Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Ακίνδυνα Τραγουδάκια - 17-23/11/2008


1. The Killers – The World we live in (10/10) : Με τόσα πολλά ακούσματα του “Day & Age”, φτάνεις στο σημείο να σιγοτραγουδάς συνέχεια κάποια κομμάτια. Ένα από αυτά είναι και αυτό. Αρκετά καλό τραγούδι με πολύ δυνατό ρεφρέν!

2. Nikkon – Free (10/10) : Ο Έλληνας Nikonn δηλαδή ο Νίκος Μπιτζένης των “mikro” επιστρέφει μετά το “Poladroid” του 2006 με το νέο του album “Utopia”. Το “Free” ανοίγει το δίσκο και περιέχειπραγματικά μια από τις πιο όμορφες μελωδίες, που έχω ακούσει το τελευταίο διάστημα. Απίστευτο κομμάτι, το οποίο θυμίζει αρκετά πολύ ωραίες στιγμές των Sigur Ros! Άκουσε κι άλλα κομμάτια του δίσκου εδώ.

3. Transistor – Follow me (10/10) : Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα των συντακτών του “mix grill” τις τελευταίες ημέρες. Από τα κορυφαία κομμάτια της εγχώριας μουσικής σκηνής και γενικότερα ένα πολύ καλό τραγούδι. Άκουσε το εδώ.

4. The Killers – Spaceman (10/10) : Δυνατό single με πιασάρικο ρεφρέν, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στον ήχο των New Order. Σίγουρη επιτυχία. Όπως είδατε και στην κριτική μου, μου άρεσε αρκετά όλο το album, οπότε να περιμένετε κι άλλα κομμάτια του σε αυτή τη Λίστα. Άκουσε το “Spaceman” εδώ.

5. Duffy – Rain on your Parade (9/10) : Το τραγούδι βρίσκεται στην Deluxe έκδοση του “Rockferry”, η οποία και έχει κυκλοφορήσει. Μουσικά μπορείς να πεις ότι το τραγούδι βρίσκεται ακριβώς στον ήχο του ντεμπούτου album της Duffy. Πρόκειται για αρκετά καλό single, το οποίο ήδη ακούγεται αρκετά στα ραδιόφωνα. Άκουσε το εδώ.

6. Franz Ferdinand – Ulysses (9/10) : Ο νέος τους δίσκος “Tonight: Franz Ferdinand” κυκλοφορεί στις 26 του ερχόμενου Γενάρη. Μια εβδομάδα πιο πριν θα βγει το “Ulysses” ως το 1ο single του δίσκου. Ήδη το κομμάτι παίζει στη MySpace σελίδα του συγκροτήματος. Θα έλεγα ότι πρόκειται για πολύ ωραίο rock κομμάτι, το οποίο βρίσκεται καθαρά στο ύφος του συγκροτήματος, που ήδη ξέρουμε και διαθέτει ένα ωραίο ρεφρενάκι που θα το κάνει να χορευτεί και να τραγουδηθεί από τους rock fans. Άκουσε το εδώ.

7. Coldplay – Glass of Water (9/10) : Πρόκειται για ένα από τα νέα τραγούδια των Coldplay, το οποίο βρίσκεται στο “Prospekt’s March”, που κυκλοφορεί αύριο Δευτέρα 24/11. Δυνατό, κιθαριστικό κομμάτι, το οποίο διαθέτει το «βάθος», που έχουν και τα άλλα super κομμάτια του “Viva La Vida or Death and all his friends”. Το συγκρότημα κακά τα ψέματα διανύει μια πολύ καλή περίοδο. Άκουσε το “Glass of Water” εδώ.

8. Black Ghosts – Full Moon (9/10) : Βρίσκεται στο soundtrack της ταινίας “Twilight”, το οποίο είναι στην κορυφή του Billboard Chart. Ωραίο μελωδικό κομμάτι. Άκουσε το εδώ.

9. Flakes – Yem? (8/10) : Οι Flakes είναι Ελληνικό συγκρότημα, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του album “Lick your fingers if you like it” στην Inner Ear Records. Γυναικεία πολύ καλά φωνητικά και punk-rock μουσική, που εύκολα μου φέρνει στο μυαλό τους “Sons and Daughters”. Ωραίο album-άκι, στο οποίο πέρα από το “Yem?” με τα Bjork φωνητικά και το αρκετά καλό solo, ξεχώρισα και το 45’’ . Άκουσε όλο το δίσκο εδώ.

10. The Cure – Sirensong (9/10) : Το “Sirensong” γεμίζει γλυκά και ρομαντικά το δίσκο με τις «σειρήνες» και τις μελωδίες του. Άκουσε όλο το δίσκο εδώ.

