Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

The Good, the Bad & the Queen - 16 - 22/10/2008





Περί μουσικής

MikeMous : Το "Ελα" της Ελ. Ζουγανέλη. Μια ακόμα απόδειξη ότι τα τέκνα των καλλιτεχνών μπορούν πολλές φορές να είναι επάξιοι διάδοχοι των γονέων. Το ομώνυμο κομμάτι έχει "κολλήσει" στο CD του αυτοκινήτου μου.

MikeMous : Το νεο LP "Ode to J. Smith" των Travis. Μπορεί να μην είναι στα επίπεδα των προηγούμενων αλλά αυτή η μπάντα εξακολουθεί να δημιουργεί μουσική με απλές φόρμες και αρκετή φαντασία και να είναι μια από τις αγαπημένες μου.

Περί ανέμων και υδάτων


mafalda : Τα φεστιβάλ-εκδηλώσεις για τους κομικσόφιλους. Απονομή βραβείων και έκθεση των έργων του 8ου διαγωνισμού κόμικς του "9" της Ελευθεροτυπίας στη γκαλερί ΑΚΤΟ στο Ψυρρή από 2-12/10. Δυστυχώς δεν κατάφερα να πάω αλλά απόλαυσα κάποια έργα της νέας γενιάς ταλέντων σε 2 προηγούμενα τεύχη του 9. Συγχαρητήρια παιδιά, είμαι φανατική αναγνώστρια κόμικς πολλά χρόνια. Μας αποδείξατε ότι και έμπνευση έχετε και περνάτε και τα σωστά μηνύματα.Το 13ο φεστιβάλ Βαβέλ τελικά βρήκε το χορηγό του (ΥΠΠΟ) και θα μας τιμήσει με την παρουσία του μάλλον αρχές 2009.Με χι(ρ)όνια με καιρούς πάλι δικό μας θα ναι.

Στέλλα : Αν θέλετε να γνωριστείτε με τα κρασιά διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, Κυριακή 19/10 απόγευμα, στην Αίγλη του Ζαππείου, με ελεύθερη είσοδο και ωραίες μουσικές. Το ακούσαμε στον ΕΝ ΛΕΥΚΩ και φαίνεται πολύ καλή ιδέα για φθινοπωρινό Κυριακάτικο απόγευμα.

MikeMous : Το Αττικό Μετρό. Είχα καιρό να το χρησιμοποιήσω λόγω απουσίας στο εξωτερικό και η σύγκριση μόνο με τη βρωμιά που είχα να αντιμετωπίσω καθημερινά εκεί το ανεβάζει σε μια από τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη.

Leonidas from Caravel : Vicky Cristina Barcelona. Η καινούρια ταινία του Woody Alen απευθύνεται στους fans και μη του Woody Alen, σε γυναίκες (βλ. Χ. Μπαρδέμ), σε άντρες (βλ. Σ. Γιόχανσον, Π. Κρουζ), σε όσους λατρεύουν τη Βαρκελώνη, σε όλους όσους θέλουν να περάσουν ωραία για δύο ώρες με μια comedy!

halias : Η εθνική που έτσι ή αλλιώς μας ανεβάζει.

gkamp : Το ότι παρά τα όσα χρηματοοικονομικά σκαμπανεβάσματα συμβαίνουν, εμείς επιμένουμε στην αισιοδοξία, και στα όνειρα.

MikeMous : Ο ποδηλατικός γύρος την περασμένη Κυριακή και οι φωνές χιλιάδων ανθρώπων για ποδηλατόδρομους που "χτύπησαν καμπανάκια" στις ειδήσεις.

Ευγενία : Συνδέθηκαν-επιτέλους-τα ηχεία στο σπίτι και άκουσα λίγη μουσική. Θέλει και η μουσική την ποιότητά της, θέλει τα ηχεία της, θέλει...





Περί μουσικής

MikeMous : Το Death Magnetic των Metallica. Νομίζω ότι παίζουν πλέον για τα "ένσημα" και μόνο.

