Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Τα καλούδια της ώρας - 0844



(1) Ο 3D (Robert Del Naja) των Massive Attack συνεργάστηκε με τον rapper Snoop Dogg και δημιούργησαν ένα νέο super κομμάτι, το οποίο λέγεται "Calling Mumia". Το τραγούδι ακούγεται στην ταινία - ντοκιμαντέρ "In prison my whole life" και είναι αφιερωμένο στον ακτιβιστή Mumia Abu Jamal, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε θάνατο για το φόνο ενός αστυνομικού στις Η.Π.Α. Ακούστε το τραγούδι στο τέλος του video από τα "Καλούδια" ή μπείτε στην επίσημη σελίδα των Massive και ακούστε το εδώ.

(2) Ένα πολύ αξιόλογο νέο Ελληνικό συγκρότημα ακούω τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για τους "Transistor", οι οποίοι δημιουργήθηκαν το 2004 στην Αθήνα και έγιναν γνωστοί με το τραγούδι τους "Living", το οποίο μιξαρίστηκε από τον Δημήτρη Παπασπυρόπουλο. Με γυναικεία πολύ καλά φωνητικά, οι Transistor διαθέτουν όμορφες μουσικές, οι οποίες θα έλεγα ότι αγγίζουν το post-rock. Τον περασμένο Ιούνιο, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο album τους "Things you miss when you blink" σε παραγωγή του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου και με συμμετοχή του Craig Walker (πρώην τραγουδιστής των Archive). στο "Lover". Ακούστε τραγούδια τους εδώ.

(3) Οι Coldplay εδώ και λίγες ημέρες τρέχουν ένα διαγωνισμό στο site τους σχετικά με τη δημιουργία ενός video για την ακουστική εκτέλεση του κομματιού τους "Lost!". Έτσι, όποιος το θέλει, δημιουργεί το δικό του video, το ανεβάζει στο "YouTube" και μετά στέλνει τη διεύθυνση του video στο lostvideos@coldplay.com . Τα δώρα ;;; VIP εισιτήρια για τη συναυλία των Coldplay στο Λονδίνο (14/12), backstage θέσεις και επιπλέον το κόστος της μεταφοράς και της στέγασης του νικητή θα είναι πληρωμένο από το συγκρότημα!!! Πολύ ενδιαφέρον τρόπος για να δημιουργηθεί ένα νέο video, αν και με παρόμοιες μεθόδους "παίζουν" διάφοροι καλλιτέχνες. Δείτε μερικά από τα videos που έχουν ανέβει στο YouTube εδώ.

(4) Οι "Streets" κυκλοφόρησαν το video για το νέο τους single "Heaven for the weather", το οποίο μπορείτε να δείτε στο video από τα "Καλούδια", ή εδώ.

(5) Χθες, οι "Sigur Ros" κυκλοφόρησαν το video του 3ου single τους "Við spilum endalaust (We Play Endlessly)" και παρουσίασαν τους νικητές του διαγωνισμού τους : "How creative can you get with three skinny-assed naked guys and one gurl in a shop window without breaking the obscenity laws?" Πιο συγκεκριμένα, το συγκρότημα ζήτησε από ιδιοκτήτες δισκοπωλείων στις Η.Π.Α. να δημιουργήσουν posters για το νέο album των Sigur Ros, τα οποία να περιέχουν μόνο τις εικόνες, που υπάρχουν σε αυτό (μαζί και αυτή με τους γυμνούς δρομείς...) Ένα δείγμα των τελικών νικητών βλέπετε στις εικόνες του άρθρου.

(6) Οι Bloc Party βρέθηκαν στο Παρίσι πριν λίγες ημέρες και έπαιξαν ακουστικά μπροστά σε φίλους τους το "This Modern Love" από το "Silent Alarm" του 2005. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι το album κυκλοφόρησε επίσημα στις αρχές του 2005, ενώ είχε ήδη διαρρεύσει από τα τέλη του 2004. Δείτε το σχετικό video στα παρακάτω "Καλούδια".



Δεν υπάρχουν σχόλια: