Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

gbal mix grill – Εβδομάδα 09 – 16/05/2008

1. Santogold – L.E.S. Artistes ( * * * * * ) – Η Santogold ήταν η βασική τραγουδίστρια του punk/rock/ska group της Philadelphia “Stiffed”, με τους οποίους κυκλοφόρησε 2 δίσκους το 2003 και το 2005. Κάποιοι από εσάς ίσως να είχαν διακρίνει τη φωνή της στη διασκευή του Mark Ronson στο τραγούδι των Jam “Pretty Green” (στο album “Version”). Το “L.E.S. Artistes” είναι ένα από τα τραγούδια του 2008. Απίστευτο ξεκίνημα και super ρεφρέν!
2. MGMT – Time to pretend ( * * * * * ) – Μου έκανε εντύπωση που το πήρε το αυτί μου κατά τη διάρκεια της καθημερινής σειράς του Mega – αυτή που είναι πριν το δελτίο ειδήσεων στις 8. Μπράβο λοιπόν εξέλιξη οι καθημερινές σαπουνόπερες! Την αξίζει πάντως την επιτυχία το τραγούδι, γιατί είναι κάτι ξεχωριστό – διαφορετικό, συνδυάζοντας ένα πολύ ωραίο riff με super μελωδία.
3. Paul Oakenfold & Cee-Lo – Falling ( * * * * , * ) – Το κομμάτι είναι από τα καλύτερα χορευτικά τραγούδια της χρονιάς!!! Απίστευτα φωνητικά του Cee-Lo και super beats από τον Oakenfold. Το “Falling” δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του Soundtrack του παιχνιδιού
Robert Ludlum's The Bourne Conspiracy το οποίο βγαίνει στα καταστήματα τον Ιούνιο. Δείτε το εδώ.
4. The Cure – The Only One ( * * * * ,* ) – Κυκλοφόρησε Τρίτη και 13 και είναι σίγουρα ένα κλασσικότατο τραγούδι Cure. Άνετα θα μπορούσε να ανήκει σε προηγούμενο δίσκο τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ωραίο κομμάτι. Ανήκει στις χαρούμενες στιγμές του συγκροτήματος (βλέπε “Friday I’m in love” κλπ).
5. Madonna – Beat Goes On ( * * * * , * ) – Πολύ ωραίος ρυθμός σε ένα τραγούδι, που ακόμη κι αν ερμηνεύεται από μια κυρία ετών 57, έχει τη φρεσκάδα της χρονιάς που διανύουμε. Σε αυτό βέβαια βοήθησαν και οι γνωστοί παραγωγοί – rappers με τους οποίους συνεργάστηκε η μεγάλη pop ντίβα. Στο “Beat Goes On” η Madonna συνεργάζεται με τους Kanye West & Pharell Williams.
6. Santogold – Lights Out ( * * * * , * ) – Στο “Lights Out” η Santi παίζει με τη φωνή της στις «αποχρώσεις» της Tori Amos και της Kate Bush σε ένα γλυκό – μελωδικό κομμάτι. Για μένα είναι το αμέσως επόμενο κορυφαίο τραγούδι του δίσκου μετά το "L.E.S. Artistes".
7. Pendulum – Different ( * * * * , * ) – Νέο Αυστραλέζικο συγκρότημα, το οποίο λέγεται ότι προσεγγίζει όσο κανένα άλλο τον ήχο των Prodigy. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι φτάνουν στην αξία των Prodigy. Είναι νωρίς ακόμη για να λέμε τέτοια πράγματα. Κατάγονται από το Perth της Αυστραλίας και τώρα μένουν στο Λονδίνο. Ενδιαφέρον δίσκος (θέλω κι άλλα ακούσματα) και μάλιστα λέγεται ότι θα πιάσει κορυφή στο UK Chart για την εβδομάδα, που διανύουμε.
8. The Roots – Birthday Girl ( * * * * ) – Το “Rising Down” είναι ο 8ος δίσκος του συγκροτήματος από τη Philadelphia και το 1ο single του είναι το συγκεκριμένο κομμάτι, στο οποίο οι Roots συνεργάζονται με τον Patrick Stump των Fall Out Boy. Πρόκειται για ένα καθαρό pop τραγουδάκι, όπως έχει πει ο παραγωγός - drummer τους ?estlove.
9. The Teenagers – make it happen ( * * * * , * ) – Οι «έφηβοι» έχουν κάνει ότι μπορούν για «να γίνει». Τι να γίνει ; Ο δίσκος τους ένας από τους καλύτερους pop δίσκους του 2008. Με στοιχεία από Pet Shop Boys, το “make it happen” είναι ένα από τα πολύ χαρούμενα τραγούδια του δίσκου τους “Reality Check”.
10. Foxboro Hot Tubs – She’s a Saint, not a celebrity ( * * * * ) – Λέγεται ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα κάνουν περιοδεία ως Foxboro Hot Tubs, κάτι που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Στο συγκεκριμένο τραγούδι οι Foxboro έχουν χρησιμοποιήσει στίχους από το “She’s a rebel” από το “American Idiot” των Green Day, κάτι που έχουν κάνει και σε άλλα τραγούδια του “Stop, Drop & Roll”. Στο συγκεκριμένο κομμάτι πάντως είναι χαρακτηριστικές οι επιρροές των Ramones.
11. James – Bubbles ( * * * * ) – Είναι το τραγούδι που ανοίγει το καινούργιο “Hey Ma” των James. Χαλαρή αρχή με δυναμικό – μελωδικό τέλος. Το 2ο single του δίσκου μετά το “Whiteboy” είναι το “Waterfall”.
12. The Teenagers – love no ( * * * * ) – Δυναμικό ξεκίνημα με Γαλλική προφορά στα φωνητικά. Pop φόρμα με Super ρεφρέν. Οι Teenagers δε με κέρδισαν μόνο με το αυτό το τραγούδι τους (4ο single του δίσκου), αλλά με όλο το “Reality Check” περίπου.
13. Flow Dynamics – Bossa for Bebo (Lack of Afro Mix) ( * * * * ) – Οι Flow Dynamics είναι ένα project, που δημιουργήθηκε από τον Αυστραλό μουσικό David McKinney. Το “Bossa for Bebo” κυκλοφόρησε μέσα στην περσινή χρονιά κι εμείς επιλέγουμε ένα από τα remixes, που του έχουν γίνει.
14. Jason Mraz – Make it Mine ( * * * * ) – Η νέα δουλεία του Jason Mraz “We Sing. We Dance. We Steal Things ” κυκλοφόρησε την περασμένη Τρίτη. Το album με λίγα ακούσματα δεν είναι άσχημο, χωρίς να με εντυπωσιάζει. Το “Make it Mine” ανοίγει το δίσκο. Τα singles του είναι τα εξής : “Details in Fabric”, “I’m Yours”.
15. Coldplay – Violet Hill ( * * * * , * ) – Πέρα από το εν λόγω τραγούδι, στις 7 του Μάη οι Coldplay έβγαλαν και το τραγούδι “Viva la Vida” ως το 2ο single του “Viva La Vida or Death and all his friends”.
16. The Last Shadow Puppets – Standing next to me ( * * * * ) – Η αλήθεια είναι ότι μόλις πρωτοάκουσα το τραγουδάκι νόμισα ότι πρόκειται για νέο τραγούδι των Coral. Είναι πολλές οι ομοιότητες. Σύμφωνα με συνέντευξη του ντουέτο στο NME, το 2ο single του δίσκου θα είναι αυτό το τραγουδάκι.
17. Madonna – Give it 2 me ( * * * * * ) – Το νέο της συναυλίας της Madonna στις 27 Σεπτεμβρίου στο Ο.Α.Κ.Α. είναι απίστευτο! Για μένα η Madonna δεν είναι μέσα στους αγαπημένους μου καλλιτέχνες, αλλά παρακολουθώ με πολύ μεγάλη προσοχή την πορεία της και είναι μέσα στη Λίστα με τα live, που θέλω να δω.
18. My Morning Jacket – I’m amazed ( * * * * ) – Πρόκειται για ένα αρκετά ενδιαφέρον δίσκο και σύντομα θα έχετε και τη δικιά μας κριτική επ’ αυτού. Το “Evil Urges” κυκλοφορεί στις 10 Ιουνίου.
19. Elvis Costello – American Gangster Time ( * * * * ) – Όπως σας έχουμε ενημερώσει, το νέο album του 54-χρονου Declan Patrick MacManus (Elvis Costello) κυκλοφόρησε στις 22 Απριλίου και λέγεται «Momofuku”. Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στα χέρια μας και μπορώ να σας πω ότι είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα κυκλοφορία. Στο δίσκο ο Costello συνεργάζεται με τους Imposers και την Jenny Lewis των Rilo Kiley.
20. Jamie Lidell – Another Day ( * * * * ) – Με τον προηγούμενο του δίσκο “Multiply” είχε πάρει εξαιρετικές κριτικές, κάτι που σε ένα βαθμό συμβαίνει και στο “JIM”. Πιο συγκεκριμένα, σας παραθέτω τις βαθμολογίες διάφορων εντύπων: The Guardian (4/5), Pitchfork (7,9/10), The Stranger (4/4), IM (5/5), OkayPlayer (89/100).




