Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Το νέο album των U2 είναι προ των πυλών!!!

Μπορείτε να φανταστείτε το πόσα εκατομμύρια φίλους έχει αυτο το συγκρότημα - ένα από τα τελευταία μεγάλα σχήματα της rock μουσικής ; Μπορείτε ακόμη να υποθέσετε το τι έχει να γίνει με την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου, που αναμένουμε μέσα στους επόμενους μήνες 4 χρόνια μετά το "How to dismantle an Atomic Bomb" ;

Με βάση το atu2.com , ας γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι :

Ποιος είναι ο τίτλος του album : Άγνωστος προς το παρόν.

Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει : Οι ηχογραφήσεις τελείωσαν στα τέλη Ιουνίου. Λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει στις 18 του Νοέμβρη στις Η.Π.Α. και στις 17 σε όλο τον κόσμο.

Που έγιναν οι ηχογραφήσεις : Ιρλανδία, Γαλλία, Γερμανία και για 2-3 εβδομάδες στο Μαρόκο. Λέγεται ότι 2 νέα τραγούδια τους έχουν επηρεαστεί από την παρουσία τους στην Αφρικανική χώρα.

Οι παραγωγοί του album : Οι γνωστοί-άγνωστοι Brian Eno & Daniel Lanois, καθώς και ο Steve Lillywhite.

Ποια τα τραγούδια του album : Άγνωστο προς το παρόν και αν ψάξετε να βρείτε νέο υλικό από το Διαδίκτυο, δύσκολα θα βρείτε κάτι, μιας και δεν έχουν εμφανιστεί πρόσφατα σε συναυλίες. Μερικά από τα πιθανά τραγούδια σύμφωνα με όσα έχει συλλέξει το atu2.com από δηλώσεις του συγκροτήματος και των παραγωγών του είναι τα ακόλουθα :

- "Mercy", "North Star", "Lead Me In The Way I Should Go", "You Can't Give Away Your Heart" - Πρόκειται για τραγούδια που κόπηκαν από το "How to Dismantle an Atomic Bomb". Όπως μπορείτε να ακούσετε στο παρακάτω clip, το Mercy είναι ένα πολύ όμορφο - κλασσικό τραγούδι των U2.
- "Moment of Surrender" - Ο Brian Eno το έχει χαρακτηρίσει ως το καλύτερο τραγούδι, που έχει ηχογραφήσει με τους U2.
- "The Cedars of Lebanon" - Το τραγούδι παρουσιάστηκε από τον Daniel Lanois, ο οποίος σε συνέντευξη του στο Καναδέζικο περιοδικό "Voir" υποστήριξε ότι οι επιρροές του τραγουδιού ανήκουν στο μεγάλο Jimmy Hendrix.
- "For Your Love", "One Bird" - πρόκειται για 2 τραγούδια, που δημιουργήθηκαν όταν το συγκρότημα ήταν στο Μαρόκο.
- "No Line On The Horizon" - Ο Bono και ο Edge έπαιξαν αυτό το τραγούδι για το δημοσιογράφο της USA Today Anthony Breznican, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που του έδωσαν (διαβάστε τη συνέντευξη εδώ).
- "If I Could Live My Life Again" - Ο Bono έχει πει ότι αυτό το τραγούδι έχει εμπνευστεί από τον Αργεντίνο ποιητή Jorge Luis Borges.
- "Love Is All We Have Left" - Για αυτό το τραγούδι, ο Bono έχει πει τα εξής : "It’s like an old Broadway tune. I thought it was a Frank Sinatra song."

Ο Steve Lillywhite έχει δουλέψει με τους U2 από το πρώτο τους album. Πρόσφατα δήλωσε ότι το αναμενόμενο - νέο album τους είναι ότι καλύτερο έχουν κυκλοφορήσει.

Μεγάλα λόγια ή πραγματικότητα ; Υπομονή λίγους μήνες...




U2 - Mercy

Δεν υπάρχουν σχόλια: