Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Kings of Leon – Only by the night : On fire!!!



Το συγκρότημα : Kings of Leon
Το ύφος μουσικής : rock
Ο δίσκος : Only by the night (19/09/2008)
Τa singles : “Sex on fire”, “Use Somebody
Ξεχωρίζουν : “Closer”, “Be Somebody”, “Manhattan”, “Revelry”, “Notion”.


Χαρακτηριστικά του δίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2007, λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του "Because of the Times”, ο Caleb Followill – βασικός τραγουδιστής των “Kings of Leon” – έλεγε στο NME ότι το συγκρότημα είχε ήδη αρχίσει να δουλεύει για το 4ο του album. Μωρέ μπράβο... Τόσο γρήγορα! Ακριβώς ένα χρόνο μετά, τα 3 αδέρφια και ο ξάδερφος τους θα πρέπει να είναι πολύ περήφανοι για το τελικό αποτέλεσμα.

Στις 19 του Σεπτέμβρη λοιπόν κυκλοφορεί το “Only by the night”, το οποίο σκαρφαλώνει στην κορυφή του UK Chart, έχοντας ήδη το 1ο single του “Sex on fire” για άλλες 2 εβδομάδες πιο πριν στο Νο 1. Στο Billboard έφτασε στο Νο 5, ακόμη κι αν η καταγωγή των «Βασιλιάδων» είναι από το Tennessee των Η.Π.Α. Ουδείς αναγνωρίζεται στον τόπο του λοιπόν... Οι κριτικές των μουσικών εντύπων ποικίλουν και κάποιες δίνουν πολλούς πόντους στο “Only by the night” (Q, Spin, NME) κι άλλοι το θάβουν (Pitchfork, Pop Matters). Ποια είναι η γνώμη του υπογράφοντα όμως ; Για πάμε :

Ο δίσκος τι λέει :

Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση σε όλο το album είναι το επίπεδό του. Υπάρχουν δίσκοι που περιέχουν 4-5 πολύ καλά κομμάτια και όλα τα υπόλοιπα κινούνται στη μετριότητα. Όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω στην επιμέρους βαθμολογία των τραγουδιών, τα 11 κομμάτια του “Only by the night” είναι κατά τη γνώμη μου από «πολύ καλά» έως «εξαιρετικά». Όλο το album μου θυμίζει το "Boys and Girls in America" των Hold Steady το 2006, το οποίο ρόκαρε πολύ και ήταν πολύ καλά δεμένο, με στοιβαρό – ξεκάθαρο μουσικό στίγμα. Το “Sex on Fire” επιβεβαιώνει τον κανόνα, που λέει ότι ένα καλό δισκάκι περιέχει ένα super single και επιπλέον βάζει υποψηφιότητα για ένα από τα rock singles της χρονιάς. Το “Use Somebody” ακολουθεί πολύ κοντά και τα “Be Somebody”, “Revelry”, “Closer”, “Manhattan”, “Notion” ξεχωρίζουν μέσα σε έναν από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς.

Τα αστέρια :

01 Closer (****,*)
02 Crawl (****)
03 Sex on fire (*****)
04 Use Somebody (*****)
05 Manhattan (****,*)
06 Revelry (****,*)
07 17 (****,*)
08 Notion (****,*)
09 I want you (****)
10 Be Somebody (*****)
11 Cold Desert (****)

Το νουμεράκι μας : 9/10

Η αποδοχή του δίσκου από τα μουσικά έντυπα και οι κριτικές του κινούνται σε διαφορετικά επίπεδα, όπως θα δείτε και παρακάτω :

Κριτικές Δίσκου : Q (4/5) NME (7/10) Pitchfork (3,8/10), Rolling Stone (3/5), The Times (3/5).

Δεν υπάρχουν σχόλια: