καλό το κομματάκι αδερφέ, αλλά σίγουρα, αν θέλω να δώ πισινάκια και στηθάκια, θα αποτανθώ σε άλλο site, χωρίς να περιμένω το buffering να ολοκληρώσει. Εκτός αν θεωρείς οτι το κομματάκι δεν μπορεί να σταθεί αλλιώς, πράγμα το οποίο μπορεί και να συμβαίνει...

halias : Το τραγούδι ¨ντου¨ , αν το ακούσω άλλη μια φορά θα φλιπάρω. Ήδη τα άκουσε μαθητής για το συγκεκριμένο , ας πούμε, τραγούδι .





Benny Benassi - "Who's your Daddy"

Περί ανέμων και υδάτων

Ευγενία : Οι τελευταίοι στον πλανήτη που θα εφαρμόσουν τη νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους είναι οι Έλληνες-Βορειοαφρικανοί! Έλεος! Δεν υπάρχει ούτε μια τράπεζα, ούτε μια υπηρεσία, ούτε ένα ταμείο που να τηρείται η απαγόρευση και να μην ντουμανιάζεις περιμένοντας να εξυπηρετηθείς; Ζιμπάμπουε και πάλι Ζιμπάμπουε.

halias : Η πρωινή γυμναστική (αν ήσουν αγύμναστος ) . Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από πιασμένο κωλομέρι (συγχωρήστε τα γαλλικά μου) . Ούτε να περπατήσεις , ούτε να κάτσεις μπορείς και αναγκαστικά κοιμάσαι πλάγια. Δράμα.

Ευγενία : Τα talent shows (βλ. X factor-ή μάλλον μη βλ.) για άλλη μια φορά επισκέπτονται την ελληνική τηλεόραση με όχημα τη μουσική και θύμα την ψυχική μας ισορροπία. Σε ελεύθερη χώρα ζούμε, ας δει ο καθένας τι παρατράγουδο είναι. Είναι, όμως, άσχημα, δεν είναι;





Περί μουσικής

Ευγενία : Πρέπει να παραδεχτώ ενώπιον όλων ότι έκανα λάθος στην εκτίμησή μου για τη δωρεάν συναυλία των R.E.M. και δεν πήγα επειδή φοβήθηκα ότι θα είναι εντελώς χύμα και θα εκνευριστώ. Αφιερωμένο στον gBal.

halias : Η συναυλία των REM που είναι πρότυπο ( free , με φοβερό συγκρότημα και βιντεο στο mixgrill για όσους σαν και μένα δεν πιάνουν mtv) και μακάρι να γινόντουσαν συναυλίες έτσι όλο το καλοκαίρι . Κρίμα που δεν μπορούσα να πάω και εγώ. Ντροπή σου Ευγενία.

gbal : Ελπίζω πραγματικά το ερχόμενο Σάββατο στο Θέατρο Βράχων οι Thievery Corporation να είναι όπως ήταν εκείνο το βράδυ του Ιούλη στο Θέατρο του Λυκαβηττού 2 χρόνια πριν.

Νότα : Είναι φοβερό να έχεις κάποιον ο οποίος ακούει όλες τις καινούργιες κυκλοφορίες και ξεχωρίζει τα καλύτερα. Ευχαριστώ πολύ τον gbal που ανακάλυψε τους Glasvegas αφού το album τους είναι καταπληκτικό.

Περί ανέμων και υδάτων

gkamp : Αντίδραση πιλότου PIPER CRAFT των εσωτερικών δια-Αμαζονιακών Γραμμών της Βενεζουέλας, στην (εν πτήσει) παρατήρηση φίλου-τουρίστα, οτι "κύριε, η αεροστεγής πόρτα κουνάει κι έχει 'τζόγο'... ": "Ε, συμβαίνει αυτό στα 1000 πόδια, amigo..." ... ΘΕΟΣ!

Ευγενία : Να ακούς μουσική με το κινητό, με το φορητό, με το φλασάκι και με ό,τι άλλο θες, ενώ όλα γύρω σου είναι σε ακινησία λόγω "κίνησης". Άμα έχεις μαζί σου και κανά βιβλίο, από αυτά που έχει διαβάσει και η Στέλλα, και ρίξεις και μια ματιά, είσαι αφεντικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: