Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Soul & Funky grill Songs Vol. 1

Η «Μουσική της ψυχής» έχει γερές ρίζες από τη δεκαετία του 50 και λέγεται ότι αποτελεί μια σύνθεση της Rhythm & Blues μουσικής με την gospel. Πολλοί καλλιτέχνες έχουν διαβεί το κατώφλι της και οι μεγάλες επιτυχίες της τοποθετούνται κυρίως στα 70s, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ακόμη και στις ημέρες μας δεν είναι στο προσκήνιο. Οι Amy Whinehouse, Adele, Duffy, Gnarls Barkley & Mark Ronson κ.α. αποτελούν τρανό παράδειγμα της επιτυχίας της Soul στα 00s.

Πολλοί δεν ξεχωρίζουν τη funk με τη Soul μουσική και αυτό δεν είναι παράλογο, γιατί η funk βασίζεται στη Soul και δημιουργήθηκε στα τέλη των 60s από Αφρικανούς μουσικούς ως ένας συνδυασμός της Soul, Jazz & R&B σε μια πιο ρυθμική – χορευτική φόρμα.

Παρακάτω, επιλέγουμε για εσάς τραγούδια – καινούργια και παλιά – από τη Soul και τη Funky μουσική. Όλα τα κομμάτια μπορείτε να τα κατεβάσετε – περισσότερες πληροφορίες στα σχόλια αυτού του post.

Sharpshooters – Pork Pie Stride : Πρόκειται για το τραγούδι, που ανοίγει την πάρα πολύ καλή συλλογή “Back to Mine: Krafty Kuts”, η οποία όπως έχει γράψει ο left κυκλοφόρησε στις αρχές της χρονιάς, που διανύουμε.

Flow Dynamics – Bossa for Bebo -
http://www.myspace.com/flowdynamics - Οι Flow Dynamics είναι ένα project, που δημιουργήθηκε από τον Αυστραλό μουσικό David McKinney. Πολύ ωραίο τραγουδάκι με αρκετά πετυχημένα remixes.

Ben Westbeech – So good today -
http://www.youtube.com/watch?v=7vhd1pDS5dM – Ο Ben Westbeech είναι ένας Βρετανός dj και μουσικός από το Bristol. Το “So good today” ανήκει στο περσινό ντεμπούτο του “Welcome to the Best years of your life” και πρόκειται για το 2ο από τα 4 singles του δίσκου.

Adele - Cold shoulder : Άλλη μια Βρετανίδα soul τραγουδίστρια σε μια από τις χαρούμενες στιγμές του δίσκου της – “19”. Η παραγωγή του τραγουδιού ανήκει στο Mark Ronson.

Gnarls Barkley – Going on : Από τον τελευταίο δίσκο του συγκροτήματος “The Odd Couple”. Πρόκειται για το 3ο single του.

Mark Ronson – LSF : Από το πολύ επιτυχημένο περσινό “Version” του Mark Ronson, το κομμάτι είναι μια διασκευή στο LSF των Kasabian.

Duffy – Serious : Ήδη το “Rockferry” της Duffy έχει πουλήσει εκατομμύρια κόπιες. Το “Serious” είναι άλλο ένα soul τραγούδι των 60s.

Jamie Lidell – Little bit of feel good : Από το νέο δίσκο του Jamie Lidell – “JIM”, που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες.

Sharon Jones & the Dap Kings – Keep on looking : Από το δίσκο της Sharon Jones με τους Dap Kings “100 days, 100 nights”. Μια από τις πιο όμορφες soul φωνές, που έχω ακούσει φέτος και αναμένεται να ακούσουμε στις 2 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων.

The Avalanches – Close to you : Από το εξαιρετικό ντεμπούτο και μοναδικό album τους “Since I left you”, οι Avalanches φλερτάρουν ταυτόχρονα και με το funk και με την ηλεκτρονική μουσική.

Bobby Womack – Across 110th street: Και κάτι από τα παλιά. Ο 64-χρονος πλέον Bobby Womack έκανε τις μεγάλες επιτυχίες του στα 70s και 80s. Το “Across 110th street” βρίσκεται στον ομώνυμο δίσκο του 1972.

2 σχόλια:

gbal είπε...

http://rapidshare.com/files/114312301/funky_mg_v1.rar

Unknown είπε...

The King Casino Company - Ventureberg
It was born in 1934. The Company offers luxury hotels, If you don't have a poker ventureberg.com/ room in 바카라 사이트 your house, then you'll find a poker 바카라 room in หาเงินออนไลน์ the