Ευγενία : Η απευθείας ανάθεση του τραγουδιού της "Εβροβίζιον" για το 2009 στο Sakis από την κρατικοδίαιτη ΕΡΤ, στα μέσα του Οκτώβρη του 2008. Ήταν η μόνη έννοια που είχε η ΕΡΤ για την έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν; Κατά τ' άλλα, καλά; Και ποιός θα την παρουσιάσει; Α, αυτόν γιατί δεν τον έχουνε κλείσει από τώρα για να προσφέρει στο έθνος;

Περί ανέμων και υδάτων

Ευγενία : Ο φετινός Λαζόπουλος. Έλλειψη έμπνευσης. Έπρεπε να το είχε σταματήσει πέρσι. Τώρα τραβιέται τσάμπα. Μόνο με την Ανθούλα γελάς και αυτό πόσο νομίζεις ότι θα κρατήσει;

halias : Οι αμερικάνικες εκλογές . Κάθε μέρα μαθαίνουμε γκάλοπ , ατάκες και στρατηγικές . Καταλαβαίνω το ενδιαφέρον για τον πλανητάρχη αλλά εν μέσω (οικονομικών) κρίσεων , σκανδάλων και εσωτερικών θεμάτων έχει καταντήσει : όχι άλλο κάρβουνο(ντιμπέϊτ). Μόνο δείτε πως θα ασχοληθούν την Πέμπτη με το τρίτο ντιμπέϊτ. Και μένουν και τρεις βδομάδες.

Ευγενία : Οι αφίσες των νυχτερινών μαγαζιών (βλ. μπουζούκια, μουσικές σκηνές κλπ) στους δρόμους. Πολύ κακό για το τίποτα. Όποιος θέλει να έρθει να σας δει, θα μάθει και πού παίζετε και με ποιόν παίζετε, αφού είστε όλη μέρα στις τηλεοράσεις, στα ραδιόφωνα, στα περιοδικά και εμφανίζεστε και για όλο το χειμώνα. Δε σας χάνει, μη φοβάστε. Τους δρόμους γιατί τους κάνετε τόσο κακόγουστους; Ήταν που ήταν, ήρθαν και απόγιναν. Άσε την ανύπαρκτη ευαισθησία για το διπλανό σας, όσον αφορά τη μόλυνση που προκαλείτε με τους τόνους χαρτιού που βρομίζουν την πόλη, και δες μόνο το αισθητικό αποτέλεσμα. Αλλά από την άλλη τι σας νοιάζει η βρώμα; Εσείς δε μένετε εκεί.

mafalda : Το στοίχημα που έβαλε ένας αμερικάνος (μα τι πίνουν?) ύψους $2,000,000 (παρακαλώ) ότι θα εμφανιστούν εξωγήινοι στις 14/10 και ότι θα το επιβεβαίωνε και ο Μπους. Αυτό το στοίχημα θα ήταν άκυρο στην Ελλάδα. Έχουμε ήδη γεμίσει UFO.

Στέλλα : Οι μισοί δρόμοι του κάτω Χαλανδρίου δεν έχουν πεζοδρόμιο, έτσι το πρωινό μου περπάτημα μέχρι τη δουλειά έχει εξελιχθεί σε extreme sport - και δεν υπερβάλλω!

Leonidas from Caravel : Για το δημοσιογράφο αθλητικού ραδιοφώνου που αναρωτιόταν αν το "Stop" το ερμηνεύει η Patti Smith...

mafalda : Η 15/10 είναι ημέρα εορτασμού του "Λευκού Μπαστουνιού" (απαραίτητο εργαλείο καθημερινής μετακίνησης των τυφλών).Μια μέρα, η οποία θα πρέπει να μας ευαισθητοποιήσει και να μας θυμήσει ότι υπάρχουν συνάνθρωποι δίπλα μας που δεν έχουν δει το φως της ημέρας. Στην "Ελλαδάρα" δυστυχώς ένας άνθρωπος με μειωμένη ή ολική πάθηση εξακολουθεί να μην μπορεί να κινηθεί.

gkamp : Ο τζόγος του χρηματιστηρίου. Ένα λάθος, ή μια πισώπλατη μαχαιριά, και καταρρέουν τράπεζες και κράτη, όπως η Ισλανδία... Ο κόσμος που πέφτει θύμα των πιστωτικών υποσχέσεων.

MikeMous : Η έλλειψη πεζοδρομίων, οι δρόμοι με τις λακκούβες, η αναρχία του παρκαρίσματος, όλα αυτά που μας πληγώνουν καθημερινά σε μια πόλη που έγινε ανθρώπινη μόνο για μερικές εβδομάδες τον Αύγουστο του 2004 για τα μάτια του Κόσμου, μεταφορικά και κυριολεκτικά.





Περί μουσικής

halias : Another way to die. Είτε σου αρέσει, είτε όχι ,είναι ενδιαφέρον σαν συνεργασία και σε προετοιμάζει για την καινούργια ταινία του Bond (Quantum of Solace) .