11. Sugahspank! – Lost that loving feeling (8/10) : “Από μικρή ήθελα να γίνω τραγουδίστρια. Φανταζόμουν κάτι πολύ γκλάμορους – ποτέ όμως πίστα, παρ’ όλο που ως κοριτσάκι παθιαζόμουν με το «Τα Κορίτσια Ξενυχτάνε»…Στα 14 είχα πολλά πάρε δώσε με τη χιπ χοπ κοινότητα. Μέχρι το πρώτο Graffiti Festival στο Θησείο δεν είχα ποτέ πιάσει μικρόφωνο στα χέρια μου, και εκεί ανέβηκα να κάνω freestyle ανάμεσα σε 20 μαντραχαλάδες. Δεν καταλάβαινα τι γινόταν γύρω μου, κοίταξα κάτω και όλοι χοροπηδάγανε. ” – από μια συνέντευξη της στο blog του M.Hulot στη LIFO. Δες την εδώ.

12. Dido with Citizen Cope – Burning Love (8,5/10) : Αν θες να ηρεμήσεις με μια γλυκιά φωνή και μια χαλαρή μελωδία, είναι ότι πρέπει το “Burning Love”, το οποίο και πιστεύω ότι ξεχωρίζει με άλλα δύο στο “Safe Trip Home”. Άκουσε το εδώ.

13. Timewarp inc. – Wake up Bossa (9/10) : Ο δίσκος του “Groovy Booty” κυκλοφόρησε – μόνο ψηφιακά προς το παρόν – στις 17/10 και περιέχει γυναικεία φωνητικά στα περισσότερα κομμάτια του. Επίσημο site της Εταιρείας. Άκουσε τον εδώ.

14. Snow Patrol – The Lightning Strike (8/10) : Πρόκειται για το 16-λεπτο κομμάτι, που κλείνει το νέο δίσκο του συγκροτήματος “A Hundred million of Suns”. Ήρεμη, μελωδική αρχή με πολλές εναλλαγές στη συνέχεια. Όπως γράφουν οι ίδιοι στο επίσημο site τους, αρχικά είχαν γραφτεί 3 τραγούδια, τα οποία φάνηκε στη συνέχεια ότι ανήκουν όλα σε ένα.

15. Stereophonics – You are my star (8/10) : “Decade in the sun” λέγεται ο νέος Best of δίσκος τους, που κυκλοφόρησε στις 10 του μήνα. Ωραίο το “You ‘re my star”, το οποίο και μπορείτε να ακούσετε εδώ.

16. Ελεονώρα Ζουγανέλη – Φεύγω για μένα μια φορά (Lasciala Andare) (9/10) : Ακόμη κι αν πρόκειται για διασκευή, το “Φεύγω για μένα μια φορά” ξεδιπλώνει «για άλλη μια φορά» τις αρετές της φωνής της Ελεονώρας Ζουγανέλη.

17. AC/DC – Smash N’ Grab (8/10) : Το “Black Ice’ μας γυρνάει με ωραίο τρόπο δεκαετίες πίσω και μας θυμίζει το αυθεντικό παλιό κλασσικό rock. Ιδιαίτερα δυνατό και ρυθμικό το “Smash N’ Grab”. Άκουσε το εδώ.

18. Duke Special – Those Proverbs We Made In The Winter Must End (8/10) : Το album του “I Never Thought This Day Would Come” κυκλοφόρησε στις 17/10 και περιέχει pop/soul μουσικές. Το εν λόγω τραγουδάκι μου θυμίζει κατά κάποιο τρόπο το “Distant Dreamer” της Duffy. Άκουσε το εδώ.

19. Of Montreal – An Eluardian Instance (9/10) : Από τα πιο χαρούμενα κομμάτια που έχω ακούσει φέτος με βάση την pop μουσική και την προσθήκη διάφορων οργάνων (πνευστών και έγχορδων). Άκουσε όλο το δίσκο εδώ.

- Tricky – Black Steel (10/10) : Γνώρισα τον Tricky με αυτό το τραγούδι. Το “Black Steel” είναι διάσκευή στο “Black Steel in the Hour of Chaos” των Public Enemy και η εκτέλεση του Tricky ήταν ένα από τα πιο χορευτικά τραγούδια της εποχής. Αυτό το κομμάτι και άλλα θα μας περιμένουν την ερχόμενη Παρασκευή 28/11 στο Fuzz. Άκουσε το “Black Steel” εδώ.


I got a letter from the government. The other day I opened and read it.
It said they were suckers...




Ακίνδυνα τραγουδάκια - 0847

Δεν υπάρχουν σχόλια: