Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

POP EYE - POP EYE (shift / archangel)



Στο profile τους στο myspace, οι POP EYE δηλώνουν ότι είναι "pop".
Κάνε, λοιπόν, το εξής πείραμα:

1.Μάζεψε σπίτι τους φίλους σου, κατά προτίμηση με ετερόκλητα μουσικά γούστα.
2.Βάλε στο cd player να παίζει το άλμπουμ των POP EYE χωρίς να το πεις σε κανέναν και αρχίστε την κουβεντούλα.
3.Μέτρα τα λεπτά (ή δευτερόλεπτα) που θα περάσουν μέχρι κάποιος να αναρωτηθεί "τι είναι αυτό που ακούμε? Σούπερ ακούγεται!". dt?

Αυτό ακριβώς καταφέρνει η αθηναϊκή τριάδα: Να παίζουν ειλικρινή μουσική, που να ακούγεται ευχάριστα σε οποιαδήποτε περίσταση. Και τελικά, αυτό δεν είναι το ζητούμενο στην pop μουσική?

Δε μου αρέσει το κλισέ με τις επιρροές και τις αναφορές στη μουσική του κάθε γκρουπ, άσε που στη προκειμένη περίπτωση τα παιδιά δε προσπαθούν καθόλου να κρύψουν ποια άλμπουμ έλιωσαν στα walkman/πικαπ/cdplayers στην παιδική-εφηβική ηλικία τους. Είναι όμως η γλυκιά αθωότητα με την οποία οι μελωδίες σε γυρνάνε πίσω στη δεκαετία του 80, κάνουν ένα πέρασμα από τα 90s και επιστρέφουν στο παρόν, που σε κάνει να θέλεις να ακούς ξανά και ξανά μερικά tracks. Και είμαι σίγουρος ότι ο καθένας θα βρει το δικό του αγαπημένο κομμάτι σε αυτό το ντεμπούτο.

Προσωπικά, λάτρεψα τα 'a vicious game' και 'that's life', συνθέσεις γεμάτες ακατέργαστο συναίσθημα, που ευτυχώς δεν σκιάζεται από επιτηδευμένη ενορχήστρωση και βαριά παραγωγή (κάτι που είναι μόδα τώρα τελευταία), αλλά αφήνεται ελεύθερο να κυλήσει μέσα από τη δύναμη των στίχων και τη μελωδία αυτή καθεαυτή. Τα κομμάτια αυτά και μόνο, αρκούν για να φανερώσουν το υψηλό δυναμικό που φέρει το group, και να σε κάνουν να ελπίζεις για ακόμα καλύτερη συνέχεια.

Οι electro-pop στιγμές (με κύριο εκπρόσωπο το ‘love is’) θα σου φέρουν το ίδιο χαμόγελο που είχες όταν άκουσες πρώτη φορά το E-bay Queen των Marsheaux. Στο ‘believe’ και στο (απόλυτα ταιριαστό για την prime time του Best 92.6) ‘the deepest sea’, σου θυμίζουν ότι στην τελική πατάνε με άνεση στον ήχο του σήμερα και σου διαλύουν κάθε τυχόν «άλλη-μια-ρετρό-μπάντα» αμφιβολία που μπορεί να έχεις.

Well done, λοιπόν, POP EYE, και ειναι σίγουρο το άλμπουμ θα μείνει για πολύ καιρό στα favorites του mp3 player μας...

Οι POP EYE στο MySpace


4 σχόλια:

gbal είπε...

Επειδή ξέρω ότι είσαι ψιλο-αυστηρός κριτής, για να λες τόσο καλά λόγια, μάλλον σου άρεσε αρκετά το album. Πραγματικά, είναι καλός ο δίσκος των pop-eye-δων και αξίζουν της προσοχής μας!

Πάνο, το έκανες εσύ το πείραμα?

Eugenia είπε...

Έπρεπε να ερθουν οι Pop-eye για να δούμε τον anima rerum να γράφει; Φαίνεται να έχουν δυνατότητες. Ήταν τόσο καλοί που τον ανάγκασαν να γράψει. Ελπίζω να ακουστούν περισσότερο για να δούμε αν έχεις δίκιο. Στο μαγαζί πάντως (mixgrill) τους παίζουμε ήδη.

yulquen είπε...

Το πείραμα το έκανα με πολύ δύσκολο κοινό, πιστέψτε με!
:-Ρ

Ανώνυμος είπε...

pop eye says hi!!!
and many many thnks...