Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

The Good, the Bad & the Queen - 13 - 19/11/2008






Περί μουσικής

Νότα : Ο πολύ καλός δίσκος των Sleeping Pillow με φοβερές μελωδίες που ακούω συνέχεια καθώς πρέπει να γράψω το αρθράκι μου. Έπεται συνέχεια.

gbal : Ο νέος δίσκος των Cure "4:13 Dream" είναι αναπάντεχα καλός και πέρα από τα 2 καλά singles ("The only one", "Perfect Boy"), περιέχει άλλα 5 τουλάχιστον πολύ καλά κομμάτια. Άλλη μια πολύ καλή επιστροφή μεγάλου συγκροτήματος μέσα στο 2008.

Ευγενία : Οι Transistor. Μου αρέσουν πολύ και όσο τους ακούω μου αρέσουν ακόμα περισσότερο. Ωραία γυναικεία φωνή και ενδιαφέρουσα μουσική, με τραγούδια που έχουν αρχή, μέση και τέλος. Μη γελάς. Είναι σπάνια αρετή στις μέρες μας.

gbal : Οι Unplugged βραδιές μέσα στον ερχόμενο Δεκέμβρη μόνο με προσκλήσεις. Μπορεί να μου είναι αδιάφοροι οι "Uriah Heep", αλλά δε θα πω το ίδιο για τον Κωνσταντίνο Βήτα και τον Avin Geffen (Blackfield).

Leonidas from Caravel : Η επανασύνδεση των Στέρεο Νόβα έστω και για μία μόνο συναυλία μετά από 11 χρόνια... Θα περιμένω με ανυπομονησία έως 5 Δεκεμβρίου!

Ευγενία : Τα events που οργανώνονται ενόψει και των εορταστικών περιόδων που έπονται με πρώτο και καλύτερο την επανένωση των Στέρεο Νόβα. Να δούμε, μόνο, που θα βρούμε τα λεφτά για να πάμε. Να έβρεχε λίγα ευρώ,ε;

Περί ανέμων και υδάτων

gbal : Η αλλαγή της διάθεσης των Αμερικανών και όλου του κόσμου με την εκλογή του Ομπάμα είναι ότι πρέπει μέσα σε μια περίοδο κρίσης.






Περί ανέμων και υδάτων

Ευγενία : Η επέλαση του Άδωνι Γεωργιάδη και της συντρόφου του και τηλεοπτικής παρουσιάστριας -και δυστυχώς συνονόματης- Ευγενίας Μανωλίδου. Η κυρία δήλωσε ότι διευθύνει "ορχήστρες". Σαν να λέμε κολλάω μπρίκια. Όσο δε για το εκτρωματικό απόσπασμα "συμφωνικής" μουσικής που ακούγεται στο βίντεο που πλαισιώνει την παρουσίαση της μαντάμ στις τηλεοράσεις, θα μπορούσε να περιγραφεί και ως "ταρατατζούμ-ταρατατζούμ, μπουκο-μπουκο-μπουμπούκο". Είναι το γνωστό έργο την εκτέλεση του οποίου διεύθυνε η μαντάμ στο Πεκίνο το 2008 με την κρατική ορχήστρα της Κϊνας, αν δεν κάνω λάθος (Μα Κίνα!). Μήπως κατανάλωσε γάλα με μελαμίνη όσο ήταν εκεί και ξετζάζεψε;

gbal : Αυτές τις ημέρες ακούω συνέχεια για τον Ομπάμα και την οικογένεια του και μάλιστα πέρα από τα σοβαρά, ακούμε ένα σωρό αηδίες ειδήσεις για το σκυλάκι, που θα έχουν στο Λευκό Οίκο, για το αν θα παίξουν σε κάποιο σήριαλ και άλλα χαζά. Για άλλη μια φορά οι ειδήσεις των καναλιών έχουν πιάσει το νόημα...






Περί μουσικής

gbal : Το πολύ καλό αφιέρωμα - για άλλη μια φορά - ενός από τα καλύτερα μουσικά περιοδικά του "Rolling Stone", σχετικά με τους 100 καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών, σύμφωνα με τη γνώμη πολλών μουσικών - τραγουδιστών, όπως ο Bob Dylan, ο Billy Joel, η Mary J. Blige, o Ρobert Plant κ.α. Μάλιστα, μπορείτε να διαβάσετε τα σχόλια και το λόγο του καθενός, που επιλέγει το συγκεκριμένο τραγουδιστή, ως τον καλύτερο όλων των εποχών . Διαβάστε το εδώ.


gbal : Η συναυλία των "Stereo MCs" το ερχόμενο Σάββατο 15/11 στο Fuzz. Μπορεί να έχουν μεγαλώσει, μπορεί να έχουν έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα, αλλά οι εμφανίσεις τους είναι super.


Νότα : Η εκπομπή του gbal χτες στο Active Radio με φοβερές μουσικάρες έτσι για να παινεύουμε και λίγο το σπίτι μας!

Περί ανέμων και υδάτων

Ευγενία : Όσα έρχονται στο mixgrillάδικο. Μείνε συνδεδεμένος και δε θα απογοητευτείς.

Νότα : Μήπως μύρισε λίγο χειμώνας? Μήπως έβαλε λίγο κρύο? Άντε να δούμε τι θα γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: