Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ψυλλο-λόγια βέρι μπαντ φορ νάθινκ


Τελικά η ποδοσφαιρική χρονιά πρέπει να χωριστεί σε δύο περιόδους. Και εξηγούμαι. Όπως οι χριστιανοί μετράνε σε π.Χ. και μ.Χ. έτσι και στο πρωτάθλημα κάθε χρόνο θα λέμε π.π. και μ.π. όπου π θα είναι η παρέλαση της 28ης. Φτάσαμε τους πέντε απολυμένουςπαραιτημένους προπονητές και θα ευχόμουν να τους εκατοστίσουμε αλλά δε βλέπω να προλαβαίνουμε… Για άλλη μια φορά τέτοια περίοδο έχει «πέσει» δάκος στη θέση των τεχνικών και αναρωτιέμαι αν αυτό είναι φυσιολογικό ή είμαστε σα λαός πολύ βιαστικοί και επιπόλαιοι όπως σε όλα τα δρώμενα της ζωής μας.

Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι της ιστορίας για να δούμε τι έφταιξε μπας και καταλάβουμε γιατί αυτή η περίοδος λειτουργεί κατά αυτόν τον περίεργο προπονητοφάγο τρόπο... Ο Μαντζουράκης επανήλθε στην Ξάνθη μετά βαΐων και κλάδων και τελικά έφυγε νύχτα. Το οικοδόμημά του όμως είναι στην τρίτη θέση! Στον καιάδα λοιπόν. Ο Pendraza έφταιξε που ήταν άτυχος ο γηραιός και άστοχοι στα πέναλντι οι παίκτες. Στην πυρά. Ο Straka φταίει που έχει χωριστεί η μισή Κρήτη σε Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες γιατί ο Βατσινάς έχει στρογγυλοκαθήσει στο θρόνο του φιδιού που λιγουρεύονται κι άλλοι(τώρα πλέον και ο γνωστός ποινικολόγος). Που τελευταία στιγμή του πήραν το βασικό του γκολκίπερ και του δώσανε δυο παίκτες εντεκαδάτους. Που παίζει ο ΟΦΗ κάθε Κυριακή εκτός έδρας. Πίσσα και πούπουλα στον Τσέχο. Ο Linen φταίει που βγήκε από την αφάνεια ο Πανιώνιος. Που από κομπάρσος έγινε πρωταγωνιστής παίζοντας μάλιστα ελκυστικό ποδόσφαιρο. Που έβαλε στο σωστό δρόμο τις ακαδημίες της ομάδας. Που ο Χούτος όπου κι αν έχει παίξει έχει δημιουργήσει προβλήματα. Στην γκιλοτίνα. Για το μόνο που δεν έχω καλό να πω είναι για τον Carvalial που πήρε ομάδα μοντέλο και την έκανε(τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται)…

Κι ήρθε η ώρα για το πολυπόθητο ντέρμπι. Σούπα κρύα κι άνοστη. Αίσχος, αίσχος, αίσχος!!! Ολόκληρο ενενηντάλεπτο τρεις ευκαιρίες και πέντε υποψίες φάσεων. Το μόνο που θα κρατήσω είναι τις καταπληκτικές δηλώσεις Βγενόπουλου περί διαιτησίας και Θεοδωρίδη(αρχηγός αποστολής εφήβου)περί κλίματος εκφοβισμού αλλά και περί άνεσης απέναντι στο μισητό οχτρό. Ούτε ο Κανάρης ο μπουρλοτιέρης δεν τις έριχνε έτσι. Αυτές οι δηλώσεις είναι εμπρηστικές και φτηνές και δεν επιτρέπεται να λέγονται από άτομα που βρίσκονται σε τόσο υπεύθυνα πόστα. Κύριοι οι ομάδες σας σπατάλησαν άδικα το χρόνο μας και βίασαν το καλό ποδόσφαιρο.

Στους υπολοίπους τώρα. Ο δικέφαλος του βορρά καθάρισε τον πανθηρώνιο με αρκετό σπρώξιμο… Ο Εργοτέλης παράταξε το δικό του καθαρόαιμο άλογο(βλέπε Ογκουνσότο) απέναντι σε αυτό του κάμπου και πήρε την… κούρσα! Τρίπολη και Πανθρακικός μηδέν σε όλα. Ο γηραιός πήρε το πρώτο τρίποντο απέναντι στη Λειβαδιά. Το φίδι χόρεψε τα Σέρρας. Ο Άρης έκανε στην Φυλή αυτό που δε μπόρεσε η ΑΕΚ η οποία έμεινε στην ισοπαλία με τους ακρίτες. Άραγε πάλι ο Ντέμης φταίει?


Queen - i want to break free

Δεν υπάρχουν σχόλια: