Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Ακίνδυνα Τραγουδάκια - 0846


1. The Killers – Spaceman (9/10) : Παρόμοιο με το “Human” – χορευτικό με γρήγορο ρυθμό και πιασάρικό ρεφρέν. Σίγουρη επιτυχία! Δεν ξέρω πώς θα είναι ολόκληρος ο νέος δίσκος (κυκλοφορεί την επόμενη Δευτέρα 24/11), αλλά ελπίζω να περιέχει και κάποια στοιχεία από τις προηγούμενες δουλειές τους. Άκουσε το εδώ .

2. Sugahspank! – Kill the bitch you got in ya (9/10) : Απλή, προσιτή και με πλούσιο πραγματικά ταλέντο, η Γεωργία Καλαφάτη ερμηνεύει οργισμένα και πολύ δυνατά ένα funk κομμάτι, που θυμίζει παλιές καλές εποχές της μουσικής αυτής. Άκουσε το εδώ.

3. The Cure – Sirensong (9/10) : Πρόκειται μακράν για έναν από τους καλύτερους δίσκους του συγκροτήματος. Έτσι, δείχνει βέβαια για ποιο λόγο θεωρείται ένα από τα μεγάλα groups της rock μουσικής. Οι «σειρήνες» της μουσικής έχουν κεντρικό ρόλο σε ένα πολύ γλυκό κομμάτι. Άκουσε όλο το δίσκο εδώ.

4. Transistor – Follow me (9/10) : Super κομμάτι, το οποίο για αρκετούς ξεπερνάει και το single του δίσκου “Epsilon”. Δυνατός rock ρυθμός, μελωδικά φωνητικά σε μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας και πολύ ωραίο ρεφρέν. Άκουσε το εδώ.

5. Timewarp inc. – Wake up Bossa (9/10) : Ο Timewarp inc είναι ο Άγγελος Στούμπος, ο οποίος μαζί με άλλους μουσικούς το καλοκαίρι του 2004 δημιούργησαν τη Δισκογραφική Εταιρεία “Timewarp”, κάτω από την οποία κυκλοφορούν διάφορα funky δισκάκια. Η μουσική του είναι funk, dub, electronic, ιδιαίτερα χαρούμενη και χορευτική. Άκουσε τον εδώ.

6. Of Montreal – An Eluardian Instance (9/10) : Το album τους “Skeletal Lamping” ήταν σύμφωνα με το emusic το Νο 1 στο Most Downloaded Album Chart, όπως ανακοινώθηκε στο “Entertainment Weekly”. Από τα πιο χαρούμενα κομμάτια που έχω ακούσει φέτος με βάση την pop μουσική και την προσθήκη διάφορων οργάνων (πνευστών και έγχορδων). Άκουσε όλο το δίσκο εδώ.

7. Ελεονώρα Ζουγανέλη – Φεύγω για μένα μια φορά (Lasciala Andare) (9/10) : Ακόμη κι αν πρόκειται για διασκευή, το “Φεύγω για μένα μια φορά” ξεδιπλώνει «για άλλη μια φορά» τις αρετές της φωνής της Ελεονώρας. Όπως έχω ξαναγράψει, καλό είναι να δημιουργηθεί site και Myspace site για την Ε. Ζουγανέλη, ώστε και να μαθαίνουμε νέα της, αλλά και να υπάρχει μια καλύτερη επικοινωνία με όλους εμάς.

8. Dido with Citizen Cope – Burning Love (8,5/10) : Θα έλεγα ότι συνολικά το “Safe Trip Home” είναι ένας μέτριος δίσκος. Όμως είναι τόσο γλυκιά και όμορφη η φωνή της Dido, που μπορεί να μας ταξιδέψει σε μαγικούς τόπους με κομμάτια και μελωδίες, όπως αυτό. Άκουσε το εδώ.

9. Pop eye with GAD – Fly up high (8.5/10) : Όπως τα περισσότερα τραγούδια των pop eye, το “Fly up high” μου βγάζει μια γλυκιά, ταξιδιάρικη μελαγχολία. Στο κομμάτι, όπως και στην παραγωγή του δίσκου, συμμετέχουν οι GAD. Άκουσε το εδώ.

10. The Cure – Reasons why (9/10) : Είναι κι άλλα τραγούδια από το “4:13 dream”, τα οποία θα δείτε τις επόμενες εβδομάδες σε αυτή τη Λίστα. Οι Cure με όμορφο τρόπο θυμούνται το καλό τους παρελθόν και μας προσφέρουν ένα ιδιαίτερα καλό αποτέλεσμα. Άκουσε όλο το δίσκο εδώ.