Μπορείτε να κατεβάσετε τις περισσότερες από τις επιλογές του “gbal mix grill”. Περαιτέρω πληροφορίες στα σχόλια…
gbal mix grill προηγούμενης εβδομάδας

4 σχόλια:

gbal είπε...

http://rapidshare.com/files/115326680/m_g_16052008.rar

pluto music mag είπε...

Όντως, το κομμάτι των MGMT είναι καταπληκτικό και κολλητικό. Εκτός από το Mega, έχει τρελλό airplay και στον BEST. Αν δεν ανοιξες το mail σου, στειλαμε κάποιες γενικές οδηγίες για το web radio. Εκπέμπουμε αύριο (και κάθε Σάββατο) 21.00-23.00.
Keep in touch,
Plutomusicmag

gbal είπε...

Το έχουμε δει παιδιά το e-mail όλη η "mix grill" ομάδα και σας ευχαριστούμε! Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες... Όταν το πιάσουμε καλά το θέμα του web radio, θα τα ξαναπούμε σίγουρα...

Με πολύ ενδιαφέρον θα ακούσουμε την εκπομπή του Pluto (εγώ δε θα μπορώ αύριο, γιατί θα είμαι εκτός σπιτιού αλλά το άλλο Σάββατο σίγουρα).

gbal είπε...

Paul Oakenfold & Cee-Lo - Falling :

http://playlist.yahoo.com/makeplaylist.dll?SID=62775628&pt=rd&ufn=Paul Oakenfold feat Cee Lo: