Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Ζουγκλοφρένεια - Wanted


Πιστοί όπως πάντα και κάθε Τρίτη στο ραντεβού μας έτσι και σήμερα θα παρουσιάσουμε την ταινία που είδαμε τώρα τελευταία και μας έκανε εντύπωση. Για σήμερα έχουμε το Wanted. Παραγωγή φετεινή (Φρέσκιας σοδειάς) που ακόμα δεν έχει κάνει την εμφάνισή της στους Ελληνικούς κινηματογράφους . Αυτό αναμένεται να γίνει στις 28 Αυγούστου. Έτσι σας δίνεται η ευκαιρία να πάρετε μια πρώτη γεύση απο το τι θα δείτε. Η παραγωγή είναι Αμερικάνικη και σκηνοθετημένη απο τον Ρώσο Timur Bekmambetov (καμία σχέση με τον Τιμούρ Κετσπάγια).

Συντελεστές :

Σκηνοθεσία: ΤΙΜΟΥΡ ΜΠΕΚΜΑΜΠΕΤΟΦ
Σενάριο: ΜΑΙΚΛ ΜΠΡΑΝΤ, ΝΤΕΡΕΚ ΧΑΣ
Ηθοποιοί: ΜΟΡΓΚΑΝ ΦΡΙΜΑΝ , ΤΕΡΕΝΣ ΣΤΑΜΠ , ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ , ΤΟΜΑΣ ΚΡΕΤΣΜΑΝ , ΚΟΝΣΤΑΝΤΙΝ ΚΑΜΠΕΝΣΚΙ , ΤΖΕΙΜΣ ΜΑΚ ΑΒΟΙ , ΜΑΡΚ ΓΟΥΟΡΕΝ , ΛΟΡΝΑ ΣΚΟΤ

Υπόθεση :

Αρχικά, τα πάντα στη ζωή του Γουέσλι Γκίμπσον ήταν μονότονα και ο ίδιος η προσωποποίηση της αποτυχίας. Όμως, όταν γνωρίζεται με τη σέξι και δυναμική Φοξ (Αντζελίνα Τζολί), ο Γουέσλι ανακαλύπτει την αληθινή του ταυτότητα και, έπειτα από εντατική εκπαίδευση, γίνεται μέλος μιας περίεργης, μυστικής Αδελφότητας δολοφόνων με αρχηγό το Σλόαν (Μόργκαν Φρίμαν)... Γρήγορα όμως, αποδεικνύεται πως τα μέλη της Αδελφότητας αυτής δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνονται. Έτσι, έχοντας αποκτήσει όλη την εξουσία που πάντοτε επιθυμούσε, ο Γουέσλι θα πρέπει να μάθει πως, το να ελέγχεις τη ζωή σου, είναι τελικά πολύ πιο δύσκολο από το να σκορπάς το θάνατο.

Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket


Κριτική:

Πρόκειται για το αγαπημένο μου είδος ταινιών, δηλαδη μπάκα μπάκα. Με αυτήν την έκφραση περιγράφεται ενα φιλμ όπου το αίμα δεν έχει σταματημό. Πολύ πιστολίδι, πολύ ξύλο και γενικά κακός χαμός. Έχει σκηνές δράσης αρκετά πρωτότυπες , ιδίως οι καταδιώξεις με αυτοκίνητα είναι από τις πιο εντυπωσιακές που έχω δει και τα κόλπα που μας δείχνει ο σκηνοθέτης θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Μάλιστα σε μια σκηνή προς το τέλος της ταινίας ο πρωταγωνιστής μας ξεπερνάει και τον Ράμπο (ούτε 10 Ράμπο δεν τον σταματάνε). Πάμε στους πρωταγωνιστές όμως με πρώτο και καλύτερο τον Μοργκαν Φρίμαν. Είναι από τους αγαπημένους μου και τα πάει περίφημα σε έναν ακόμα ρόλο αυτόν του αρχηγού της αδελφότητας. Το ύφος του και μόνο καλύπτει τις ανάγκες του ρόλου σε κάθε περίπτωση. Για την πρωταγωνίστρια τα λόγια είναι περιττά. Αντζελίνα Τζολί. Τέλος. Μόνο να σας πω ότι σε μια σκηνή μας δείχνει τα τατουάζ που έχει στην πλάτη της και όχι μόνο. Για τον πρωταγωνιστή τώρα Τζειμς Μακαβοι δεν θα πω τίποτα το ιδιαίτερο. Όχι ότι δε μου άρεσε κάτι στην παρουσία του, άλλα ολόκληρο Holywοod δεν βρήκαν κανέναν άλλο για το ρόλο του; Δεν μου κάνει αυτός ο άνθρωπος για δολοφόνος. Θα μπορούσε να είναι o Τζεισον Σταθαμ ή κάποιος κατάλληλος.

Να σας δώσω και κάποια στοιχεία για τον σκηνοθέτη Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ. Είναι αναγνωρισμένος σκηνοθέτης στη Ρωσία, με τεράστια εμπειρία και επιτυχίες στη διαφήμιση. Το 2004 η ταινία NIGHT WATCH κατάφερε να ρίξει από την πρωτιά στο ρωσικό box office ακόμα και τον ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ! Η ταινία θεωρείται η πιο επιτυχημένη εισπρακτικά ρωσική ταινία στη μετά-σοβιετική εποχή φτάνοντας σε εισπράξεις τα $13 εκατομμύρια τις τρεις πρώτες εβδομάδες προβολής της στη χώρα. Έτσι το όνομα του Τιμούρ Μεκμαμπέτοφ έγινε γνωστό και εκτός των συνόρων της χώρας του. Το WANTED είναι η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του.

Να την δω ή να μην την δω;
Δες την και θα με θυμηθείς αν σου αρέσει η δράση

Trailer :



5 σχόλια:

Eugenia είπε...

Ωραίος!
Και ο Κετσπάγια ωραίος ήταν. Θα μπορούσαν να λέγονται αυτές οι ταινίες και κομάν-κομάν (από το γνωστό στους περισσότερους παιχνίδι);

ψύλλος είπε...

Οι ταινίες αυτές λέγονται πάκα-πάκα(ή μπάκα-μπάκα για πιο extreme καταστάσεις...) γιατί έχουν άφθονο πιστολίδι...
Συγγνώμη για την παρέμβαση αλλά με την επιστροφή μου πρέπει να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους!!!
Δώσε "ζου" ταινία στο λαό.Επιστροφή από τα μπάνια και έχει αρχίσει να μου μυρίζει χειμώνας.Οπότε σινεμά και σπιτάκι μετά που λέει κι ο Λοϊσιος ο Διαβασμένος!!

gbal είπε...

Όχι και χειμώνας ρε Ψυλλο-πάκα-πάκα. Τα μπάνια του λαού ψυλλο-συνεχίζονται.

Καλώς μας ήρθες.

zouglos είπε...

Κατι ξερει ο Ψυλλος που σου λεει μυριζει χειμωνας...Για μερικους καλοκαιρι δεν εχει εθει και ουτε φαινεται στον οριζοντα

ψύλλος είπε...

Καπετάνιοοοοοοοοο
δελφίνια στον ορίζοντα!!!!