11. Timewarp inc – An Old Funk (8.5/10) : Σε κάποια σημεία περιέχει περισσότερα στοιχεία από το funk των 70’s (όπως σε αυτό το τραγουδάκι), ενώ σε άλλα είναι περισσότερο ηλεκτρονικός ο ήχος του. Ο δίσκος του “Groovy Booty” κυκλοφόρησε – μόνο ψηφιακά προς το παρόν – στις 17/10 και περιέχει γυναικεία φωνητικά στα περισσότερα κομμάτια του. Επίσημο site της Εταιρείας.

12. AC/DC – Smash N’ Grab (8/10) : Όλο το “Black Ice” κυλάει με δυνατές κιθάρες και solo από τα παλιά. Ιδιαίτερα δυνατό και ρυθμικό το “Smash N’ Grab”. Άκουσε το εδώ.

13. Duke Special – Those Proverbs We Made In The Winter Must End (8/10) : Ο Duke Special είναι ο Peter Wilson από το Illinois των Η.Π.Α. Το album του “I Never Thought This Day Would Come” κυκλοφόρησε στις 17/10 και περιέχει pop/soul μουσικές. Το εν λόγω τραγουδάκι μου θυμίζει κατά κάποιο τρόπο το “Distant Dreamer” της Duffy. Άκουσε το εδώ.

14. Snow Patrol – The Lightning Strike (8/10) : Πρόκειται για το 16-λεπτο κομμάτι, που κλείνει το νέο δίσκο του συγκροτήματος “A Hundred million of Suns”. Ήρεμη, μελωδική αρχή με πολλές εναλλαγές στη συνέχεια. Όπως γράφουν οι ίδιοι στο επίσημο site τους, αρχικά είχαν γραφτεί 3 τραγούδια, τα οποία φάνηκε στη συνέχεια ότι ανήκουν όλα σε ένα.

15. Parov Stelar – Libella Swing (8/10) : Τον περασμένο μήνα ο Parov Stelar κυκλοφόρησε ένα νέο EP με τίτλο “Libella Swing”, το οποίο περιέχει 5 κομμάτια, από τα οποία τα 3 είναι mixes. Το ομώνυμο κομμάτι είναι ιδιαίτερα χαρούμενο, jazzy και πολύ χορευτικό. Άκουσε το εδώ.

16. Snoop Dogg Vs Massive Attack (100 suns) – Calling Mumia (8.5/10) : Το κομμάτι δημιουργήθηκε από τον “3D” των Massive Attack και τον Snoop Dogg προς τιμή του πολιτικού-ακτιβιστή Mumia Abu Jamal, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε θάνατο για το φόνο ενός αστυνομικού στις Η.Π.Α. Πολύ δυνατό κομμάτι που συνδυάζει όμορφα το hip-hop του Snoop Dogg με τις ιδιόμορφες μουσικές των Massive. Ακούστε το εδώ.

17. Antony & the Johnsons – Shake that devil (8/10) : Το “Shake that devil” όμως ακόμη κι αν ξεκινάει σε ένα πνεύμα μυσταγωγίας, η συνέχεια του έχει πολλά funky στοιχεία με τη φωνή του Antony να ταιριάζει γάντι σε αυτά. Άκουσε το εδώ.

18. Travis – Get Up (8/10) : Ο νέος δίσκος των Travis “Ode to J. Smith” κυκλοφόρησε στις 29 Σεπτεμβρίου με πρώτο single το “Something Anything”. Το “Get Up” είναι μια από τις χαρούμενες νότες του δίσκου με κάποια country στοιχεία ίσως και για μένα ξεχωρίζει στο δίσκο, μαζί με τα “Chinese Blues” και “J. Smith”. Ακούστε όλο το δίσκο εδώ.

19. Transistor – Epsilon (9/10) :Το “Epsilon” είναι το single του δίσκου δικαίως, μιας και ξεχωρίζει σε έναν αρκετά καλό δίσκο (σύντομα θα έχετε την κριτική μας σε αυτόν). Περισσότερα ακούστε εδώ.

- Led Zeppelin – Whole Lotta Love (10/10) : Ψηφίστηκε από το περιοδικό “Rolling Stone” ως ο 15ος καλύτερος τραγουδιστής όλων των εποχών. Είναι σίγουρα μια από τις μορφές του hard-rock. Ο Robert Plant έχει τη δικιά του ιστορία με τους Led Zeppelin την οποία και κρατάει άφθαρτη, όπως ήταν τότε, χωρίς ανούσιες επανενώσεις, όπως προσπαθούν να κάνουν το τελευταίο διάστημα τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος και μάλιστα χωρίς αυτόν. Έχουν δοκιμαστεί ήδη αρκετοί τραγουδιστές και μάλιστα λέγεται ότι το όλο project δε θα λέγεται “Led Zeppelin”. Ευτυχώς!

Youve been learnin, baby, I bean learnin... All them good times, baby, baby, Ive been yearnin...
Way, way down inside honey, you need it, I'm gonna give you my love...



20 Ακίνδυνα τραγουδάκια - 0846

Δεν υπάρχουν σχόλια: