Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Transistor live - 05/01


Τα τελευταία γεγονότα στα Εξάρχεια απέτρεψαν πολλούς από το live των Transistor & Goya's Dream στο After Dark τη Δευτέρα 5/1, οι τυχεροί όμως που βρεθήκαν εκεί αυτή τη βραδιά ανταμείφθηκαν και με το παραπάνω. Υπήρχε μια σκέψη να αναβληθεί το live αλλά τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να γίνει. Όπως καταλαβαίνετε η ατμόσφαιρα ήταν πολύ «οικογενειακή» και αρκετά ζεστή. Πρώτοι ξεκίνησαν οι «ενσταντανέ» Goya's Dream, τους οποίους άκουσα για πρώτη φορά και ήταν αρκετά συμπαθητικοί με χαρούμενα τραγούδια και ωραίες διασκευές.

Στη μία βγήκαν και οι Transistor με πρώτο τραγούδι το καταπληκτικό Living σε μια πολύ δυναμική εκτέλεση που ξεσήκωσε το πλήθος!!!!! Έπαιξαν όλα τα τραγούδια από τον πρώτο δίσκο τους "Things You Miss When You Blink" και τελείωσαν με μία εξαιρετική διασκευή στο I’ve got you under my skin. Οι εκτελέσεις των τραγουδιών ήταν πολύ ροκ με πρωταγωνιστές την κιθάρα του Στέλιου (κάποιος από το κοινό φώναζε «Γεια σου Στελάρα με την κιθάρα»!!!!!!) και τα drums του Δημήτρη.

Η Μαρία με την ωραία φωνή αφιέρωσε στο mix grill το Follow me, καθώς γνωρίζει ότι αγαπάμε αυτό το τραγούδι. Χαρές εγώ χειροκροτήματα και γυρνάνε όλοι και με κοιτάνε και ακούω να λέει κάποιος «Είπε mix grill; Τι είναι αυτό;» Άντε τώρα να του εξηγήσεις ότι δεν είμαι ο σπόνσορας σουβλατζής ο οποίος έχει αναλάβει την αποκλειστική διανομή με σουβλάκια στους Transistor στις πρόβες και συναυλίες τους!!!!!!

Καθώς ήταν η πρώτη φορά που είδα τους Transistor live μου άρεσαν πάρα πολύ, είναι ένα συγκρότημα δεμένο στη σκηνή και όπως μου είπε σε «αποκλειστικές δηλώσεις» ο Δημήτρης Καλαντζής αυτό οφείλεται στις πολύωρες πρόβες και στην πολύ δουλειά. Αυτό που έχω να προσθέσω είναι ότι πέρα από τις πολλές πρόβες είναι πολύ σημαντικό να έχεις ταλέντο και να βάζεις ψυχή σε αυτό που κάνεις και τα παιδιά στους Transistor έχουν και ταλέντο και αγαπούν αυτό που κάνουν.

Εκείνη τη βραδιά είχα την αίσθηση ότι παρακολουθούσα ένα μεγάλο συγκρότημα που έπαιζε σε ένα μικρό μαγαζί για λίγους και εκλεκτούς φίλους…..

P.S. Γίνεται την επόμενη φορά που θα πάω τυχαία στο After Dark να παίζουν οι Radiohead και να είναι μόνο 5, 10 άντε το πολύ 20 άτομα μέσα? Οεο?????? Έφυγε και ο Santa Claus και δεν πρόλαβα να του το ζητήσω!!!!!


Transistor - Follow me (live in After Dark - 05/01/2009)


4 σχόλια:

Eugenia είπε...

Επειδή ζηλεύω, θέλω να πω ότι δεν είναι μόνο η δουλειά και το ταλέντο που τους κάνει καλούς, αλλά είναι το ότι έχουν "καλά καμαρίνια και αυτό το εισπράττει ο κόσμος".
Ρε συ Νοτ, στις ετικέτες κάτω από το ποστ τι είναι το istor. Κουζουλάθηκες ωρέ;
Και μιας και είσαι στη διανομή, μια απ' όλα με σος Καίσαρα-ξέρεις εσύ!

Ανώνυμος είπε...

ηταν καταπληκτική βραδυα κυριολεκτικά μου "έφτιαξαν τη μερα" ή τη νύχτα καλύτερα... μια ερώτηση... έχω λίγα χρόνια που απομακρύνθηκα και δεν παρακολουθώ την ενναλακτική σκηνή ... είναι πλέον τόσο ανεβασμένο το επίπεδο ... της μοσυικής στην ελλάδα ή τα παιδιά αυτά είναι τόσο καλά? γιατί μου έδωσαν τηυν εντύπωση εππαγελματιών ή μάλλο ολοκληρωμένων καλλιτεχνών... Η τραγουδίστρια νομίζω ότι αύριο το πρωί μπορεί να πάιξει σε μιούζικαλ και να τραγουδήσει οτιδήποτε...!!!

Ανώνυμος είπε...

kai pou einai to video eee???
pop eye

gbal είπε...

Τεχνικό πρόβλημα παιδιά με το Youtube. Σύντομα θα παίξει το video...:)