Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Ζουγκλοφρένεια - War Inc

Τρίτη 22 Ιουλίου και πάντα πιστοί στο ραντεβού μας με την έβδομη τέχνη. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο λεκανοπέδιο της Αττικής, με τη θερμοκρασία να γυροφέρνει κάπου κοντά στους 36 βαθμούς κελσίου και τη ζέστη να είναι ανυπόφορη, θα παρουσιάσουμε την ταινία War Inc. Πρόκειται για μια Αμερικανικη παραγωγή που έκανε πρεμιέρα στις 28 Απριλίου 2008 στα States όπως θα έλεγε και ο φίλος μας από την Ατλάντα.

Συντελεστές της ταινίας :

Ηθοποιοί : John Cusack, Joan Cusack, Marisa Tomei,
Hilary Duff, Dan Aykroyd
Σκηνοθέτης : Joshua Seftel
Σεναριογράφος : Mark Leyner, Jeremy Pikser
Θεματολογία : Περιπέτεια, δράση, Μαύρη κωμωδία
























Υπόθεση : Κοντινό μέλλον...Οι πολυεθνικές είναι παντοδύναμες και κυριαρχούν στον κόσμο και επισήμως, με δικούς τους στρατούς και όπλα. Ο Hauser (John Cusack) είναι πληρωμένος δολοφόνος για δύσκολες αποστολές με τον επόμενο στόχο του να βρίσκεται στο Τουρακιστάν της Κεντρικής Ασίας, το οποίο τελεί υπό την κατοχή του Ταμερλάνου, μιας αμερικάνικης εταιρίας που κέρδισε το συμβόλαιο για την εισβολή από την Αμερικανική κυβέρνηση.Τώρα ο Hauser, αντιμετωπίζοντας και τους δικούς του δαίμονες, πρέπει να υποδυθεί τον παραγωγό μιας αμερικάνικης εμπορικής έκθεσης, να αντιμετωπίσει μια επίμονη δημοσιογράφο (Marisa Tomei), αλλά και την Yonica (Hillary Duff), μια αφηνιασμένη έφηβη πόπ στάρ, όλα αυτά ενώ θα πρέπει να βρεί τρόπο να εξαλείψει τον στόχο του.

Κριτική : Πρόκειται για μια ταινία γροθιά (πάντα ήθελα να πω αυτή τη φράση) στην Αμερικάνικη εξωτερική πολιτική. Ίσως σε κάποιους φαντάζει εξωπραγματικό το σενάριο μία κυβέρνηση να αναθέτει σε μία πολυεθνική συμβόλαιο πολέμου, αλλά μήπως τελικά βρισκόμαστε πολύ κοντά σε κάτι τέτοιο ; Μήπως η ταινία είναι και προφητική; Αυτό θα το δείξει το μέλλον. Πολύ πρωτότυπο σενάριο και σκηνές τις οποίες όταν τις βλέπεις γελάς αλλά σε βάζουν και σε σκέψεις. Διαφημίσεις ¨Δυτικών¨ πολυεθνικών σε μισογκρεμισμένους τοίχους σπιτιών, διαφημίσεις φαστφουντάδικων πάνω σε άρματα μάχης. Ίσως οι συντελεστές της ταινίας να είχαν στο μυαλό τους την κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ, καθώς τα γεγονότα διαδραματίζονται σε κάποια υποθετική χώρα της Μέσης Ανατολής. Και πάμε στην καθιερωμένη κριτική στους συντελεστές.
Σενάριο : Πρωτότυπο, γρήγορο , απολαυστικό
Σκηνοθεσία : Επικές σκηνές μαύρου χιούμορ
Ηθοποιοί :
John Cusack Ό,τι ρόλο και αν του έχουν δώσει έχει ανταπεξέλθει και το πετυχαίνει για ακόμα μια φορά.
Marisa Tomei Στο ρόλο της δημοσιογράφου μου θύμισε λίγο τον αντίστοιχο ρόλο της Jenifer Conelly στην ταινία ματωμένα διαμάντια. Καλή παρουσία.
Hilary Duff Και πάμε τώρα στα ωραία...Πρόκειται λοιπόν για ένα ακόμα καθαρόαιμο του Hollywood. Απίστευτη Μεσογειακή ομορφιά...Υποδύεται την ποπ σταρ και μάλιστα υπάρχει και μία σκηνή κατά την οποία θέλοντας να προσελκύσει την προσοχή του John Cusack χορεύοντας και τραγουδώντας βάζει έναν σκορπιό μέσα από το σορτσάκι που φοράει...
Σκορπιός Μικρός ρόλος καθώς πρωταγωνιστεί μερικά δευτερόλεπτα (ο τυχερός της ταινίας). Αν κρίνω από τις αντιδράσεις της Hilary αυτός και αν τα καταφέρνει μια χαρά στο ρόλο του.

Να την δω ή να μην την δω : Εννοείται ότι πρέπει να την δεις

Trailer


5 σχόλια:

Unknown είπε...

Φίλε Ζούγκλε μήπως υπάρχει δυνατότητα να παρεις συνέντευξη από το σκορπιό??? Απλά να μας πει τις εντυπώσεις του... Hilary for President...

zouglos είπε...

Το προσπαθησα φιλε Αλεξανδρε αλλα εχει χασει τη φωνη του!!!

gbal είπε...

Speechless δηλαδή... Πάντως, όλα τα λεφτά στο trailer είναι ο Άραβας με το δερμάτινο καπέλο, δίπλα στο "νεο καθαρόαιμο" του Hollywood.

MikeMous είπε...

Η Μαρισα Τομεϊ δεν μας ειπες πως τα παει στο εργο.... Ειναι η αγαπημενη μου (αχ βαχ)

Επισης ενα σχολιακι για τον θρυλικο Μπεν Κινγκσλεϊ βρε αδερφε ...

Τους επισκιασε ολους ο σκορπιος μου φαινεται!

zouglos είπε...

Για τον Μπεν Κινγκσλεϊ εχεις δικιο Μιχαλη καθως δινει και αυτος ρεστα...Απιστευτα κυνικος ο ρολος του ...Για το Μαριζακι καλη παρουσια αλλα να σου πω δεν ξετρελαθηκα κιολας