Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

gbal mix grill – Εβδομάδα 02 – 08/05/2008

1. The Teenagers – love no ( * * * * * ) – Δυναμικό ξεκίνημα με Γαλλική προφορά στα φωνητικά ενίοτε. Pop φόρμα με Super ρεφρέν. Οι Teenagers είναι μια ευχάριστη έκπληξη για μένα την τρέχουσα εβδομάδα, μιας και δε με κέρδισαν μόνο με το αυτό το τραγούδι τους (4ο single του δίσκου), αλλά με όλο το “Reality Check” περίπου.
2. Madonna – Heartbeat ( * * * * * ) – Η Madonna ανακοίνωσε χθες τις συναυλίες της “Sticky and Sweet” περιοδείας της. Από τις 23 Αυγόύστου, μέχρι τις 26 Νοεμβρίου η μεγάλη ντίβα της pop θα επισκεφτεί πολλές Ευρωπαϊκές και Αμερικάνικες πόλεις. Cardiff, Λονδίνο, Ρώμη, Nice, Βερολίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Houston, Denver, Vankouver και άλλες πόλεις θα είναι σταθμοί της περιοδείας της. Το τραγούδι ακόμη κι αν δεν είναι το 2ο single της πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα κάνει μεγάλη επιτυχία.
3. Santogold – Les Artistes ( * * * * , * ) – Λένε ότι είναι η MIA του 2008. Άκουσα λίγα τραγούδια στη σελίδα της στο MySpace και μπορώ να πω ότι κάποια είναι πανομοιότυπα με τα τελευταία κομμάτια της MIA, κάτι που δε μου άρεσε. Το ομώνυμο album της Αμερικανίδας Santogold κυκλοφόρησε στις 29 Απριλίου στις Η.Π.Α. και βγαίνει την ερχόμενη Δευτέρα στη Μ. Βρετανία. Το “Les Artistes” είναι το 1ο single του δίσκου και είναι ένα από τα πολύ καλά singles, που έχω ακούσει φέτος. Κατεβάστε το δωρεάν
εδώ.
4. Coldplay – Violet Hill ( * * * * , * ) – Η δωρεάν διάθεση του τραγουδιού αυτού είναι μια μέθοδος, που προτιμούν αρκετοί καλλιτέχνες τα τελευταία 2 χρόνια και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί με μεγαλύτερο ρυθμό στα επόμενα. Όλοι οι καλλιτέχνες γνωρίζουν ότι τα τραγούδια – δίσκοι τους κυκλοφορούν πολύ γρήγορα και εύκολα στο Διαδίκτυο και έτσι προσπαθούν να βρίσκουν ξεχωριστούς τρόπους για να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας σε αυτούς, ώστε να κερδίσουν μουσικόφιλους, οι οποίοι να αγοράσουν το δίσκο τους, αλλά και να πάνε στις συναυλίες τους. Και καλά κάνουν κατά τη γνώμη μου. Το “Violet Hill” είναι ένα καλό τραγούδι, αλλά δε με εντυπωσιάζει και ελπίζω να ακούσω ακόμη καλύτερα στο νέο album των Coldplay, που έρχεται.
5. My Morning Jacket – Touch me I’m going to scream Part 1 ( * * * * , * ) – Το 1ο single του δίσκου είναι το 2ο μέρος του αντίστοιχου τραγουδιού, που έχω επιλέξει και το 2ο είναι το “I’m amazed”. Και τα 2 κυκλοφόρησαν μέσα στο Μάιο.
6. Foxboro Hot Tubs – Mother Mary ( * * * * * ) – Για το όνομα τους, οι Foxboro Hot Tubs έστειλαν την εξής επιστολή στο MTV News: "The Foxboro Hot Tubs were a place we used to sneak booze and chicks into late at night. But most of the time it was just 'dude soup' “. Για μένα ο δίσκος είναι μέσα στους καλύτερους του Α’ Εξαμήνου του 2008. Περισσότερα όσον αφορά τις επιλογές του πρώτου εξαμήνου της χρονιάς θα σας γράψουμε μέσα στον επόμενο μήνα.
7. The Roots – Rising Down ( * * * * ) – Από το 1993 έχουν κυκλοφορήσει αισίως 9 albums και 17 singles. Ο πρόσφατος δίσκος τους “Rising Down” πήρε το όνομα του από το βιβλίο : “Rising Up and Rising Down: Some Thoughts on violence, freedom and urgent means. ” του William T. Vollmann.
8. The Driven – Loaded Mama F ( * * * * ) – Πρόκειται για συγκρότημα των 90s, που ανακάλυψα από τον mouha. Ο ομώνυμος δίσκος τους κυκλοφόρησε το 1997 και είναι πολύ δυνατός πραγματικά. Το ύφος τους είναι κοντά στο garage/punk με πολύ όμορφα κιθαριστικά solo. Μου θυμίζουν αρκετά τους Afghan Whigs.
9. MGMT – Time to pretend ( * * * * ) – Αμερικάνικο συγκρότημα το οποίο ονομαζόταν αρχικά Management και το σύμπτηξε στο “MGMT’. Το ύφος τους είναι indie pop/rock, με φωνητικά, που μοιάζουν σε αυτά των Arcade Fire και μουσική, που θα μπορούσε να σας θυμίσει τους Flaming Lips. Το “Time to pretend” είναι το 1ο single του ντεμπούτο τους “Oracular Spectacular”, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Γενάρη. To καλοκαίρι θα κάνουν support στις συναυλίες των Radiohead στο Manchester.