Στέλλα : Το soundtrack του Vicky Christina Barcelona.Te quiero Barcelona...!

anima rerum : Τσεκάρετε τον Larry Gus (www.myspace.com/larrygus). Αν και μου τη σπάει το over-hype που συνοδεύει μερικές φρέσκιες προσπάθειες, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις (όπως και αυτή της Monica) που είναι δικαιοloγημένο. O τύπος, λοιπόν, παίζει live χωρίς pre-recorder parts, και κάθε τι το φτιάχνει ζωντανά εκείνη την στιγμή (thanks to audiomulch). Εντάξει, δεν είναι πρωτότυπο το concept, αλλά ο Λάρυγγας πετυχαίνει ένα refreshingly διασκεδαστικό αποτέλεσμα. Και γουστάρω τρελά τα φωνητικά του! YouTube, MySpace.

Ευγενία : Ένα τραγούδι των Anathema που άκουσα στον "Best" και δεν θυμάμαι πώς το λένε. Κάτι με dreams ήταν και είναι πάρα πολύ καλό. Παρακαλώ να αναζητηθεί από τους αρμοδίους και να προσφερθεί στο κοινό. Over.

MikeMous : Οι εκπομπές των μελών του Mixgrill στο ActiveRadio.gr . Η καλύτερη παρέα (μουσική και όχι μόνο) για όλες και όλους

Περί ανέμων και υδάτων

Ευγενία : Όπως με ενημερώνουν από το κοντρόλ, Έλλην - γνήσιος απόγονος του Σωκράτη - έκανε ανάληψη 100.000 (!!!), για να σιγουρευτεί ότι υπάρχουν, και μετά τα ξανακατέθεσε στην ίδια τράπεζα. Το είδωλο μου :)

mafalda : Η τρομερή διαφήμιση του MTV με το μήνυμα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, που απαγορεύτηκε από τις ΗΠΑ και που έλαβα ηλεκτρονικά. Δείχνει εικόνες από την Αμερική με τους δίδυμους πύργους στο βάθος να καίγονται σε όλες τις περιπτώσεις και 3 εναλλακτικές φωτογραφίες η 1η με μολυσμένο ζητιάνο από AIDS, η 2η ένα παιδάκι που λιμοκτονεί και η 3η έναν άστεγο γέροντα. Και στις 3 περιπτώσεις δίπλα στους πύργους/ανθρώπους υπάρχουν νούμερα με απώλειες ανθρώπων στην περίπτωση των πύργων της τάξης των 2800 στις άλλες περιπτώσεις της τάξης των εκατομμυρίων. Το μήνυμα βασίζεται στο concept (πως το λέτε εσείς) : Ο κόσμος ενωμένος ενάντια στην τρομοκρατία. Θα πρέπει να είναι ενωμένος και ενάντια στο AIDS, Πείνα και Φτώχεια αντίστοιχα. Εγώ θα το συνοψίσω στη φράση του Τζόν Λοκ: "Μη ρωτάς για ποιον χτυπάει η καμπάνα. Χτυπάει για σένα".

gkamp : Οι ευχάριστες αλλαγές στη ζωή μας. Όποιες κι αν είναι αυτές...

Ευγενία : Η γραμμή φάντασμα του λεωφορείου τοπικής γραμμής του Ψυχικού 653. Ανέβηκα στο Ψυχικό και έφτασα μετά από ώρα στην Κηφισίας χωρίς να σταματήσει πουθενά, αφού δεν υπήρχε κανείς στις στάσεις για να ανέβει και κανείς στο λεωφορείο για να κατέβει. Ήμουν η μόνη επιβάτης του λεωφορείου στις 11.30 το πρωί!!! Η γραμμή θεωρώ ότι είναι άγονη και ζητώ την επιδότησή της. Καλά, ακόμα και οι οικιακές βοηθοί στο Ψυχικό με αυτοκίνητο κυκλοφορούν; Ε, ρε φτώχια που σας χρειάζεται...



Vicky Christina Barcelona - trailer

4 σχόλια:

Eugenia είπε...

gBal μου φάνηκε ή δεν έγραψες καθόλου σχόλια αυτή την εβδομάδα;Τι έγινε; Ανησυχώ. Είσαι καλά;

gbal είπε...

Τόπο στα νιάτα...

ψύλλος είπε...

Αφεντικό τι σου συμβαίνει???Πες μας!!!Εμείς θα σε βοηθήσουμε!!!Μπορεί να έχουμε πολλές και μεγάλες κοινωνικό-οικονομικές διαφορές αλλά θέλουμε να ακούμε τις απόψεις σου,άσχετα αν όταν σε διαβάζουμε, θέλουμε να φάμε τα νύχια μας και να σκίσουμε τις ιστοσελίδες μας.....
Υ.Γ. τιμημένα γηρατειά...

LEONIDAS FROM CARAVEL είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.