Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Οι Thievery Corporation στην Αθήνα : Revolution is the Solution


Κάθε συναυλία των Thievery Corporation είναι μια ξεχωριστή εμπειρία που χαίρεσαι να την απολαμβάνεις. Σάββατο 11 Οκτωβρίου, το θέατρο Βράχων ήταν γεμάτο (sold out) και η συναυλία ξεκίνησε φυσικά με το Sound the Alarm από τον τελευταίο τους δίσκο. Πάνω όμως που αρχίζαμε να ζεσταινόμαστε, καθότι είχε πολύ κρύο και φύσαγε δαιμονισμένα, στο δεύτερο τραγούδι ο ήχος πέφτει και εμείς παγώνουμε. Το μυαλό μας πάει στην προηγούμενη συναυλία τους η οποία ήταν να γίνει πάλι στο ίδιο χώρο αλλά αναβλήθηκε λόγω βροχής και τελικά έγινε μετά από ένα μήνα στο Λυκαββητό. Τέτοια γκαντεμιά ; Παρόλα αυτά οι Thievery συνέχιζαν να παίζουν «unplugged», η χορεύτρια λικνιζόταν σε oriental ρυθμούς και ο κόσμος χειροκροτούσε στο ρυθμό. Ο ήχος επιστρέφει αλλά υπάρχουν προβλήματα και στα επόμενα 3-4 τραγούδια όπου τα φωνητικά δεν ακούγονταν καλά.

Στη σκηνή γινόταν ένα πάρτι με τους ΕΝΝΕΑ μουσικούς, τις 4 τραγουδίστριες, και φυσικά τους μοναδικούς και ανεπανάληπτους ROOTS οι οποίοι δε σταμάτησαν να χορεύουν και να ξεσηκώνουν τον κόσμο με τα πολιτικά τους συνθήματα για την οικονομική κρίση (Revolution is the Solution).

Το set list περιείχε πολλά παλιά, αλλά και νέα κομμάτια του ντουέτου από την Washington. Πιο συγκεκριμένα, οι κορυφαίες στιγμές της βραδιάς ήταν στο "Warning Shots" και το "Exilo" (A baba yeeeee) και ακόμη ξεχωρίσαμε τα : "Assault on Babylon", "The heart is a lonely hunter", "The Richest man in babylon", "Revolution Solution", από τα παλιά και τα "The Forgotten people" και "Sweet Tides" από το "Radio Retaliation".


Ξαφνικά μαζί με τους Roots ανέβηκαν στην σκηνή γύρω στις 20 κοπέλες που φαντάζομαι ότι είναι groupies που συνοδεύουν το συγκρότημα στην περιοδεία τους και χόρευαν μαζί με τον κόσμο. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις καλλιτέχνες και μουσικούς που πραγματικά χαίρονται και διασκεδάζουν πάνω στην σκηνή γιατί αυτό το μεταδίδουν στον κόσμο και νιώθεις ότι δεν έχουν έρθει απλά και μόνο για τα χρήματα ή για αρπαχτή, πράγμα που έχει συμβεί πολλές φορές στην Ελλάδα. Αντίθετα, αμφιβάλλω αν οι πολυπληθείς Thievery έβγαλαν αρκετά χρήματα για να καλύψουν τα αεροπορικά τους εισιτήρια, όταν το εισιτήριο της συναυλίας είναι 40 ευρώ και γίνεται σε ένα σχετικά μικρό χώρο?

Κατά τη γνώμη μου πάντως το live ήταν φοβερό αλλά νομίζω ότι έλειπε η μαγεία που υπήρχε στο Λυκαβητtό. Ίσως αυτό οφείλεται στο κρύο, αλλά και την επιλογή και τη σειρά των τραγουδιών αφού τις στιγμές που μας ανέβαζαν, μετά μας έριχναν προσωρινά.






Οι Thievery Corporation στο Θέατρο Βράχων

1 σχόλιο:

MikeMous είπε...

Revolution Solution λοιπόν το σύνθημα....μπράβο τους....Το δαγκώσατε απο το κρυο απο ότι κατάλαβα ε;