10. Madonna feat. – Give it 2 me ( * * * * , * ) – Θα είναι το 2ο single του “Hard Candy”, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, όπως επιβεβαίωσε η ίδια σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Σε μια συνέντευξη του, ένας εκ των συντελεστών του “Hard Candy”, ο Timbaland είπε ότι "It's kinda like 'Holiday' with an R&B groove.”, ενώ ο Justin Timberlake σημείωσε τα εξής: “"It’s an R&B/pop/dance record, but it’s still Madonna... A couple of times I pushed her in a direction where it took a minute before we saw eye to eye. Her approach was, 'Well, I just haven’t done that' and I was like, 'Yeah, that’s why you should do it'.”
11. The Raconteurs – Top Yourself ( * * * * ) – Για συγκρότημα τέτοιου διαμετρήματος, η μηδενική προώθηση του album τους ήταν μια έκπληξη για τη μουσική βιομηχανία. Οι Raconteurs τελείωσαν τις ηχογραφήσεις την 1η εβδομάδα του Μάρτη και κυκλοφόρησαν το album τους 3 εβδομάδες μετά. Λέγεται ότι οι ίδιοι ήθελαν να αποφύγουν τους μουσικοκριτικούς και να προχωρήσουν απευθείας στις κρίσεις των απλών μουσικόφιλων. Αυτό βέβαια είχε ως αποτέλεσμα να διαρρεύσει στο Δίκτυο το album 2 ημέρες πριν την κυκλοφορία του. Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για ένα από τα καλύτερα albums της χρονιάς.
12. My Morning Jacket – Evil Urges ( * * * * ) – Στη σελίδα τους στο
MySpace έχουν περάσει το συγκεκριμένο τραγούδι, το οποίο και ανοίγει το δίσκο. Πολύ ωραία φωνητικά, με εναλλαγές στις μελωδίες και τα δυνατά κιθαριστικά solo.
13. The Last Shadow Puppets – Standing next to me ( * * * * ) – Η αλήθεια είναι ότι μόλις πρωτοάκουσα το τραγουδάκι νόμισα ότι πρόκειται για νέο τραγούδι των Coral. Είναι πολλές οι ομοιότητες. Σύμφωνα με συνέντευξη του ντουέτο στο NME, το 2ο single του δίσκου θα είναι αυτό το τραγουδάκι.
14. Elvis Costello – American Gangster Time ( * * * * ) – Όπως σας έχουμε ενημερώσει, το νέο album του 54-χρονου Declan Patrick MacManus (Elvis Costello) κυκλοφόρησε στις 22 Απριλίου και λέγεται «Momofuku”. Πρόσφατα βρέθηκε στα χέρια μας και μπορώ να σας πω ότι είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα κυκλοφορία. Στο δίσκο ο Costello συνεργάζεται με τους Imposers και την Jenny Lewis των Rilo Kiley.
15. James – Upside ( * * * * * ) – Το “Upside” είχε γίνει το αγαπημένο των fans του συγκροτήματος από την πρώτη εκτέλεση του στην περσινή επανένωση του συγκροτήματος και πραγματικά είναι ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια τους.
16. Jamie Lidell – Another Day ( * * * * ) – Με τον προηγούμενο του δίσκο “Multiply” είχε πάρει εξαιρετικές κριτικές, κάτι που σε ένα βαθμό συμβαίνει και στο “JIM”. Πιο συγκεκριμένα, σας παραθέτω τις βαθμολογίες διάφορων εντύπων - ιστοσελίδων : The Guardian (4/5), Pitchfork (7,9/10), The Stranger (4/4), IM (5/5), OkayPlayer (89/100).
17. Russian Red – Cigarettes ( * * * * ) – Πρόκειται για το τραγούδι που ανοίγει το δίσκο της γλυκιάς Russian Red. Όμορφες μελωδίες με αιθέρια φωνητικά.
18. Scarlett Johansson – Anywhere I lay my head ( * * * * , * ) – Άκουσα το ντεμπούτο της Scarlett και μπορώ να πω ότι όσο με εντυπωσίασε η φωνή της, άλλο τόσο δε με κέρδισε το album της, το οποίο κινείται σε μέτρια επίπεδα.
19. Madrugada – What’s on your mind? ( * * * * ) – Πέρα από τα φοβερά φωνητικά, η ομορφιά του συγκεκριμένου τραγουδιού είναι ότι περιέχει όλα τα βασικά συστατικά, που αγαπήσαμε στους Madrugada. Το ρομαντισμό, τη μελωδία και την ένταση – πάθος προς το τέλος του τραγουδιού.
20. Tokyo Police Club – Tesselate ( * * * * ) – Άλλο ένα Καναδέζικο συγκρότημα στο προσκήνιο με τον 1ο του δίσκο “Elephant Shell”, που κυκλοφόρησε στις 22 Απριλίου. Το κομμάτι είναι το 1ο single του δίσκου. Όσον αφορά το ύφος του δίσκου, βασίζεται στο Βρετανικό pop/rock κι όχι στους λυρικούς πειραματισμούς των Arcade Fire.


Μπορείτε να κατεβάσετε τις περισσότερες από τις επιλογές του “gbal mix grill”. Περαιτέρω πληροφορίες στα σχόλια…


gbal mix grill προηγούμενης εβδομάδας

3 σχόλια:

gbal είπε...

http://rapidshare.com/files/113634461/m_g_09052008.rar

pluto music mag είπε...

Συγχαρητήρια για το blog αρκετά κατατοπιστικό και έτσι να δείνουμε έμφαση και σε νέες μπάντες όπως teenagers, mgmt κλπ...

gbal είπε...

Σας ευχαριστούμε παιδιά και θα πρέπει να ανταποδώσουμε τα καλά λόγια και στο δικό σας site: http://plutomag.blogspot.com/ , το οποίο και θα προστεθεί στα Links του "mix grill".