Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

He is our man


Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε αυτή η συναυλία, περιμένω να φτάσει 30 Ιουλίου, να πιάσουμε την εθνική ακούγοντας Leonard στο δρόμο για να μπούμε στο κλίμα, και να τον απολαύσουμε ζωντανά στο TERRA VIBE. Ίσως μερικοί να θεωρούν ότι δεν έχει και πολλά να περιμένει κανείς από έναν άνθρωπο 74 ετών επί σκηνής, ο Cohen όμως έχει να πει πολύ περισσότερα...

Γεννημένος στο Quebec από πατέρα Πολωνικής καταγωγής (του οποίου η απώλεια όταν ο ίδιος ήταν μόλις 9 ετών τον στιγμάτισε) και μητέρα με Λιθουανικές εβραϊκές ρίζες, βρέθηκε – ευτυχώς για εμάς – σε μια οικονομική κατάσταση που του επέτρεψε να αφοσιωθεί στις πνευματικές και καλλιτεχνικές του ενασχολήσεις χωρίς να ανησυχεί για τα προς το ζην. Εκτός από τη μουσική του, ασχολήθηκε με τη συγγραφή ποιημάτων αλλά και πεζών λογοτεχνκών κειμένων και έχει εκδόσει έως σήμερα 12 βιβλία, με πιο πρόσφατο το “Book of Longing” που παρουσιάστηκε και στην Ελλάδα από τον Philip Glass.

Τα θέματα που ανέκαθεν τον απασχολούσαν στη ζωή και αντικατοπτρίζονταν στην τέχνη του αφορούσαν τις ανθρώπινες και κυρίως τις ερωτικές σχέσεις, τη θρησκεία (πέρασε 5 χρόνια απομονωμένος σε ένα βουδιστικό μοναστήρι) και την κατάθλιψη που τον ταλαιπώρησε για πολλά χρόνια.

Αλλά και ως ερμηνευτή, αν του αναγνωρίζαμε απλώς το χάρισμα μιας βαθιάς ακαταμάχητης φωνής θα τον αδικούσαμε κατάφωρα Άλλωστε ο ίδιος ποτέ δεν την εκτίμησε. Η ουσία του Cohen βρίσκεται σε όλα αυτά που κρύβονται πίσω από αυτή τη φωνή. Από το πνεύμα και τον ερωτισμό του I’m your man έως τον κυνισμό του Everybody knows, ξεδιπλώνει όλα όσα θέλει να μας πει και το ίδιο ελπίζω να συμβεί και την Τετάρτη το βράδυ.

Η τρέχουσα περιοδεία του είναι η πρώτη έπειτα από 15 χρόνια και όλες οι έως τώρα εμφανίσεις του έχουν ξεπεράσει σε διάρκεια τις δύο ώρες.

Τα set lists περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

Dance Me To The End Of Love
The Future
Ain't No Cure For Love
Bird On The Wire
Everybody Knows
In My Secret Life
Who By Fire
'Hey, That's No Way To Say Goodbye'
Anthem
Tower Of Song
Suzanne
Gypsy Wife
Boogie Street
Hallelujah
Democracy
I'm Your Man
A Thousand Kisses Deep (recitation)
Take This Waltz
Heart With No Companion
Waiting For The Miracle
So Long, Marianne
First We Take Manhattan
That Don't Make It Junk
If It Be Your Will (recitation followed by the "Divine" Webb Sisters)
Closing Time
I Tried to Leave You

2 σχόλια:

gbal είπε...

Πάντως, αρκετοί είπαν ότι ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στο φετινό Glastonbury. Λέγεται ακόμη ότι το live του θα φτάσει τις 3 ώρες!!!

Πιστεύω ότι είναι λάθος το timing αυτής της συναυλίας. Αν γινόταν σε άλλο χώρο και στις αρχές του καλοκαιριού θα είχε πολύ περισσότερο κόσμο.

Παρ' όλα αυτά, όπως γράφεις ο Cohen κουβαλάει μια μεγάλη ιστορία πίσω του και μακάρι να πάει καλά η εμφάνιση του στο Terra Vibe.

Eugenia είπε...

Συμφωνώ με το gBal.Σαν να το έκαναν επίτηδες και τον "έθαψαν". Ασε που έιχαν βγάλει και αυτή την παραπλανητική αφίσα όταν ήρθε ο P.Glass που νόμιζες ότι θα εμφανιστούν μαζί και σε πολλούς δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση και έχασαν τη σειρά τους. Πάντως, βλέποντας και ακούγοντας το "book of longing" μπορώ να πω ότι αυτά που έχει γράψει είναι αρκετά φρέσκα και επίκαιρα. Επομένως ο άνθρωπος είναι παρών. Θα είναι σίγουρα ενδιαφέρων.